vrijdag, mei 3, 2024
HomeDerde klasseASCEerste winstpartij voor ASC

Eerste winstpartij voor ASC

-

Tweede klasse C (zondag)- Een heuse degradatiekraker stond op het programma in Oegstgeest. Op een zonovergoten sportpark (aldus de prognose van weerman Ruud Fray, tevens gewaardeerd LAV-collega) gingen de mannen van Jesper Neuteboom op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen.
ASC speelde in de eerste helft met de wind in de rug en vanuit een 1:4:4:2 formatie met voorin de behendige Lars Valckx en de in Oegstgeest opgedoken Alex Illiopoulos, oud- speler van Bernardus en Voorschoten’97 en bekende van uw verslaggever.  Beide teams kozen, waarschijnlijk door de wind, niet voor een opbouw van achteruit maar voor de lange bal. Deze bleef hangen in de wind waardoor er veel “ tweede ballen” en dus duels ontstonden.
De wedstrijd werd daardoor erg rommelig met veel balverlies en omschakelmomenten. ASC had duidelijk het betere van het spel. Al snel ontstond de eerste kans, een slim balletje van good old Sean Gobbel bereikte uiteindelijk Valckx maar diens schot werd katachtig tot corner verwerkt door doelman Germain Ebbeling.
Ebbeling stond ook goed opgesteld bij een strak teruggetrokken bal, hierdoor ontstond er geen kans.
Schoten kwam in het eerste deel van de wedstrijd nauwelijks tot een aanval, de jonge keeper Max Yesilkagit (van de JO19) hoefde daardoor niet in actie te komen.
Toen Schoten een keer de verdedigende stellingen verliet, liepen ze gelijk in het mes. ASC nam de aanval over en Valckx dribbelde het strafschopgebied in zonder echt gevaarlijk te kunnen worden. Echter verdediger Stefan Ket besloot toch een sliding in te zetten met als gevolg een penalty. Jelle Schouten zette zich achter de bal maar hij kwam niet tot scoren want Ebbeling pareerde de niet al te best ingeschoten bal. Ook de rebound kon niet door Illiopoulos worden verzilverd.
Echter niet veel later kon heel ASC opgelucht juichen omdat Valckx toch de belangrijke treffer binnen schoot, 1-0 voor de formatie van Neuteboom, op dat moment volkomen verdiend. Na een half uur viel pas het eerste schot van afstand te noteren toen Schouten van een meter of 20 het Haarlemse doel onderaf vuur nam, zonder resultaat. Opvallend detail met zo’n wind in de rug.
De tweede helft gaf een vergelijkbaar beeld, rommelig en met weinig echte kansen. De echte spirit leek een beetje te ontbreken bij beide teams terwijl er toch echt wel wat op het spel stond. Het zal waarschijnlijk de spanning zijn geweest in combinatie met het weer. Het begon nog venijnig zo net na de thee met een kopkans voor Schoten en een bal op de paal na een goede individuele actie van Valckx maar daarna ebde het snel weg.
De enige twee echt spannende momenten waren een verre uittrap van Ebbeling die zoveel vaart kreeg dat de jonge goalie Yesilkagit de bal ternauwernood naast kon tikken. En in de dying seconds pakte hij een terugspeelbal op waardoor Schoten een indirecte vrije trap dichtbij de goal kreeg. Gelukkig voor alle ASC-ers verdween de bal via de muur naast het doel. Niet lang daarna floot scheidsrechter Verhoeve voor de laatste keer en kon heel ASC de armen in de lucht gooien, de eerste overwinning van het seizoen was een feit. Over het geheel een terechte overwinning.
Na afloop verklaarde Illiopoulos dat hij na een jaar stage in Griekenland nu in Leiden woont. Hij was benaderd door Jesper Neuteboom om lekker bij ASC te komen ballen. Het begon na 2 jaar zonder voetbal toch te kriebelen dus stapte de aanvaller in het avontuur.
En heeft daar tot op heden geen spijt van. Het bevalt hem prima, zowel de club, de staf als de spelersgroep en was uitermate content met deze overwinning.
Basisopstelling ASC: Yesilkagit, Bakker, Van Bergen, Goebel, Fernane, Schouten, Van Zandwijk, Bertels, Van Angelen, Illiopoulos, Valckx.
Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read