HomeFotoreportageLogische zege Koudekerk in “burenruzie” tegen Bernardus (plus fotoreportage)

Logische zege Koudekerk in “burenruzie” tegen Bernardus (plus fotoreportage)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Dat er een speciale wedstrijd op het programma stond was inmiddels wel duidelijk. Een promo gemaakt voor de naderende “derby”, in beide dorpen was deze wedstrijd al weken het gesprek van de dag, een uitpuilende perskamer, spelers die in het andere dorp wonen en of een vriendin hebben die stiekem hoopt dat de tegenstander wint en een voorwedstrijd tussen jeugd van beide clubs.

Dergelijke wedstrijden hebben over het algemeen geen hoge amusementswaarde, en dat was in deze niet anders. Daarvoor was het kwaliteitsverschil zaterdagmiddag te groot, al mochten de bezoekers na een 1-0 ruststand nog hopen op een positief resultaat. Uiteindelijk werd het slechts 4-1 en mocht men doelman Luuk Enter bedanken dat er geen monsterscore op het scorebord kwam.

Bernardus liet Koudekerk het spel maken en trachtte vanuit de omschakeling voor gevaar te zorgen. Na amper 30 seconden spelen had Mike van Velzen de thuisploeg op voorsprong kunnen zetten maar was het Enter, zoals zo vaak deze wedstrijd, die als winnaar uit de strijd kwam. In de eerste tien minuten waren er kansen en mogelijkheden voor dezelfde Van Velzen en Yvar de Groot. De grootste was echter voor Sem van Aalst, zijn elfmetertrap na een overtreding op Van Velzen werd door Enter uitstekend uit de hoek geranseld.

De eerste speldenprik voor de ploeg van trainer Ron Paling kwam halverwege de eerste helft, Koen Schellingerhout miste kracht om Roy Dorrepaal te verschalken. Opvallend in de eerste helft was dat de captain van de thuisploeg, Bas van Heerdt, nauwelijks in het spel werd betrokken en dat heel veel over de linkerkant ging. Uit een van die aanvallen kwam ook het openingsdoelpunt voort, Van Aalst ging goed door over links en zijn voorzet vanaf de achterlijn werd door Van Velzen op waarde geschat. Vlak hierna de eerste grote kans voor de gasten. Bryan Straathof zag zijn lob over het doel gaan. Enter zag nog een aantal spelers op zich afkomen, maar hield zijn ploeg in het verdere gedeelte van de eerste helft op de been.

De ploeg van trainers Jarno Verweij en Gert Labots liet al snel in de  tweede helft blijken dat er voor de opponent niets te halen viel. Na een waarschuwing van Van Heerdt en een poging van Van Velzen was het de spits die ook de 2-0 voor zijn rekening nam en leek de wedstrijd gespeeld. Zeker toen binnen vijf minuten de 3-0 werd gescoord. Na een niet al te slimme overtreding mocht Van Aalst opnieuw aanleggen en dit keer faalde hij niet.

Het grote wisselen was ondertussen begonnen, dit en het feit dat de wedstrijd gespeeld was maakte de wedstrijd wat rommeliger. Na het inbrengen van Wesley van Tol en Remko van der Werff kwam er wel wat meer strijd bij de Rijndijkers, het kwam echter te laat. Na wat kansen over en weer raakte Van Velzen de paal, de rebound was een koud kunstje voor Van Aalst met zijn tweede van de middag. Straathof, een exponent uit de jeugdopleiding van Bernardus, mocht de eretreffer op zijn naam schrijven, alleen op keeper Dorrepaal af schoot hij beheerst binnen.

Zo kreeg deze wedstrijd een logische winnaar, het volwassen Koudekerk was een maat te groot voor de jonge ploeg uit Hazerswoude Rijndijk. De roodwitten zetten hun imposante zegereeks voort en blijven in het spoor van Meerburg en Teylingen. Voor Bernardus is het zaak om drie ploegen onder zich te houden en de punten te pakken tegen directe concurrenten, te beginnen volgende week tegen Football Factory.

Man van de wedstrijd aan de zijde van de verliezers was overduidelijk Enter, ook Michael Vermeulen speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd. ,,Jammer dat we deze wedstrijd verliezen, het was echter al vrij snel duidelijk dat er voor onze jonge ploeg vandaag niet veel te halen viel. Naast meer kwaliteit merk je dat zij ook wat slimmer zijn in bepaalde situaties en fases in de wedstrijd en dan valt de uitslag uiteindelijk nog mee, mede dankzij fantastisch keeperswerk van Luuk. Ik heb genoten van de ambiance, het vuurwerk vooraf en ook het gezellige samenzijn na afloop tot in de late uurtjes en dat maakt dat ik toch wel met een goed gevoel terugkijk ondanks het terechte verlies. De ervaringen uit deze wedstrijd nemen we mee naar het restant van de competitie wat moet gaan leiden tot handhaving in deze sterke vierde klasse.”

Een van de sterktehouders aan de kant van Koudekerk, Van Velzen, stond uw verslaggever te woord tijdens een polonaise en was duidelijk in zijn commentaar en vooral zelfkritisch. ,,Ik schiet er vandaag dan wel twee in, maar dat hadden er ook zo maar zes kunnen zijn.” De makkelijk scorende spits heeft het erg goed naar zijn zin en heeft ook nog ambities. ,,Ik speel mijn hele leven al bij deze club, en dat zal ook niet veranderen. Natuurlijk heb ik ambitie, maar waarom zou dat niet met Koudekerk kunnen. Ik denk dat wij met dit team een aanwinst voor de derde klasse zijn, we hebben echter de pech dat we in een sterke vierde klasse zitten en dat we aan het begin van het seizoen wat onnodig punten hebben verspeeld.”

Koudekerk-Bernardus 4-1 (1-0). 33. Van Velzen 1-0, 52. Van Velzen 2-0, 57. Van Aalst 3-0, 81. Van Aalst 4-0, 85. Straathof 4-1.

Koudekerk : Dorrepaal, De Schepper (J. Roosenbrand), Schmand (Van Remundt), Van Heerdt, Van den Berg, Van Velzen, Van Aalst, De Groot (De Wit), F. Roosenbrand, De Herdt (Van Rijswijk), Van der Zwet (Duiker).

Bernardus : Enter, De Jong, Harkes, Rijnbeek, Vermeulen, Oudshoorn (Van der Werff), De Boer (Tor), Schakenbos, Schellingerhout, Van der Heiden (Van Tol), Straathof (Van Seggelen).