zondag, april 28, 2024
HomeDerde klasseASCASC verliest opnieuw, maar wanhoopt niet

ASC verliest opnieuw, maar wanhoopt niet

-

Tweede klasse C (zondag)- ASC hoopte afgelopen zondag de neerwaartse spiraal bij DIOS te kunnen doorbreken, maar helaas slaagde de formatie van Jesper Neuteboom daar niet in. Hoewel de rood-zwarten bij vlagen alleraardigst voetbal lieten zien, waren de gastheren uiteindelijk toch te sterk (4-2).

ASC-verdediger Jeroen van Bergen blikte terug op de wedstrijd. Van Bergen: ,,Het kon in de beginfase beide kanten op, maar het was DIOS dat op voorsprong kwam. We pakten het daarna goed op en na een mooie voorzet van Sean Goebel kopte Ralph van Zandwijk de 1-1 binnen. Niet veel later kwamen we weer op achterstand (2-1) en met deze stand gingen we ook rusten. Vlak na rust scoort DIOS, na een wat gemakkelijk gegeven vrije trap, al snel de 3-1, dus dat was wel een dompertje. Het lukte ons daarna toch om de aansluitingstreffer te scoren, via een doelpunt van opnieuw Ralph van Zandwijk, waarna we met man en macht op zoeken gingen naar de 3-3.”

Vervolgend: ,,Met opportunistisch spel en een extra spits lukte het net niet om de gelijkmaker te scoren en door de ontstane ruimte bij ons achterin maakten zij vlak voor tijd de 4-2 en was de wedstrijd beslist. Jammer, want voor mijn gevoel had er echt meer in gezeten’’, aldus Van Bergen.

Het verlies bij DIOS was alweer de vijfde opeenvolgende nederlaag voor de Good Old, die na een sterk begin van het kalenderjaar, nu in een duidelijk mindere fase is beland. Van Bergen heeft wel een verklaring voor deze wisselende prestatiecurve. ,,We hebben de punten gehaald tegen de wat mindere teams en verloren de laatste wedstrijden van de wat hoger geklasseerde tegenstanders. Daarnaast kampten we de laatste tijd ook met aardig wat blessures. Ik denk overigens dat we van ieder team in deze klasse, behalve van DONK en HBC die er echt bovenuit steken, punten moeten kunnen pakken. Komend weekend krijgen we concurrent RVC’33  op bezoek en deze zespuntenwedstrijd moet gewonnen worden. We moeten dit seizoen in ieder geval twee ploegen onder ons houden, het liefst drie want dan handhaven we ons rechtstreeks. Ik denk echt dat er een ommekeer aan zit te komen en ondanks deze moeilijke periode wanhopen we zeker niet’’, rondt Van Bergen af.

DIOS – ASC 4-2 (2-1)  20.DIOS 1-0, 28. Van Zandwijk 1-1, 41. DIOS 2-1, 49. DIOS 3-1, 64. Van Zandwijk 3-2, 86. DIOS 4-2.

Opstelling ASC: Yesilkagit, Bakx, De Bruin, Van Bergen, Bakker, Van Zandwijk, Bertels, Goebel, Schouten, Meijer, Dalenoord.

Must Read