HomeZaterdagDerde klassePrima verweer Koudekerk tegen koploper

Prima verweer Koudekerk tegen koploper

-

Derde klasse A (zaterdag)- Daar waar DWO vorige week een klinkende overwinning op Stompwijk’92 behaalde, moest Koudekerk proberen de kater van vorige week tegen FC Oegstgeest zien weg te spoelen. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jordi Bizid stond de wedstrijd “aan”. Twee ploegen met voetballende intenties en prima voetballers op het veld. Niet dat de wedstrijd daarmee automatisch het predicaat “goed” verdiende maar het was uiterst vermakelijk en onderhoudend.
De ploeg van Dennis Olman, bekend met uw verslaggever maar natuurlijk ook in het Leidse voetbal waar hij diverse clubs heeft getraind, en good old Andy van der Meulen als wisselkeeper, begon als lijstaanvoerder en wilde dat na de wedstrijd ook nog steeds zijn. Het verschil op de ranglijst was niet te zien, beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en al snel werd duidelijk dat de details of de individuele kwaliteit het verschil zouden gaan maken.
Na de eerste besnuffelingen mocht DWO op de linkerkant een vrije trap nemen.
Pheadrick Baromeo zette zich achter de bal en draaide die perfect op het hoofd van aanvoerder Daniël van Hek die met een gerichte kopbal doelman Thomas Winterink wist te verschalken, 0-1. Van Hek die zich overigens in de 22e minuut al moest laten vervangen i.v.m. een blessure.
Koudekerk pakte de draad weer op na deze tegenvaller en probeerde met man en macht de gelijkmaker te produceren. Echter als het gevaarlijk dreigde te worden, stond daar altijd de prima keeper Johan de Ruijter. De beste man straalde met zijn lengte en imposante verschijning een enorme rust uit en zorgde dat de organisatie voor zijn neus niet te veel steken lieten vallen. Aan de andere kant stond de organisatie bij VVK ook prima maar kreeg Jean Pierre Nocento een enorme kans. Hij mocht door na een overtreding op Sydney de Schepper, die daardoor tegen doelman Winterink botste en daarmee de bal los liet. Nocento kon vrij op doel schieten maar mikte tot opluchting van alle VVK-ers veel te hoog.
Ook in de tweede helft was er een zelfde beeld. De ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots trachtte met verzorgd positiespel de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar DWO wist zich daar met enige regelmaat goed onderuit te voetballen dus bleef het een zeer vermakelijk potje. Beide trainers wisselden met enige regelmaat om nieuwe elan en een andere energie aan de wedstrijd toe te voegen.
Daarbij ging VVK naarmate de tijd vorderde steeds meer risico nemen om de gelijkmaker te forceren en was DWO regelmatig zeer dreigend vanuit de omschakeling. In die fase had Mike van Velzen een penalty moeten krijgen toen hij vol in de rug werd geduwd door doelman De Ruijter echter leidsman Bizid besliste anders. In de derde helft, onder het genot van een drankje bevestigde De Ruijter met een grote glimlach dat hij niet ontevreden was met de beslissing van Bizid.
Vanuit zo’n snelle omschakeling was het Kurtley de Windt die de beslissing bracht door de bal langs Winterink te knallen waarmee de latere eindstand van 0-2 een feit werd. Helaas voor VVK was het verlies onafwendbaar. Maar ondanks dit verlies heeft VVK zich wel van een goede kant laten zien door de koploper uitstekend partij te bieden.
Het geschonken biertje en de bratwurst bij het bierfest wat na de wedstrijd losbarstte in de kantine, had de Koudekerkers met een verdiend punt toch net even wat beter gesmaakt.
Opstelling Koudekerk: Winterink; Fabian Roosenbrand; De Boer; De Schepper(Van der Zwet); Van Rijswijk; Schmand; De Groot (Wessel Bakker); Van Velzen; Pennin; Van Veen (Vonk); Olaf Bakker (Van Tulder).