woensdag, oktober 5, 2022
HomeZaterdagDerde klasseSV Aarlanderveen kiest voor verbondenheid

SV Aarlanderveen kiest voor verbondenheid

-

Net zoals bij de meeste clubs in de regio kijkt men ook bij derdeklasser Aarlanderveen reikhalzend uit naar de start van een nieuw voetbalseizoen. Vriendschappelijke wedstrijden en duels voor de districtsbeker zijn allemaal leuk en aardig, maar uiteindelijk is het de competitie waar het om gaat. De Trots van de Polder start komende zaterdag de nieuwe voetbaljaargang met een thuiswedstrijd tegen promovendus Koudekerk. Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk, startend aan zijn tweede seizoen bij de groenhemden, blikte terug op de mutaties binnen zijn spelersgroep en liet ook zijn licht schijnen op de naderende competitie.

Van Dijk: ,,Luca Janszen is vertrokken naar Alphense Boys en onze keeper Jari van Veen heeft voor EMM’21 gekozen. Het last-minute vertrek van Jari was wel een dompertje, maar gelukkig  hebben we door de komst van  Koen den Elzen (overgekomen van ARC O23) en Sven Koelewijn (Alphense Boys, za) twee volwaardige keepers in onze selectie. Beiden zijn wat minder ervaren dan Jari, maar allebei talentvol en zij mogen gaan strijden om het plekje onder de lat. Daarnaast hebben Derk Gruppen en Jorn Poelwijk  ervoor gekozen om het komende seizoen in het tweede elftal te gaan voetballen, maar ik heb de afspraak dat ik in noodgevallen een beroep op hen kan blijven doen. Derk en Jorn zijn hier opgegroeid en staan bekend als de twee laatste ‘echte’ Aarlanderveners, maar jongens als Jimmy Nieumijer, Bram Egberts, Robbie Nagtegaal en Davey Grimmelius spelen hier ook al 5/6 jaar en inmiddels zijn ook halve Aarlanderveners geworden.”

Vervolgend: ,,Dit soort type jongens zijn hier van harte welkom en daar zijn we ook bewust op zoek naar gegaan. Verbondenheid met de club en de rest van spelersgroep is belangrijk. Spelers als Lars Overbeek (gekomen van ARC 2) en Mike Hamilton (AVV Alphen) zijn bevriend met speler Steven van der Pijl  en ook de broer van Steven, Robin, heeft voor ons gekozen. Paolo van der Straaten, de broer van speler Alessio van der Straaten, is een andere nieuwe aanwinst. Doordat veel jongens elkaar al kennen, is het wat makkelijker om als spelersgroep naar elkaar toe te groeien en dat zal de prestaties ten goede komen is mijn mening. Daarnaast merk ik ook dat er nu wat meer jongens na afloop in de kantine blijven hangen voor de derde helft en dat komt de binding met de club alleen maar ten goede’’.

Afsluitend: ,,Hoe ik de kracht van onze tegenstanders inschat? Een aantal clubs ken ik nog van vorig seizoen, maar er zijn ook een aantal nieuwe opponenten. Ik schat clubs als DWO en Koudekerk hoog in, terwijl ook Lugdunum een goede voorbereiding kende. Van Nispen heeft een geheel nieuwe spelersgroep, ik ben benieuwd hoe zij het gaan doen. AVV Alphen heeft zich versterkt met een aantal goede spelers van ARC 2 en zijn beslist sterker dan vorig seizoen. Ik denk dat wij in de breedte sterker zijn geworden en hoop dat we daar de vruchten van kunnen gaan plukken. Vorig seizoen hebben we in vooral in de thuiswedstrijden teveel punten laten liggen en ook daarom zou een winst in de openingswedstrijd tegen Koudekerk een mooie opsteker zijn. Het zal beslist geen makkie worden, want Koudekerk heeft een goed voetballende ploeg. Ik denk dat beide teams aardig aan elkaar gewaagd zijn, het belooft  een mooi potje te gaan worden’’, aldus Van Dijk tot besluit.

 

Must Read