zondag, mei 5, 2024
HomeTweede klasseKagiaKagia kwakkelt door en verliest wederom

Kagia kwakkelt door en verliest wederom

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Op een zonnig sportpark De Bijlen stond zaterdagmiddag de wedstrijd Alphia tegen Kagia op het programma. Wederom een lastige uitwedstrijd voor de ploeg uit Lisserbroek dat na twee wedstrijden nog zonder punten stond. Trainer Hein Leliveld is helder in zijn analyse. ,,Helaas halen we nog niet het niveau dat we tijdens de voorbereiding hebben gehaald. De afgelopen twee wedstrijden hebben we tegen twee sterke tegenstanders gespeeld. Twee ploegen die vorige seizoen nog in de zondag tweede klasse uitkwamen. Het krachtsverschil was minimaal echter hebben we nog steeds te kampen met een aantal aanvallende blessuregevallen. Hierdoor is het scorend vermogen nog te beperkt. We hebben een brede selectie. Maar teveel blessuregevallen in één linie is net iets te veel van het goede.”

Ook tegen Alphia kwam Kagia niet van de hatelijke nul af omdat het voor de derde keer op rij verloor. Dit keer van de sterk spelende ploeg van Marcel Vondeling. Hierdoor wacht de ploeg van trainer Leliveld als enige nog steeds op de eerste punten.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter De Jong trok Alphia het spel naar zich toe. Met verzorgd voetbal werden de technisch vaardige vleugelaanvallers Marwan Fennich en Bryan de Bruin veelvuldig gezocht. Kagia stelde daar weinig tegenover en moest zich beperken tot een aantal uitvallen. Dat Kagia de eerste twintig minuten ongeschonden doorkwam was te danken aan de sterk keepende Aron Wijsman en een gebrek aan scherpte aan Alphense zijde.

Zo kwam keeper Wijsman tot twee keer toe winnend uit de strijd bij een inzet van vleugelaanvaller De Bruin. Uit één van de spaarzame aanvallen kwam Kagia uit het niets op een 0-1 voorsprong. Een moment van onachtzaamheid aan Alphense zijde werd fenomenaal afgestraft door goaltjesdief Rens Lamboo. Kagia kreeg dankzij de onverwachte voorsprong wat meer zelfvertrouwen waardoor het spel wat meer in evenwicht kwam. Het zelfvertrouwen betaalde zich vlak voor rust zelfs uit in een 0-2 voorsprong voor de Lissebroekers. Wederom wist Lamboo keeper Boas Vet te verschalken. Dat Kagia met 0-2 aan de thee ging was hierna nog te danken aan keeper Wijsman. In een 1 op 1 duel met Jake van Rijn kwam Wijsman weer winnend uit de strijd.

De tweede helft leverde een onveranderd spelbeeld op. Wederom was het Alphia dat Kagia op eigen helft terugdrong. In de 49e minuut deelde Alphia een eerste speldenprik uit maar nog zonder resultaat. Kagia kwam er nog sporadisch uit in een omschakelmoment maar wist niet of nauwelijks gevaar te stichten. Het onvermijdelijke gebeurde dan toch. Uit een afgeslagen bal schoot Jordy Wentink snoeihard binnen (1-2) en de spanning in de wedstrijd was helemaal terug. De minuten daarna kwam Kagia een aantal keer goed weg en mocht het blijven hopen op de eerste driepunter.

Deze hoop vervloog als wederom Wentink tien minuten voor tijd doelman Wijsman kansloos liet (2-2). Typerend voor de wedstrijd was dat Alphia na het doelpunt direct de bal uit het doel pakte en vol strijdlust terugkeerde naar de middenstip. Kagia moest na deze domper alle zeilen bijzetten om niet alsnog tegen de derde nederlaag op rij aan te lopen. Met man en macht werd Alphia van het doel af gehouden. Ondanks de werklust van Kagia viel dan toch vlak voor tijd de derde tegentreffer. Invaller Aatif El Bouny wist wel raad met een prima genomen vrije trap en liet keeper Wijsman voor de derde keer kansloos (3-2). Dat Alphia uiteindelijk verzuimde de voorsprong te verdubbelen is slechts voor de statistieken.

Een valse start dus voor het team van trainer Leliveld in een competitie waarbij elk punt meer dan welkom is. Volgende week kan Kagia zich thuis revancheren tegen Aalsmeer dat uit de eerste drie wedstrijden slechts twee punten heeft verzameld.

Alphia – Kagia 3-2 (0-2). 23. Lamboo 0-1, 45. Lamboo 0-2, 56. Wentink 1-2, 80. Wentink (2-2), 84. El Bouny 3-2.

Basisopstelling Alphia: Vet, Wentink, Duurham, Egberts, Olivieira, Fennich, Buijnink, Van Rijn, Zuijdervliet, De Bruin, Lipsius.

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Verdegaal, Lobbezoo, Maihi, De Graaf, De Bruijn, Hoeke, Lamboo, van der Meer, van der Zwet.