vrijdag, april 19, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 28 mei

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 28 mei

-

Met nog slechts twee competitieronden te gaan is het in de vierde klasse A ongekend spannend. Teylingen en Koudekerk zijn verwikkeld in een spannende kampioensrace (met Meerburg op het vinkentouw), terwijl ook onderaan de ranglijst de belangen groot zijn. Dit seizoen degraderen de drie onderste clubs naar de nieuw te formeren vijfde klasse. Voor MMO is het doek reeds gevallen en naar verwachting zal pas op de laatste speeldag duidelijk worden welke andere twee clubs de Hoogmadenaren gaan vergezellen naar de nieuwe kelderklasse. Dit seizoen is ook het doelsaldo (mede)bepalend voor de eindrangschikking. Om een goed beeld te krijgen van de stand van zaken in de vierde klasse A, hieronder een overzicht van het huidige klassement (de clubs spelen in totaal 24 wedstrijden).

                                                               G         P          Doelsaldo

       1.  Teylingen      22        58        + 54
       2. Koudekerk     22        55        + 60
       3. Meerburg       22        54        + 35
       4. SJZ                    22        35        +  8
       5. Warmunda    22        32        +  3
       6. SJC                   23        29        – 22
       7. Kickers’69      22        25        – 13
       8. LSVV’70           22        23        – 20
       9. Woubrugge    23        23        – 15
       10. Roodenburg   22        22        – 16
       11. Football F.      22        19        – 19
       12. Bernardus      22        19        – 28
       13. MMO               22        13        – 27

De ploegen vanaf plek 8 (LSVV’70) tot en met plek 12 (Bernardus) zijn nog niet veilig en kunnen de laatste twee wedstrijden de puntjes goed gebruiken. Er ligt dus een prachtige ontknoping in het verschiet voor misschien wel de mooiste competitie van het Leidse regiovoetbal. Hieronder een overzicht van de wedstrijden van komend weekeinde.

Roodenburg – Bernardus

De dood of de gladiolen. Dat is de inzet van het degradatietreffen tussen Roodenburg en Bernardus. Een overwinning zou voor beide clubs een flinke stap richting handhaving betekenen, terwijl bij een nederlaag degradatie bijna onafwendbaar lijkt te gaan worden. Roodenburg won afgelopen zaterdag in blessuretijd door een doelpunt van Good Old Marvin Bok met 2-3 van Football Factory, terwijl Bernardus in de slotminuten van Warmunda verloor. Indien Roodenburg zaterdag drie punten pakt tegen Bernardus en Woubrugge niet wint van LSVV’70, dan zijn de Leidenaren al op de voorlaatste competitiedag  verzekerd van nog een jaar in de vierde klasse.

SJZ- Teylingen

SJZ leek verzekerd van de 4e plaats in de eindrangschikking, maar de laatste weken lieten de groen-witten wat steekjes vallen. Hierdoor is het gat met Warmunda nog maar 3 punten, waardoor SJZ in de laatste twee wedstrijden vier punten nodig heeft om verzekerd te zijn van het spelen van p/d-wedstrijden. In de laatste wedstrijd van het seizoen gaat SJZ op bezoek bij degradatiekandidaat Football Factory, maar daarvoor wacht nog het thuistreffen met koploper Teylingen. Deze wedstrijd zal met meer dan gemiddelde belangstelling worden gevolgd in Koudekerk, want bij winst van SJZ en een overwinning van Koudekerk bij Kickers’69, zijn de wit-roden de nieuwe lijstvoerder van de vierde klasse.

MMO – Football Factory

Football Factory liet afgelopen zaterdag tegen Roodenburg in de slotfase een winstpunt uit handen glippen en moet nu de laatste twee wedstrijden winnen om nog kans te maken op lijfsbehoud. De eerste horde die de Leidenaren moeten nemen wacht in Hoogmade, waar het al gedegradeerde MMO de tegenstander is. De Hoogmadenaren zullen in ieder geval met een goed gevoel van de vierde klasse afscheid willen nemen, waardoor de rood-zwarten flink aan de bak zullen moeten om met een driepunter naar de Sleutelstad terug te keren.

Woubrugge – LSVV’70

Ook bij het treffen tussen Woubrugge en LSVV’70  zijn de belangen groot. Voor Woubrugge is dit de laatste competitiewedstrijd van het seizoen en een nederlaag tegen de rood-witten zou weleens fatale gevolgen kunnen hebben voor de ploeg van Barry Buntsma. Ook LSVV’70 zit nog volop in de gevarenzone. De Leidenaren versloegen afgelopen zaterdag MMO met 5-1 van en als de formatie van Freek Jansen zaterdag opnieuw wint, dan kunnen de tickets voor een vaart door de Leidse wateren worden geboekt.

Kickers’69 – Koudekerk

Koudekerk is on fire. De ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots geeft de achtervolging op Teylingen niet op en na de 9-0 overwinning op SJC hebben de Koudekerkers de lijstaanvoerder op doelsaldo ingehaald. Teylingen heeft nog wel een voorsprong van drie punten op Koudekerk en staat dus nog steeds op pole position voor het kampioenschap. Koudekerk gaat komende zaterdag op bezoek bij Kickers’69, dat zich al verzekerde van een verlengd verblijf in de vierde klasse.

Warmunda – Meerburg

Voor beide clubs valt er dit seizoen nog wat te winnen. Meerburg, reeds in het bezit van een periodetitel, maakt nog een klein kansje op het kampioenschap, maar is daarvoor wel afhankelijk van uitglijders van Teylingen en Koudekerk. Warmunda, nr. 5 op de ranglijst, jaagt op plek 4, een klassering die recht geeft op het spelen van p/d-wedstrijden. De achterstand op nr. 4, SJZ, is 3 punten en bij verlies van de Zoeterwoudenaren tegen Teylingen en eigen winst tegen Meerburg, komt de formatie van Barry van Rijn en Remco Breuer op gelijke hoogte met SJZ.

Programma laatste competitieronde vierde klasse A (zaterdag 4 juni): Bernardus-SJC, Football Factory-SJZ, Koudekerk-Roodenburg, LSVV’70- Warmunda, Meerburg-MMO, Teylingen- Kickers’69. Woubrugge speelt op 28 mei tegen LSVV’70 haar laatste wedstrijd van de competitie.

 

Must Read