zondag, april 28, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse C (19 en 20 februari)

Voorbeschouwing tweede klasse C (19 en 20 februari)

-

Zaterdag 19 februari

Berkel-Kagia

Over welke spelers kan trainer Hein Lelieveld beschikken? Welke opstelling tovert de oefenmeester nu weer uit de hoge hoed? Dat zijn de centrale vragen voor de wedstrijd tegen Berkel. Als geen andere club wordt Kagia geteisterd door een eindeloze stroom van blessures. Keeper Aron Wijsman had een glansrol bij de zege van zaterdag jongstleden op SVC’08, maar moest een kwartier voor tijd naar de kant. Het gaat hier te ver om de namen van de afwezigen te noemen, maar dat de selectie erg dunnetjes wordt is klip en klaar. Een zege op Berkel, dat een punt minder heeft en een wedstrijd minder gespeeld, zou prachtig zijn, maar na een gelijkspel naar Lisserbroek terug reizen zou best wel eens tot tevredenheid kunnen stemmen.

DSO-RCL

Door Samenwerking Overwinnen wordt met regelmaat benoemd als een ploeg zonder bijzondere kwaliteiten. Dat lijkt ons een onderwaardering van de ploeg uit Zoetermeer. Niet voor niets staat de ploeg op de derde plaats. Slechts twee keer werd verloren. Opponent RCL staat keurig zesde. De resultaten passen naadloos bij die van een club in de middenmoot. Winst, verlies en gelijke spelen wisselen elkaar af. Aanvoerder, spelverdeler en sterkhouder Nick van Bemmel toonde zich op deze site onlangs optimistisch over het vervolg van het seizoen. De aanstormende jeugd is volgens hem klaar voor verdere progressie. En dat zou zomaar kunnen. Sieb Rutgers, Sjors Schouten en Jake van Heusden zullen inmiddels aan het niveau van de tweede klasse gewend zijn en zich beter negentig minuten staande kunnen houden. Elke speler van RCL zal het beste uit zichzelf moeten halen om DSO te kunnen weerstaan. Een krachtproef voor de ‘jonkies’ ligt in het verschiet.

HVC’10-DoCoS

De thuisploeg is de leider van de subtop na de grote drie Vitesse Delft, UVS en DSO. Er wacht de Leidenaren dan ook een hele zware kluif zaterdag. Met negentien doelpunten tegen kent DoCoS de meest gepasseerde defensie en dat is geen gunstig voorteken. In de laatste drie wedstrijden scoorde thuisploeg HVC’10 maar liefst negen keer. Zekerheid inbouwen achterin lijkt geen overbodige luxe voor Dennis Olman en zijn spelers. Elk puntje is voor de roodwitten van harte welkom om bij de onderste plekken weg te geraken. ,,We geven veel te gemakkelijk doelpunten weg en scoren te weinig”, zei de trainer na de onnodige nederlaag tegen DSO. Dat omdraaien zal het doel zijn van DoCoS in het tweede deel van de competitie, te beginnen tegen HVC’10.

UVS-Te Werve

De mannen van Kevin Krishan lieten tegen onder andere eersteklassers VELO en Nootdorp zien dat ze uitstekend kunnen voetballen. UVS liet toen nogmaals zien een van de grootste kanshebbers te zijn voor de titel in de tweede klasse C. Dat hardop uitspreken past niet bij de jonge oefenmeester. Verder dan de wedstrijd tegen middenmoter Te Werve zal hij niet kijken. Te Werve is wel degelijk een ploeg waarvoor men op zijn hoede moet zijn. Koploper Vitesse Delft verloor slechts één keer, tegen de Rijswijkers. Toch is de thuisploeg favoriet. Blauwwit verloor de eerste wedstrijd en won daarna zeven keer op rij en kan bogen op de indrukwekkende doelcijfers 23-4. Een zege zal de club uit de Kikkerpolder nog meer zelfvertrouwen geven voor de absolute kraker volgende week tegen Vitesse Delft.

Resterend programma: Van Nispen- Westlandia, SVC’08-Soccer Boys, Vitesse Delft is vrij.

Zondag 20 februari

ASC-Schoten

Dat ASC op de laatste plaats staat zal de club geen hoofdpijn vanwege de degradatiezorgen opleveren. De Ajax Sportman Combinatie verhuist volgend seizoen naar de zaterdag. Sportief gezien is het hele andere koek natuurlijk. ASC heeft nog geen enkele wedstrijd in winst kunnen omzetten en dat is toch wel teleurstellend te noemen. Wat zouden Jesper Neuteboom en zijn mannen graag eens het zoet der overwinning smaken. Zondag liggen er wellicht wat dat betreft mogelijkheden. Het bezoekende Schoten is qua resultaten geen grootheid in de afdeling: de Haarlemmers verloren net als ASC zes keer, maar wonnen wel twee keer. Scoren gaat de bezoekers niet goed af gezien het aantal van acht doelpunten in evenzovele wedstrijden. Een pessimist verwacht mogelijk een bloedeloze 0-0. De volgers van de thuisploeg hopen dat spelers als Jelle Schouten, Ralph van Zandwijk en Sean Goebel het vuur kunnen aansteken zondag.

EMM’21- Altior

Een streekderby tussen de nummers 4 en 9. EMM’21 startte dit seizoen uitstekend, maar moest de kopgroep loslaten. In het laatste competitieduel werd nipt verloren van lijstaanvoerder HBC en daardoor is het gat vrij groot geworden. Om in elk geval in de subtop te kunnen blijven, moet eigenlijk wel een zege worden geboekt op Altior. De ploeg uit Langeraar verloor de laatste vier ontmoetingen. Voor de vervroegde winterstop ging de ploeg van Arjan van der Laan onderuit tegen KDO (1-2). Altior vergaarde tien punten uit negen wedstrijden en staat vier punten achter op de formatie van Koen van der Vlugt. De fusieclub speelde wel een duel minder. EMM’21 oefende fors in de voorbije weken en eindigde die reeks met een zege op de zondagtak van Voorschoten’97.

Resterend programma: Bloemendaal-HBC, DIOS-DONK, Foreholte- Pancratius, KDO-ESTO, RVC’33 vrij.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read