zondag, april 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseAndermaal nederlaag voor Lugdunum, vijftiger (!) tussen de palen

Andermaal nederlaag voor Lugdunum, vijftiger (!) tussen de palen

-

Derde klasse A (zaterdag)- Weer terug op het oude nest, mooie jaren gehad bij de groen-witte kikkers, die nu vechten voor ieder punt om te overleven in de derde klasse. Mogelijk op basis van de huidige stand van de ranglijst trad Lugdunum de opponent Nieuwkoop tegemoet in een 1:5:2:1:2 formatie met veel mensen achter de bal. Daarmee probeerden ze de zaak dicht te timmeren en gokten ze op de snelheid van Koos de Haas en Gary Person.
Nieuwkoop pakte vanaf de eerste minuut het initiatief, maar kon geen gaatje vinden in het defensieve blok van Lugdunum ondanks het feit dat de thuisploeg regelmatig zoekende was naar een tegenstander die ze op moesten pakken. Als Nieuwkoop sneller de bal had laten rond gaan en ook meer van kant was gewisseld dan waren er mogelijk gaten gevallen tussen de drie centrale verdedigers van Lugdunum.
Nu kon Lugdunum diverse keren gevaarlijk uitbreken met name via de behendige en snelle De Haas. De aanvaller, net aan fit,  had al vanaf het begin een aantal keer een waarschuwing uitgedeeld door een goede dribbel in te zetten en handig zijn tegenstanders te omspelen echter vooralsnog zonder een resultaat. Dat was 6 minuten na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Egmond ineens anders. De Haas werd via een lange bal in stelling gebracht en ging op avontuur met de 1-0 tot gevolg.
In de loop van de eerste helft werd Nieuwkoop dreigender en kreeg de vervangende keeper Hans Edink (veruit de oudste man in het veld, vijftiger zelfs) steeds meer te doen als vervanger van de geblesseerde Jeffrey Loozen. Uiteindelijk tevergeefs want na een mooie vloeiende aanval schoot Sam Vijhuizen de 1-1 achter Edink. Dus gingen de mannen van Marco Harleman en Nino Poulina en de Nieuwkoopse ploeg van Manfred van den Bosch met een gelijke stand aan de thee.
Na rust duurde het maar kort of Boy Vork had de 1-2 er al in liggen voor de bezoekers.
Feit is dat de ruimtes vervolgens steeds groter werden en dus lastiger te belopen. Nieuwkoop ging daar het beste mee om en kreeg de overhand. Het was wachten op de beslissende treffer, ware het niet dat daar ineens weer De Haas gelanceerd werd. Razendsnel kwam Thomas Boekestein zijn hok uit en dook als een tijger op de bal waarmee hij gevaarlijke De Haas het scoren belette.
Niet lang daarna was de 1-3 een feit, in eerste instantie kon Edink een schot van afstand nog pareren maar de aanval liep door en eindigde bij Thijs van der Zon, die de bevrijdende treffer binnen kon tikken. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en de winst voor Nieuwkoop in de knip. Met een tevreden gevoel verlieten de Nieuwkopers de Kikkerpolder.
Ondanks de voorjaarszon hangen er toch donkere wolken boven Lugdunum. De klad zit erin, de personele problemen houden aan en het vertrouwen is broos.
Basisopstelling Lugdunum: Edink, Dijkhuizen, Brandt, Beij, Thong, De Haas, Boy, Person, Bergeijk, Bensalah, Hiwat.
Basisopstelling Nieuwkoop: Boekestein, Pouw, Van Rijn, Verweij, Meertens, Stolk, Van der Zon, Verhage, Vijfhuizen, Vork, Groenewoud.
Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read