zondag, mei 5, 2024
HomeDerde klasseDoCoSDoCoS hardleers en blijft wederom zonder punten achter

DoCoS hardleers en blijft wederom zonder punten achter

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Op een zonnig sportpark De Bijlen met een temperatuur rond de 23 graden stond zaterdagmiddag de wedstrijd Alphia tegen DoCoS op het programma. Op voorhand een boeiend treffen tussen de ploeg uit Alphen aan den Rijn, die de trotse koploper is, en de ploeg uit Leiden die goede beurten afgewisseld had met bepaald mindere uitvoeringen. Trainer Edwin Vurens realiseert zich vooraf dat de afgelopen wedstrijden een karakter van alles of niets hadden. ,,Ook vanmiddag weet ik niet hoe we ervoor staan. De afgelopen week hebben we messcherp getraind. Ik hoop dat we deze scherpte vast kunnen houden. We moeten beseffen dat er vanaf het begin keihard gewerkt moet worden. Zijn we hiertoe in staat dan ben ik ervan overtuigd dat we moeilijk te verslaan zijn.”

Ondanks alle goede intenties gaf DoCoS zaterdagmiddag wederom niet thuis en speelde het van meet af aan een kansloze wedstrijd. Na negentig minuten voetbal stond het scorebord op 6-0 en dropen de manschappen van trainer Vurens gedesillusioneerd van het veld af. Dit keer was het de ploeg van trainer Marcel Vondeling dat simpelweg gretiger was en met vlagen DoCoS van de mat af speelde. Hierdoor staat de Leidse ploeg met 6 punten uit vijf wedstrijden op een teleurstellende tiende plaats.

Alphia liet vanaf de start van de wedstrijd zien waarom de ploeg uit Alphen aan den Rijn de trotse koploper in de tweede klasse D is. Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Jager domineerde Alphia over het hele veld. Met veel passie, beleving en verzorgd voetbal werd DoCoS direct teruggedrongen op eigen helft. Na twaalf minuten werd het krachtsverschil in een eerste doelpunt uitgedrukt. Na een vloeiende aanval over de linkerflank was het Bryan de Bruin die met een geplaatst schot doelman Mitchel van Abswoude kansloos liet (1-0).

Na de tegentreffer bleef DoCoS achter de feiten aanlopen en wist het zelden gevaarlijk te worden. Alphia daarentegen speelde met vlagen prima voetbal wat in de zesentwintigste minuut resulteerde in een marge van twee. Dit keer was het Marwan Fennich die met een bekeken schuiver het net liet bollen (2-0). Niet lang daarna was het wederom vleugelaanvaller De Bruin die met een geplaatst schot de stand op 3-0 bracht. Tot overmaat van ramp viel voor de thee ook nog de 4-0. Dit keer was Nick Klerks de gevierde man. Met de staart tussen de benen droop DoCoS richting de kleedkamer af en had het een kwartier de tijd om de wonden te likken.

De tweede helft leverde een onveranderd spelbeeld op. Wederom was het Alphia dat de gasten op eigen helft terugdrong. In de 49ste minuut deelde Alphia een eerste speldenprik uit maar nog zonder resultaat. Na ruim een uur spelen was het wederom Fennich die met een geplaatst schot de marge op vijf bracht (5-0). Alphia liet daarna de teugels iets vieren waardoor DoCoS af en toe gevaarlijk kon worden. Tien minuten voor tijd dachten de bezoekers iets terug te doen maar de bal werd ternauwernood van de doellijn weggewerkt. Het slotakkoord was wederom voor Alphia. Een vlot lopende aanval werd door invaller Ralph Zeilstra simpel binnengelopen (6-0).

Wederom stond DoCoS met lege handen waarbij het van meet af aan geen schijn van kans heeft gehad. Slechts zes punten uit vijf wedstrijden doet geen recht aan de vooraf geformuleerde doelstelling om bij de eerste vijf te eindigen. Trainer Vurens heeft een week de tijd om zijn manschappen voor te bereiden op de volgende krachtmeting. Dan komt FC Aalsmeer op bezoek dat ook tot nu toe ook zes punten bij elkaar heeft gevoetbald. Het is voor de ploeg uit Leiden te hopen dat de wisselvalligheid dan weer naar de positieve kant zal uitslaan.

Alphia – DoCoS 6-0 (4-0). 12. De Bruin 1-0, 26. Fennich 2-0, 38. De Bruin 3-0, 45. Klerks 4-0, 65. Fennich 5-0, 88. Zeilstra 6-0.

Basisopstelling Alphia: Vet, Wentink, F. Buijnink, Duurham, Egberts, Olivieira, Fennich, D. Buijnink, Zuijdervliet, De Bruin, Klerks.

Basisopstelling Docos: Van Abswoude, van Voorthuizen, Amine, Hoogbruin, Khalid, Gashi, Van Empel, Victory, Klein, Flippo, Douwes.

Met dank aan de collega’s van mediapartner Studio Alphen hierbij nog twee interviews:

Must Read