vrijdag, mei 3, 2024
HomeDerde klasseDoCoSWeer verlies voor nu wel geïnspireerd DoCoS

Weer verlies voor nu wel geïnspireerd DoCoS

-

Tweede klasse D(zaterdag)- In het weliswaar nog prille seizoen zakte de wisselvallig presterende ploeg van DoCoS-trainer Edwin Vurens vorige week na de 6-0 nederlaag bij Alphia door de ondergrens. Vurens verweet zijn ploeg in die wedstrijd gebrek aan inzet en motivatie.

Deze zaterdagmiddag kon de rood-witte Morsclub de bittere nasmaak van die oorwassing enigszins wegspoelen tegen opponent FC Aalsmeer. Het werd wederom een teleurstelling voor de thuisclub qua resultaat. Met de kleinst mogelijke score won de ploeg van Ted Verdonkschot verdiend van de gastheren. Vooral in de eerste helft speelden de Aalsmeerders, gezegend met enkele routiniers en bovenmodale tweede klasse spelers, een uitstekende wedstrijd met Adil Lechkar als uitblinker.

Dat de thuisclub in de volledige speeltijd niet een kans kreeg was veelzeggend voor het machteloze aanvalsspel van de ploeg van Vurens. Kort na de aftrap trof een vrije trap via de handen van DoCoS doelman Mitchel van Abswoude het aluminium. De afgekeurde treffer van de gasten na ruim een kwartier spelen was een tweede waarschuwing. Twee minuten later was het dan wel raak via Calvin Valies: 0-1.

De thuisploeg kwam daarna sporadisch toe tot goed lopende aanvallen en had de handen vol aan de rappe aanvallers van FC Aalsmeer, die in de omschakeling voor de nodige defensieve problemen van de Leidenaren zorgden. Meer dan plaagstootjes van de roodwitten, waar Sipan Khalid nog voor het meeste gevaar zorgde bleven zonder resultaat. Halverwege de eerste helft ontsnapte DoCoS aan een tweede treffer. Tot aan de rust bleven de bezoekers met technische hoogstandjes de dominerende ploeg.

Na de theepauze waren het weer de bezoekers die het sterkst begonnen met de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. De strafschop na een klein uur spelen voor de gasten, Floyd de Ridder was de veroorzaker, werd knap gestopt door doelman Van Abswoude. Het deed de gasten kennelijk geen goed en zij leken door het missen van de strafschop van slag. De wedstrijd paste zich moeiteloos aan de slechter wordende weersomstandigheden aan, wat de ploeg van Vurens overigens terug in de wedstrijd bracht en met nog een kwartier op de klok op zoek ging naar de gelijkmaker. Meer dan wat hachelijke momenten, gevoed door hoge en lange ballen in de doelmond van de gastheren, hadden niet het gewenste resultaat. FC Aalsmeer trof nog de binnenkant van de paal.

Met vier verse krachten hoopte de thuisploeg alsnog een gelijkspel af te dwingen.  Het lukte de thuisploeg echter niet verandering in de stand te brengen. Sterker nog, er viel nog een dot van een kans voor de ploeg van Verdonkschot in de slotfase te noteren. Al met al was de 0-1 meer dan verdiend voor het opklimmende FC Aalsmeer.

Aanvaller Khalid maakt zich vooralsnog geen zorgen: ,,We hebben van een goede ploeg verloren, maar voor mij was het duidelijk dat er bij de 0-1 van de gasten een overtreding aan vooraf ging. Aalsmeer is een ploeg met veel ervaring die weet hoe ze de wedstrijd dood moeten maken. Vandaag heb ik geen kansen gehad. Er wordt goed en hard getraind, maar we moeten de komende week wel aan de bak en een resultaat neerzetten.’’ Vurens zag wel aanknopingspunten. ,,We hebben ons qua inzet hersteld van de zeer povere vertoning van vorige week. Dat is zeker winst te noemen. Helaas waren we niet bij machte om tot grote kansen te komen tegen een sterke tegenstander, die de winst wel verdiende.”

Volgende week kan DoCoS andermaal aan de bak. Dan wacht in Leiderdorp RCL, de nieuwe medekoploper.

DoCoS-FC Aalsmeer 0-1 (0-1) 20. 0-1. Valies.

Opstelling: Van Abswoude, Flippo (63. Gassama), Van Voorthuizen, Amine, De Ridder (63. Peet), Victory, Hoogbruin (83. Gajadien), Klein, Khalid (83. De Vink), Van Empel, Guijt.