vrijdag, april 19, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 21 mei

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 21 mei

-

De vierde klasse A was nog nooit zo spannend als in dit seizoen. Drie speelronden voor het einde zijn er nog drie titelkandidaten over en zes ploegen moeten nog vrezen voor degradatie. Teylingen heeft wel de beste papieren om kampioen te worden en MMO heeft een wonder nodig om nog te kunnen overleven. Zaterdag staan er zes duels op het programma die er nog toedoen! Meerburg- SJZ werd al belicht in de Krakerrr van de Week. Nu een blik op de andere velden.

Teylingen-Woubrugge

Teylingen leek afgelopen zaterdag vrijwel zeker een voorschot te nemen op de titel. Tom van der Vlugt had zijn ploeg op voorsprong gebracht en de rood-zwarten leken nipt te gaan winnen bij buur Warmunda. Tegen het einde viel echter alsnog de gelijkmaker na kortsluiting achterin bij de Sassenheimers. Al met al was het een zeer geslaagde middag op sportpark Overbos. Warmunda vond het heerlijk om een punt af te snoepen (voor de tweede keer) van de Roodemolen-formatie en Teylingen heeft de troefkaarten nog steeds in handen. En dan de omzet! Getallen kennen wij niet, maar het zal voor Warmunda geen gemiddelde zaterdag opbrengst zijn geweest. Terug naar Teylingen; meer morsen is nu niet handig meer. De ploeg van Rob Jonkman zal dan ook alles op alles zetten om in eerste instantie Woubrugge te kraken. De titel kan nog niet worden binnen gehaald, maar bij winst komt die schaal wel erg dichtbij. De bezoekers wonnen twee keer op rij en hebben zichzelf lucht verschaft in de strijd onderin. Het sein kan nog niet op veilig, maar de zege op Bernardus was wel erg nuttig. Vooral jongelingen Robbin van der Hulst en Tim van der Doef hadden het op de heupen. Het tweetal was belangrijk in de uiteindelijke 5-0 overwinning.

Koudekerk-SJC

Koudekerk heeft de pijlen op de nacompetitie gericht, maar hoopt stiekem op meer. Het gaatje met Teylingen is kleiner geworden en inmiddels is ook het doelsaldo bijna gelijk getrokken. Dat heeft alles te maken met een ijzersterke periode van de ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots. De laatste zeven wedstrijden werden overtuigend gewonnen. Zo moest afgelopen zaterdag SJZ er nadrukkelijk aan geloven (1-5). De laatste nederlaag dateert alweer van 12 april toen Teylingen met de nodige moeite won en de drie punten mee nam aan de Gruttolaan. Tegenstander voor Koudekerk is nu SJC dat zich uiteindelijk betrekkelijk eenvoudig veilig heeft gespeeld ondanks de nodige aderlatingen aan het begin van het seizoen. De trainer blijft daar aan en de zwart-witten zijn bezig om jongere spelers aan hun selectie toe te voegen met het oog op volgend seizoen. Aan de kust won Koudekerk eenvoudig met 0-5. SJC is zesde momenteel en kan vrijuit spelen.

Bernardus-Warmunda

Het gaat hier om een strijd tussen de nummers twaalf en vijf van de ranglijst. Bernardus verloor vier keer op rij en is daardoor onder de streep gekomen. Het wordt dus ronduit billenknijpen in de slotweken voor de formatie van Ron Paling. Afgelopen zaterdag ging het faliekant mis voor de Hazerswoudenaren. Halverwege was het nog 0-0 in Woubrugge, maar daarna werden de bezoekers overlopen en naar huis gespeeld (5-0). Het zal dus duidelijk anders moeten tegen Warmunda. Die ploeg speelt echter ook nog steeds ergens voor. De nacompetitie aan de bovenkant is namelijk nog niet ut zicht en de Warmonders willen de druk erop houden bij SJZ. Het puntje van j.l. zaterdag tegen Teylingen was bemoedigend te noemen en het werd daardoor een dolle boel op Overbos. Warmunda is de enige club waarvan Teylingen twee keer niet wist te winnen. Hoe dan ook; cadeautjes worden er niet uitgereikt en excuses tellen niet meer. Het eerste treffen kreeg met 3-3 geen winnaar.

Football Factory-Roodenburg

Het Leidse onderonsje eindigde eerder in een 0-2 zege voor de studentenclub. Een nieuwe nederlaag voor Roodenburg zou betekenen dat de ploeg uit Leiden-Noord op zeker onder de streep komt te staan en dat zou een dreun van jewelste zijn voor de club met een geweldige historie. Dikwijls werden er complementen uitgedeeld aan de mannen van Ramon Paardekooper, Youssef Bourezma en Nouri Essaoui, maar bijna even vaak stond de Leidse brigade wel met lege handen. Een voorsprong werd regelmatig verspeeld en dat maakt dat uit de laatste duels slechts 1 punt werd verzameld. Football Factory daarentegen is aan een opmars bezig. Bernardus werd op de ranglijst gepasseerd en met nog een plekje winst is er aan het einde van de rit sprake van lijfsbehoud. Uit de laatste vijf ontmoetingen haalden de roodzwarten zes punten en zo moest ook Kickers’69 in het stof bijten in de voorbije speelronde na een hectische slotfase in Leimuiden. De Leidse ploegen kunnen elkaar niet uit de brand helpen, zoveel is zeker. Het wordt een boeiende middag aan de Einsteinweg, zoveel is eveneens vaststaand.

LSVV’70- MMO

Nog een ploeg die een soort van in het drijfzand zit. LSVV’70 had in de voorbije weken af en toe een opleving, maar speelde soms ook buitengewoon pover. Het dacht de punten te gaan ophalen bij SJC, maar die vlieger ging niet op. De negende plaats zou na 24 duels wel genoeg zijn, maar een misstap kan fataal zijn. Twintig punten staan er op de Leidse teller. Het doelsaldo is ook niet al te best en dus is een overwinning op MMO eigenlijk wel noodzakelijk. Eerder lukte dat niet want in Hoogmade werd er bij 1-1 afgefloten. De kans dat de groenwitten degraderen is levensgroot, maar de dans kan nog immer worden ontsprongen. Dan zijn er wel drie driepunters nodig en dan nog is het de vraag of dat genoeg is om het vege lijf te redden. Bij een nederlaag is het doek gevallen, omdat de ploegen daarboven hier en daar ook nog tegen elkaar uitkomen. Al eerder liet John van Berkel weten eigenlijk al bezig te zijn met volgend seizoen. Dan zou de hoofdmacht een rol van betekenis willen gaan spelen bovenin de vijfde klasse. Maar goed, het kalf is nog niet verdronken.

Kickers’69 is vrij.

Resterend programma vierde klasse A:

28 mei: Kickers’69-Koudekerk, MMO- Football Factory, Roodenburg-Bernardus, SJZ-Teylingen, Warmunda-Meerburg, Woubrugge-LSVV’70, SJC vrij.

4 juni: Bernardus-SJC, Football Factory-SJZ, Koudekerk-Roodenburg, LSVV’70- Warmunda, Meerburg-MMO, Teylingen- Kickers’69, Woubrugge vrij.

Stand bovenin: 1 Teylingen 21-55 (+52), 2 Koudekerk 21-52 (+51), 3 Meerburg 21-51 (+32)

Stand onderin: 8 Woubrugge 22-23 (-12), 9 LSVV’70 21-20 (-25), 10 Roodenburg 21-19 (-17), 11 Football Factory 21-19 (-19), 12 Bernardus 21-19 (-26), 13 MMO 21-13 (-24).

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read