vrijdag, mei 3, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse C, zondag 27 maart

Voorbeschouwing tweede klasse C, zondag 27 maart

-

Bloemendaal-ASC

Twee overwinningen en een gelijkspel gaven ASC hoop op een succesvolle periode met de daarmee gepaard gaande stijging op de ranglijst. De nederlagen tegen Altior en Foreholte sloegen vervolgens die hoop de bodem in. Het waren niet de topploegen in de afdeling die de mannen van Jesper Neuteboom het nakijken gaven, maar modale clubs op de ranglijst. Dat geeft te denken. Kan de wedstrijd tegen Bloemendaal dan wel een zege opleveren? De ploeg heeft maar één punt meer. Maar ook twee wedstrijden minder gespeeld. Bij de thuisploeg loopt het ook bepaald niet crescendo als men bedenkt dat de laatste drie ontmoetingen verloren gingen. Het wordt een wedstrijd tussen twee clubs die uit zijn op eerherstel.

EMM’21-Pancratius

De zege op het op de tweede plaats vertoevende DONK ligt bij EMM’21 nog vers in het geheugen. De ploeg uit Roelofarendsveen liet toen zien uitstekend te kunnen voetballen. De 0-0 tegen ASC was dan weer een domper. Afgelopen zondag kon de thuisploeg zich niet revancheren omdat de wedstrijd uitgesteld werd. Of de club met de schitterende naam zich gewillig naar de slachtbank zal leiden is simpelweg met nee te beantwoorden. De hoofdmacht is bezig met een goede serie en verloor in oktober voor het laatst. Pancratius staat op drie punten met een wedstrijd minder gespeeld. EMM’21 is van plan hoog in de subtop te blijven en zal maar al te graag een directe concurrent terugwijzen. Het lijkt een clash te gaan worden tussen twee gelijkwaardige teams.

Overige wedstrijden: DIOS-KDO, Foreholte-ESTO, RVC’33-Altior, Schoten-HBC.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read