zaterdag, april 27, 2024
HomeDerde klasseDoCoSVoorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 26 februari

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 26 februari

-

Te Werve – Kagia

Kagia vertrekt komende zaterdag naar Rijswijk, waar tegenstander Te Werve wacht. Beide ploegen vertrokken afgelopen weekend met een behoorlijke nederlaag huiswaarts. Kagia verloor met 3-0 bij Berkel, terwijl de Rijswijkers kansloos waren bij UVS (5-0). Beide ploegen behaalden uit de eerste 9 wedstrijden 9 punten en lijken vooraf dus zeer aan elkaar gewaagd. De Lisserbroekers kampen nog steeds met een waslijst aan blessures. Het zal daarom voor de oranjehemden de komende weken vooral puntjes sprokkelen moeten gaan worden om zodoende de aansluiting met de middenmoot niet te verliezen. Van de vijf duels thuis won de ploeg van Huib van Oostrom Soede er drie en twee keer moest de tegenstander worden gefeliciteerd.

DoCoS – Van Nispen

DoCoS kwam afgelopen zaterdag niet in actie, de geplande wedstrijd tegen HVC’10 werd afgelast en staat nu op dinsdag  8 maart ingeroosterd, en herstart derhalve het kalenderjaar met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Van Nispen. De Leidenaren kenden een matige competitiestart en staan met 6 punten uit 8 wedstrijden op plek 11, een plaats die in de eindrangschikking ‘recht’ geeft op het spelen van p/d-wedstrijden. De Morsbewoners, die tijdens de winterstop bekend maakten dat komend seizoen Edwin Vurens (eerder succesvol als oefenmeester bij  clubs als  ARC en VELO) de opvolger van hoofdtrainer Dennis Olman wordt, zullen derhalve tegen de Zilkenaren gebrand zijn op het binnenslepen van een driepunter. Van Nispen speelde afgelopen weekend wel, tegen Westlandia werd in eigen huis met 0-1 verloren.

RCL – Berkel

RCL opende het kalenderjaar met een zeer verdienstelijk gelijkspel bij kampioenskandidaat DSO (1-1). De Leiderdorpers keken in Zoetermeer lange tijd tegen een achterstand aan, maar in de slotfase zorgde Roy Weenink voor de terechte gelijkmaker. De Bloemerd-mannen ontvangen zaterdag in eigen huis middenmotor Berkel. Berkel kende afgelopen zaterdag niet veel problemen met Kagia en won uiteindelijk vrij eenvoudig met 3-0. De blauw-gelen behaalden deze voetbaljaargang tot nu 10 punten uit 8 gespeelde wedstrijden. Ze staan daarmee twee punten achter op de Leiderdorpers, waar hoofdtrainer Hein van Heek tijdens de winterstop zijn contract met nog een seizoen verlengde, maar hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld.

Vitesse Delft – UVS

Het absolute topaffiche van het komende weekend in deze klasse is Vitesse Delft- UVS. De Leidenaren hadden afgelopen zaterdag geen kind aan Te Werve en de Rijswijkers kwamen er met een 5-0 nederlaag (met drie goals van Jim Brugman) nog genadig van af. Bij UVS maakte overigens in de slotfase van de wedstrijd aanvaller Enrico Geus na langdurig blessureleed zijn rentree. Het was alweer de achtste overwinning op rij voor de formatie van Kevin Krishan, die en passant ook de koppositie  (met 24 punten uit 9 wedstrijden en een doelsaldo van + 24) pakte. De Delftenaren zijn thuis nog ongeslagen met vijf gespeelde duels en liefst dertien punten. Enkel HVC’10 (2-2) stapte met een puntje weer in voor de terugreis. Blauw en wit doet het uit uitstekend. Tegen DSO werd een nederlaag geleden, dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar de andere vier ontmoetingen werden in winst omgezet. Er werd twaalf keer gescoord en pas driemaal moest Delano van Wanrooij, bezig aan een ijzersterk seizoen, de gang naar het net maken. Tegenstander Vitesse Delft kwam afgelopen zaterdag niet in actie en volgt nu op twee punten afstand van UVS. De Leidenaren kunnen in Delft goede zaken doen, bij winst wordt er een gaatje van 5 punten geslagen met de directe concurrenten. In het seizoen ’17-’18 speelde de ploeg van nu Ronald Hes en Chris Treling nog in de eerste klasse. Zeven jaar daarvoor ook nog in de hoofdklasse. De club heeft de ambitie zich weer op een hoger niveau te gaan melden.

Overige wedstrijden: HVC’10 – DSO, Westlandia – SVC ‘08

Must Read