zondag, april 28, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 15 oktober

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 15 oktober

-

Legmeervogels-Foreholte

De clubs zijn het avontuur op de zaterdag wisselend begonnen: Legmeervogels verloor twee van de drie wedstrijden, Foreholte won er juist twee. De zege van vorige week op DoCoS, 2-0, was duidelijk, maar de Leidenaren speelden die middag een wel zeer matige wedstrijd. Wat de waarde van de zege was zal zaterdag blijken. Slaagt Foreholte erin ook Legmeervogels te verslaan, dan doen de Voorhouters volop mee in de subtop en kan er van een geslaagde start van het seizoen gesproken worden. Trainer Mario Koswal gaf recent aan dat zijn ploeg dominant moet zijn in eigen haven. ,,Daar moet niets te halen zijn voor de tegenstander.” De van TAC’90 overgekomen trainer wil uiteraard op vreemde bodem de nodige punten gaan binnen sprokkelen. Eerder lukte dat niet op visite bij RVC’33.

FC Oudewater-RCL

RCL herstelde zich afgelopen zaterdag van de ongelukkige nederlaag tegen ESTO door ASC met 2-0 terug te wijzen. RCL heeft in potentie een prima ploeg, maar liet dat in de tweede helft te weinig zien. FC Oudewater mag dan nog geen enkele zege geboekt hebben, het blijft wel een ploeg om rekening mee te houden. Als de Leiderdorpers vanaf minuut een het vizier op scherp hebben staan moet het echter mogelijk zijn voor de mannen van Hein van Heek om met drie punten huiswaarts te keren. Het is overigens een weerzien met de in deze regio niet onbekende trainer Alex Redel. Zijn ploeg leidde vorig seizoen vrijwel het gehele seizoen de dans, maar kon pas via de nacompetitie promotie bewerkstelligen.

DoCoS-DONK

Er zal bij DoCoS danig nagepraat zijn over de wanprestatie tegen Foreholte. Verliezen kan, vaak geen probleem van wereldorde, maar op een wijze zoals de mannen van Edin Vurens het ondergingen was gênant en dan dient er onderling eens goed over gesproken worden. DONK is de volgende tegenstander om te bewijzen dat de klinkende zege op Legmeervogels in de tweede wedstrijd geen uitschieter is geweest. DONK blijkt een sterke ploeg, is nog ongeslagen en heeft pas een tegendoelpunten hoeven te incasseren. DoCoS moet met de billen bloot.

Kagia-Aalsmeer

Crisis in Lisserbroek? Dat is te boud gesteld, maar zorgelijk is de situatie zo langzamerhand wel. Drie verliespartijen op rij zorgden er in ieder geval wel voor dat Kagia onderaan de ranglijst van de tweede klasse D bungelt. Er staat nog een hele trits wedstrijden op het programma, maar in het achterhoofd van de Lisserbroekers zal ook de versterkte degradatieregeling spoken. Fluks de draad oppakken is het parool. FC Aalsmeer lijkt vooralsnog geen tegenstander waar Kagia al te veel ontzag voor moet hebben. Slechts twee punten uit drie wedstrijden vergaarde de ploeg. Aan de andere kant: de ploeg van Ted Verdonkschot werd vooraf gezien als titelkandidaat. Het is tijd voor Kagia om de rug te rechten. Goed voetbal is voorlopig naar de tweede plaats verdrongen, punten pakken heeft nu prioriteit.

ASC-TAVV

Voor TAVV geldt in feite hetzelfde als voor Kagia. De punten blijven uit op dat ene gelijkspelletje tegen EMM’21 na. Het meest tegenvallende, treurige zo men wil, is het feit dat de selectie van Dennis Tijssen nog niet een keer het vijandelijke doel trof. Natuurlijk vallen er ook bij TAVV dan termen als ‘ we krijgen de kansen, maar we vergeten onszelf te belonen’ of opmerkingen in die geest. Daar zal men in Ter Aar een streep onder moeten zetten. Scoren, punten pakken, winnen, mes tussen de tanden; met die mentaliteit zal TAVV de ploeg uit Oegstgeest moeten bestrijden.

Ook ASC haalde tot nu toe eveneens een punt. Deze ploeg voetbalt echter vanuit een heel andere achtergrond. ASC werd vooraf als het lelijke eendje beschouwd en een speelbal voor de andere ploegen. Die kwalijke reputatie hebben Jesper Neuteboom en zijn mannen tot nu toe met succes bestreden. RCL, een gerenommeerde ploeg toch, kwam tegen ASC ook niet verder dan 2-0. Spelers en trainer van de roodzwarten proberen wekelijks bij te leren en aan te haken aan het niveau dat gevraagd wordt. Stapje voor stapje lijkt dat ook te lukken. Het kost geweldig veel energie en strijdlust, maar een andere weg is er niet. Of het genoeg is om een gedreven TAVV te weerstaan zal zaterdag blijken.

ESTO-EMM’21

De twee ploegen die zaterdag de degens kruisen kennen elkaar goed: vorig seizoen speelden beide in de tweede klasse zondag. ESTO eindigde toen als elfde, EMM’21 als achtste. Tot nu toe smaakt het verblijf op zaterdag de thuisploeg het beste: met drie overwinningen prijkt de ploeg op de eerste plaats met drie fraaie zeges. EMM’21 ziet een stijgende lijn: verlies, gelijk, winst. Bij een nieuwe overwinning zouden de Veners aansluiting vinden bij de subtop. ESTO zou de positie aan de kop van de ranglijst graag nog minimaal een week verlengen. Vorig jaar eindigde de ontmoeting in 2-2. Het zou ons weinig verbazen als ‘kenners’ een gelijkspelletje in hun glazen bol zien.

Overige wedstrijd: RVC’33-Alphia

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read