HomeDerde klasseASCWilskrachtig ASC wint van TAVV

Wilskrachtig ASC wint van TAVV

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Na drie wedstrijden zonder een doelpunt te hebben gescoord , hoopte TAVV de negatieve trend te doorbreken in de uitwedstrijd tegen ASC. In de 38e minuut scoorde Randy Verwoerd de gelijkmaker en daarnaast de eerste treffer van de competitie voor de ploeg van trainer Dennis Tijssen. Het was niet genoeg voor de punten. De Ajax-Sport Combinatie won in een matig duel van de ploeg uit Ter Aar met 2-1. Voor beide ploegen, terug te vinden in de staart van de ranglijst, zou de maximale score de weg naar de middenmoot betekenen. Dat ging voor nu dus op voor ASC.

De openingsfase was duidelijk voor de gasten, die met verzorgd voetbal de ploeg van trainer Jesper Neuteboom onder druk zette. De thuisploeg was in die fase onrustig bij balbezit en hanteerde vrijwel kansloos de lange bal wat de wedstrijd rommelig deed overkomen. Toch was het ASC dat voor de eerste dreiging zorgde. De wat makkelijker voetballende gasten konden aanvallend ook geen potten breken. De enige grote kans in het eerste half uur kwam van de ploeg van trainer Neuteboom. Alex Iliopoulos snelde vrij vanaf de vleugel richting doelman Rodney Pater en zag vervolgens zijn schot naast de paal belanden.

Het kwartier tot aan de rust werd het beste wat de ploegen te bieden hadden. De 1-0 van Jesse Jasperse in de 37e minuut, die voortreffelijk de verre hoek vond was niet onverdiend. Nauwelijks een minuut later nam Verwoerd de gelijkmaker voor zijn rekening (1-1). Vlak voor rust viel er  een fikse tegenvaller te noteren voor de thuisploeg door het uitvallen van aanvoerder Sean Goebel. Op slag van de pauze kreeg Winne Meijer een uitgelezen kans om met een voorsprong te gaan rusten. Dat feestje voor rood en zwart ging niet door.

In het vervolg, met de stevige wind in de rug, was het vooral de ploeg uit Ter Aar dat de lakens trachtte uit te delen. Met veelal de lange bal werd de aanval gezocht, wat uitmondde in vele hoekschoppen en hachelijke momenten in de zestien van de thuisclub. Uit een uitstekende counter maakte Meijer zijn misser van vlak voor rust goed met een geplaatste schuiver(2-1).

Bovendien was het een heerlijke middag voor de lange en sterke verdedigers die vaak als overwinnaar uit de duels kwamen. Donny van der Neut kreeg na een uur spelen de kans op de gelijkmaker, maar de 2-2 bleef uit. De gastheren bezweken niet onder de steeds eenzijdig wordende wedstrijd en kregen via de counter nog mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Zo eindigde het belangrijke duel in een zege voor ASC in een fel bevochten wedstrijd.

,,Dit was een van de wedstrijden die we moesten winnen”,  sprak matchwinnaar Meijer na de zege. ,,Het is een flinke opsteker, wat we ook nodig hadden. We hadden het lastig in de tweede helft, maar gaven weinig kansen weg. In de counter moesten we toeslaan. Een terechte overwinning wat mij betreft.”

ASC- TAVV 2-1. 37. Jasperse 1-0, 38. Verwoerd 1-1, 57. Meijer 2-1.

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Bakker, Goebel, Schouten, Zandwijk, Iliopoulos, Meijer, Bertels, Jasperse, De Bruin, Schellingerhout.

Basisopstelling TAVV: Pater, Valentijn , Otto, Van Broekhoven, Van der Neut, Verwoerd, Van Wijk, Van der Voorn, Boddeke, Van Smoorenburg, Van der Hout.