zondag, mei 5, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 29 oktober

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 29 oktober

-

RCL-Kagia

Kagia was een van de twee clubs waartegen RCL in het voorbije seizoen de volle buit pakte in de twee gespeelde wedstrijden. In Leiderdorp eindigde het treffen in een 3-0 zege voor de Racing Club en in Lisserbroek moest Kagia opnieuw passen (1-3). RCL verzamelde ook zestien punten meer. In het eerste kwartet wedstrijden in dit seizoen pakten de Leiderdorpers zeven punten, terwijl Kagia voorlaatste staat met 1 punt op de teller. Niet dat Kagia wekelijks ondersteboven wordt gespeeld, maar de juiste balans lijkt nog niet gevonden te zijn. RCL won de twee gespeelde ontmoetingen thuis tot nu toe van EMM’21 en ASC, terwijl de ploeg van Hein Leliveld op vreemde bodem verloor van Foreholte en Alphia. De kenner zou geneigd zijn om een ‘1’ in te vullen, maar dat is niet zonder risico want in dit stadium is het vooral nog koffiedik kijken.

TAVV- FC Oudewater

Beide ploegen kwamen vorig seizoen nog uit in de derde klasse en namen aan het einde van de rit respectievelijk en vierde en tweede plaats in. Via de nacompetitie kwam het goed, maar de ploegen van Dennis Tijssen en Alex Redel moesten wel tot de bodem gaan om promotie af te dwingen. In Ter Aar werd het vorig seizoen 2-2 met Ter Aarse doelpunten van Robin van Koert en Nick Straver. In de return kroonde Eric van der Hout zich tot matchwinnaar. Vooralsnog loopt het nog niet crescendo met ‘TAF’. Enkel tegen EMM’21 was het niet nodig om de felicitaties over te brengen aan de tegenstander, maar op een eerste overwinning wordt nog gewacht. Dat geldt echter ook voor de komende tegenstander. Redel en zijn manschappen speelden echter al drie keer gelijk en enkel van DONK werd verloren. De ploeg baarde in het voorbije weekend opzien door vierde divisionist VOC uit de beker te knikkeren (4-2). Een uitslag die best als een van de verrassendste de boeken in ging. TAVV krijgt het dus andermaal niet cadeau zaterdag, maar aan scherpte zal het niet ontbreken om nu weer wel eens de smaak van de overwinning te proeven.

EMM’21- ASC

Een botsing tussen de nummers 5 en 10 van de ranglijst. EMM’21 incasseerde vooralsnog pas twee tegendoelpunten en mogen zich voorlopig de ploeg noemen met de meest solide verdediging. Daar hort ook Jari van Veen bij , die het tot nu toe prima doet tussen de palen. Met zeven punten staat de ploeg van Koen van der Vlugt er warmpjes bij, maar de verschillen zijn nog gering te noemen. De recente zege op ESTO werd echter met heel veel plezier begroet want het geeft aan dat er niet te potten valt met de fusieclub. ASC begint zijn draai ook te vinden in deze klasse en klopte onlangs TAVV, waardoor de teller op vier punten staat. Trainer Jesper Neuteboom ziet zijn ploeg groeien en krijgt steeds meer trek om te verrassen in deze klasse. Vorig seizoen speelden de beide teams nog op zondag en daarin was ASC succesvoller in de onderlinge wedstrijden. In de Veen werd het 0-0 en in Oegstgeest stapten de rood-zwarten als winnaar van het veld (2-1). Het heeft er alle schijn van dat er geen groot kwaliteitsverschil zal zijn komende zaterdag. Gaat EMM’21 verder omhoog kunnen kijken of komt ASC op gelijke hoogte met EMM’21 in de middenmoot. Alweer een duel om naar uit te kijken.

Alphia-DoCoS

Trots is men bij Alphia in Alphen aan den Rijn. Vorig seizoen werd de ploeg van Marcel Vondeling verrassend, maar niet minder verdiend, kampioen na een geweldige inhaalrace. Het idee bestond toen al dat de ploeg best mee zou kunnen in de tweede klasse. Na vier speeldagen mag voorzichtig worden gesteld dat er misschien wel meer in zit dan ‘mee kunnen gaan’ met de andere ploegen. Vooralsnog hebben de oranjewitten nog geen tegenstander voor hoeven laten gaan. Op eigen veld werden ASC en Kagia al verslagen. Kagia kwam wel voor bij de nummer 1 uit 3A van vorig seizoen, maar moest uiteindelijk passen en sprak na afloop van een ‘prima tegenstander en verdiende nederlaag’. Alphia staat dus eerste, maar DoCoS kan zaterdag bij winst in deze uitbeurt tot op een punt komen van de lijstaanvoerder. Bij de formatie van Edwin Vurens blijft nog de vraag hoe het team er daadwerkelijk voor staat. Is het vlees? Is het vis? Of is het vlees noch vis? Goede beurten worden afgewisseld met bepaald mindere uitvoeringen. De zeges op Legmeervogels en DINK spraken tot de verbeelding, maar Foreholte en RVC’33 toonden de zwakheden aan van de Leidenaren. Hoe het ook wordt bekeken: ook deze wedstrijd mag op voorhand als zeer interessant worden benoemd.

Overige wedstrijden: ESTO-Legmeervogels, FC Aalsmeer- RVC’33

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read