woensdag, juni 19, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 5 november

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 5 november

-

ASC- ESTO

In Oegstgeest gaan de nummer 12 en 2 tegen elkaar uitkomen. Beide teams vlogen niet hoog vorig seizoen in de tweede klasse C op zondag, maar tijden veranderen. ESTO eindigde als elfde en ASC een plekje daarboven. De ploeg van Jesper Neuteboom was twee keer te sterk voor de ploeg uit Bodegraven. Op eigen terrein werd met 2-1 gewonnen en op verplaatsing kenden de roodzwarten een ongekende middag (0-5). ESTO is evenwel danig versterkt en lijkt een gegadigde om bovenin mee te gaan draaien. Vier van de vijf duels werden al gewonnen. Enkel tegen EMM’21 ging het fout (0-1). Tegen die ploeg speelde ASC juist afgelopen weekend. EMM’21 was beduidend beter in de eerste helft, maar de 1-0 voorsprong kon niet worden vastgehouden. Neuteboom zag zijn ploeg sterk terugkomen en de beloning kwam via verdediger Diederik Bertels.

DoCoS- Aalsmeer

,,Ik weet vooraf niet wat ik kan verwachten van mijn ploeg. Dan kan ik met grote tevredenheid huiswaarts keren en dan word ik geconfronteerd met een zeperd. DoCoS is nog erg wisselvallig en dat moet eruit. Een taak voor de spelersroep en de staf”, aldus Edwin Vurens na afloop van de aftocht in Alphen. Alphia was met 6-0 te sterk en dat deed pijn aan Leidse kant. Te lang treuren heeft evenwel geen zin en gedane zaken nemen geen keer. DoCoS moet snel opstaan en op zoek gaan naar eerherstel. De tegenstander kwam haperend op gang in deze competitie, maar lijkt inmiddels beter te gaan marcheren. FC Aalsmeer versloeg afgelopen weekend RVC’33 met 3-1. Trainer Ted Verdonkschot ziet de ziekenboeg leeg lopen en heeft ingezet om op te rukken op de ranglijst. Een nieuwe nederlaag voor de Leidenaren zou evenwel betekenen dat de aansluiting met de middenmoot enigszins wordt verloren en dat komt niet bepaald overeen met de missie in het Leidse.

Foreholte- Alphia

Alphia waande zich in een speeltuin op de vijfde speeldag. De ploeg van Marcel Vondeling kreeg zo ongeveer de rode loper uitgelegd van DoCoS en zette een monsterscore neer. Het ene doelpunt was nog fraaier dan het andere en de blauwsokken hebben nog meer vertrouwen getankt dan er al was. De koploper gaat het nu in Voorhout opnemen tegen Foreholte. De formatie van Mario Koswal zal zich ongetwijfeld beter wapenen dan DoCoS en wil graag, het zijn de woorden van de oefenmeester, heer en meester zijn op eigen bodem. Tot nu toe werden er twee tegenstanders naar huis gevoetbald met een nederlaag. Waar Kagia nog iets te vertellen had, moest DoCoS duidelijker passen. Mocht de zondagtweedeklasser van het vorige seizoen de winst kunnen pakken dan wordt het dringen in de top vijf. Een wedstrijd om naar uit te kijken.

Kagia- TAVV

Een staartduel tussen twee ploegen die nog geen overwinning konden vieren. Die is wel heel hard nodig, want de vijf kansen leverden voor de mannen van Hein Leliveld en Dennis Tijssen pas een schamel puntje op. TAVV komt tot dusverre erg moeizaam tot scoren, hoewel de nederlagen ook wel schlemielig zijn her en der. Zo verloor de formatie uit Ter Aar in het afgelopen weekend in zo ongeveer de gong van FC Oudewater. Tijssen gaat er vanuit dat het snel goedkomt, maar dat is bij Leliveld niet anders. Zijn team kwam tekort tegen RCL en mocht niet mopperen over de mager uitgevallen nederlaag in Leiderdorp. Vorige week dinsdag speelde zijn ploeg nog knap gelijk voor de districtsbeker tegen Westlandia. Enkel ging het fout vanaf de stip daarna. De grote vraag is nu welke ploeg de aanval zoekt en welk team voorzichtig zal opereren omdat het vertrouwen nog erg broos is. Met een puntje, zo kan op voorhand worden gesteld, schieten de ploegen weinig op. Het woord ‘cruciaal’ is wel erg prematuur, maar op een punt blijven staan na zes duels zou zonder meer wel een bron van zorgelijkheid teweeg brengen.

FC Oudewater- EMM’21

De ploeg van Alex Redel won j.l. zaterdag voor het eerst na onder meer drie gelijke spelen. Daardoor kwam de FC in de middenmoot uit, maar de verschillen zijn nog klein. EMM’21 staat keurig vierde, maar een verliespartij kan een fikse daling betekenen. De volgelingen van Koen van der Vlugt kwamen tegen ASC in de eerste helft uitstekend voor de dag met een enorm portie gretigheid. Stijn Rietbroek, Job Mooren, Joey van der Geest en Roy Hoogenboom waren in aanvallend opzicht voortdurend gevaarlijk. Het leverde evenwel slechts 1 doelpunt op en dat was te weinig om ASC over de knie te leggen. De Oegstgeestenaren kwamen na rust in evenwicht met de Veners. Dat had ongetwijfeld te maken met de al geleverde energie van de fusieclub, het zware veld en de midweekse bekerstrijd. Wanneer EMM’21 de krachten beter zal verdelen, lijkt de ploeg van Redel een lastige pot tegemoet te gaan.

RVC’33- RCL

De thuisploeg startte sterk in deze competitie, maar in de laatste drie duels werd nog maar een puntje opgehaald. RCL doet het alleszins behoorlijk, hoewel de ploeg van Hein van Heek vooral thuis overtuigend speelt. Zo werd Kagia vrij eenvoudig verslagen in het voorbije weekend in een duel waarin Pascal Brasker twee keer het net vond en zijn totaal op vier doelpunten bracht. De broer van centrale verdediger Robin lijkt de aangewezen man voor de spitspositie inmiddels na het vertrek van Sieb Rutgers en het wegvallen van Max Zeelenberg. De huidige derde stek smaakt naar meer voor de Leiderdorpers, maar dan zal er ook in uitduels meer getoond moeten worden. De achterstand op ESTO bedraagt twee punten en Alphia verzamelde vooralsnog drie punten meer.

Overig: Legmeervogels-DONK

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read