donderdag, mei 2, 2024
HomeDerde klasseDoCoSVoorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 30 april

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 30 april

-

DoCoS – Kagia

Komende zaterdag treffen de ‘LAV-clubs’ DoCoS en Kagia elkaar in de Leidse Mors. Zowel de Leidenaren als de Lisserbroekers hebben de resterende wedstrijden van het seizoen nog wat puntjes nodig voor prolongatie van het tweedeklassersschap en daarom zou voor beide teams een driepunter zeer welkom zijn. Kagia, dat opvallend genoeg dit seizoen nog geen enkele keer gelijkspeelde (6x winst en 12x verlies), verloor afgelopen zaterdag met 1-3 van Westlandia. De ploeg van Hein Leliveld staat na deze nederlaag op de, veilige, 9e plaats van de ranglijst, maar voelt de hete adem van Te Werve en het opstomende Soccer Boys inmiddels flink in de nek. De heenwedstrijd tussen beide teams in Lisserbroek eindigde in een 3-1 zege voor de oranjehemden. DoCoS vergaarde op eigen veld twaalf punten uit acht duels. Er werd vier keer gewonnen en even zo vaak verloren.

Te Werve – UVS

Stapje voor stapje komt UVS steeds dichterbij het zo vurig gewenste kampioenschap van de tweede klasse C. Afgelopen zaterdag werd stadsgenoot DoCoS na rust opzij gezet en met nog zes wedstrijden te spelen is de voorsprong van de Leidenaren op runner-up DSO, dat komend weekend niet in actie komt, vijf punten. Nr. 3 van de ranglijst, Vitesse Delft, staat inmiddels op een achterstand van 10 punten van de Leidse koploper en de Delftenaren mogen als ‘gezien’ voor de titel worden beschouwd. Op 14 mei staat het treffen tussen UVS en DSO op het programma, een wedstrijd die de Zoetermeerders móeten winnen om nog enige kans op de titel te behouden. Alvorens het zover is, treft UVS eerst nog een paar andere lastige opponenten. Komende zaterdag gaat de formatie van Kevin Krishan op bezoek in Rijswijk, waar Te Werve de tegenstander is. De Rijswijkers zijn, na drie nederlagen op rij, de degradatiezone genaderd en kunnen een resultaat tegen de koploper dus goed gebruiken. De heenwedstrijd tussen beide ploegen eindigde in 5-0 zege voor de Kikkerpolder-bewoners.

Westlandia –  RCL

RCL boekte tegen SVC’08 een krappe 2-1 overwinning en blijft door deze zege volop in de race voor een periodetitel. Om DSO, koploper in de tweede periode met 6 gespeeld en 18 punten, te kunnen blijven bijbenen, dienen de Leiderdorpers echter ook de komende wedstrijden de volle buit te  behalen. De volgende horde die de rood-witten wacht is subtopper Westlandia. De Westlanders kenden bij de start van het kalenderjaar een lastige periode, maar hebben, getuige de winstpartijen in de laatste drie wedstrijden, de weg naar boven weer helemaal gevonden. De eerdere wedstrijd dit seizoen tussen beide clubs in Leiderdorp eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Overige wedstrijden in deze klasse: HVC’10 – Berkel, Soccer Boys- Vitesse Delft, SVC’08- Van Nispen

Must Read