HomeKagiaInterview KagiaKagia vindt lichtpuntjes in donkere decembermaand

Kagia vindt lichtpuntjes in donkere decembermaand

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Wie eind november een blik op de ranglijst van de tweede klasse D had geworpen, kon direct zien dat Kagia er niet bepaald florissant voor stond. Uit de negen gespeelde competitiewedstrijden peuterden de oranjehemden slechts drie keer een gelijkspelletje en werd er geen enkele keer gewonnen. Kagia had de rode lantaarn stevig in handen, maar de donkere decembermaand zorgde eindelijk voor wat lichtpuntjes bij de Lisserbroekers. Na de winst van vorige week tegen FC Oudewater was er afgelopen zaterdag  tegen Legmeervogels opnieuw succes voor de ploeg van Hein Leliveld (1-0) en dus gloort er weer hoop aan de Kikkerbeetstraat.

Kagia opende sterk en had al vroeg in de wedstrijd een goede kans om op voorsprong te komen. De aan de linkerkant doorgebroken Micha Schoone leverde een voorzet af aan de inglijdende Tijs van der Schinkel, die echter net een teenlengte tekort kwam om de openingstreffer aan te tekenen. Ook Schoone kreeg vlak voor rust een goede mogelijkheid op de 1-0, maar de buitenspeler zag zijn schot over het doel van Legmeervogels-doelman Anthony Acda verdwijnen. De bezoekers kregen via Camiel Schouten Erwin Smajic wat kansjes, maar Kagia-doelman Nick Baars toonde zich een bekwame vervanger van de geblesseerde Aron Wijsman.

In de tweede helft kwamen de gastheren na een klein kwartier spelen op 1-0. Het was opnieuw Schoone die aan de basis stond van een goedlopende aanval, waarna Van der Schinkel de bal vanaf de rand zestien knap binnen schoof. Deze treffer was het sein voor de bezoekers om wat meer naar voren te voetballen en onder aanvoering van jongeling Nicolai Hooiveld nam de druk op het Kagia doel toe. Tien minuten voor tijd leek de ingevallen Ivo van der Vlugt voor de definitieve beslissing te gaan zorgen, maar de voormalig Van Nispen-speler zag zijn mooie lob net over het verlaten Legmeervogels-doel stuiteren. De bezoekers probeerden in de blessuretijd met wat hoge ballen het doel van Baars te bestoken, maar tot een treffer leidde dit niet (1-0).

Kagia-trainer Hein Leliveld, die recent bekend maakte dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen bij de Lisserbroekers, zag het kort na de wedstrijd als volgt: ,,Dit was een wedstrijd waarbij de ploeg die de eerste goal zou maken, ook de pot zou winnen. Gelukkig waren wij dat en al met al met vind ik onze overwinning ook verdiend. Door deze zege houden we de aansluiting met een paar ploegen boven ons en dat is een lekker gevoel om de winterstop mee in te gaan. Na de winterstop krijgen we direct DoCoS op bezoek en bij een overwinning passeren we hen op de ranglijst. Nu is het tijd voor even wat rust en daarna gaan we ons voorbereiden op de rest van het seizoen. We gaan in het eerste weekend van januari op trainingskamp naar Calella en dat zijn altijd mooie dingen om met elkaar te beleven’’, aldus Leliveld tot besluit.

Kagia – Legmeervogels 1-0 (0-0) 57.Van der Schinkel 1-0

Basisopstelling Kagia: Baars,Imanse,Verdegaal, Modderman, Malhi, Van der Schinkel, de Graaf, Hoeke, Lamboo, Schoone, Van der Zwet.