zaterdag, april 27, 2024
HomeDerde klasseDoCoSVoorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 26 maart

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 26 maart

-

Soccer Boys-DoCoS

Vitesse Delft kende vorige week geen greintje medelijden met DoCoS en gaf met 0-4 duidelijk aan hoe de verhoudingen lagen. Gemakzucht, concentratieverlies en slap verweer lagen aan de basis van de harde nederlaag die in de tweede helft gestalte kreeg. De roodwitten staan nu tiende op twee punten van Berkel dat elfde staat en dat is een plek die trainer Dennis Olman wil vermijden. Deze stek betekent namelijk deelname aan de nacompetitie wat betreft degradatie. Opponent Soccer Boys staat op zes punten twaalfde. Het is dus van het grootste belang dat DoCoS de ploeg uit Bleiswijk op negen punten zet en zo serieus afstand neemt. De Boys wonnen tot nu toe slechts een wedstrijd: op 16 oktober van Te Werve. Dat is geenszins een reden om net zo slap en weinig strijdvaardig het veld in te gaan als vorige week de tweede helft. Vitesse speele namelijk alles behalve briljant. Felheid, concentratie en scherpte vanaf minuut een zijn noodzakelijk om met een goed resultaat naar Leiden terug te keren..

UVS-Kagia

Het zal UVS gespeten hebben dat de wedstrijd tegen Westlandia geen doorgang vond vorige week. De blauwwitten hadden het record van elf opeenvolgende zeges scherper kunnen stellen. Dan maar Kagia verslaan zal men in de Kikkerpolder redeneren. De kansen daarop zijn inderdaad duidelijk aanwezig. Kagia presteert wisselvallig, maar vooralsnog niet groots. De resultaten worden behaald door snoeihard te werken en zich voor elkaar het snot voor de ogen te lopen. Gebeurt dat niet, dan kan men zomaar met 3-0 verliezen van het bepaald niet imponerende Berkel bijvoorbeeld. Of alleen werklust genoeg is om UVS af te stoppen mag betwijfeld worden. De thuisploeg voetbalt frivool en knap als het kan en zakelijk als het moet. De equipe van trainer Kevin Krishan beschikt blijkens de cijfers over een betonnen muur achterin die nauwelijks te slechten valt: in de laatste vijf wedstrijden slaagde de tegenstander er niet in te scoren. Kagia gaat een uiterst lastige middag tegemoet in Leiden. In Lisserbroek werd het 1-3 voor de blauwwitten.

Vitesse Delft-RCL

Te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken, zo zou je RCL kunnen karakteriseren. Afgelopen weekend won men met 1-3 bij Kagia, maar de week ervoor kreeg men met 1-4 op de broek van middenmoter Te Werve. Of de ploeg zich kan meten met de grote jongens in de afdeling zal zaterdag nog eens duidelijk worden. Van koploper UVS werd met maar liefst 6-0 verloren en Vitesse Delft staat tweede op maar twee punten van UVS. Een sterke ploeg dus, hoewel het in de voorbije speelronde in de eerste helft problemen kende met DoCoS. Dat werd in de sterke tweede 45 minuten ‘even’ rechtgezet. Alle hens aan dek voor de Leiderdorpers. Met een gelijkspel zou oefenmeester Hein van Heek op voorhand wel eens tevreden kunnen zijn. De oefenmeester na de winst in Lisserbroek: ,,We wonnen verdiend, maar het scoren ging ons weer niet makkelijk af. Het rendement moet omhoog. Ons doel is om zo snel mogelijk 30 punten op de teller te krijgen. We moeten vaker laten zien niets onderin te zoeken te hebben. Tegen Te Werve deden we het geruime tijd goed, maar daarna lieten de spelers elkaar in de steek. Dat mag en kan niet.”

Overige wedstrijden: Berkel-Westlandia, DSO-Te Werve, HVC’10-SVC’08.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read