maandag, april 15, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 30 april

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 30 april

-

Teylingen-Bernardus

Onlangs kwam Teylingen niet enkel qua verliespunten aan de kop, maar ook met de reële cijfers. Plek 1 is ook het doel van de Sassenheimers en de ploeg van Rob Jonkman heeft ook de beste papieren. Sowieso heeft de Roodemolen-brigade de twee concurrenten al twee keer ontmoet. Toch zegt dat niet alles, want afgelopen zaterdag morste het team plotseling twee punten tegen hekkensluiter MMO (1-1). Volgens Mike van der Zon ‘zit zo’n wedstrijd er wel eens tussen’ en daarin heeft hij geen ongelijk. Ajax zou ook niet kunnen verliezen van Go Ahead bijvoorbeeld, maar dat gebeurde wel. Dat neemt niet weg dat Teylingen nu weer bij de les moet zijn. Bij winst ziet het in elk geval één concurrent meer op afstand komen en misschien zelfs twee omdat Koudekerk en Meerburg elkaar treffen. Eerst zelf maar eens winnen en dat moet dan gebeuren over de rug van Bernardus. In de heenwedstrijd lukte dat vrij eenvoudig (0-5), mede door twee doelpunten van Wesley Ritzen. De Hazerswoudenaren vechten echter tegen degradatie en verkopen de huid duur. Zo werden in de laatste twee duels SJZ en MMO verslagen.

Koudekerk-Meerburg

De nummers drie en twee treffen elkaar aan de Gruttolaan. Een heuse topper dus en beide ploegen willen maar al te graag alsnog dichterbij Teylingen kruipen. Min of meer hadden trainers Jarno Verweij en Jelle Korbee zich al neergelegd bij nacompetitievoetbal, maar doordat Teylingen half uitgleed is er misschien toch meer mogelijk. Meerburg staat slechts op drie punten en de withemden hebben vijf punten minder op de teller dan de Sassenheimers. Door de belangrijkste uitdager moet in elk geval gewonnen worden. Koudekerk deed dat afgelopen zaterdag op bezoek bij Football Factory nadat het doordeweeks al Woubrugge geklopt had. De Rijndijkers hadden een vrij weekend en konden even bijkomen van het drukke programma. In het heenduel won de ploeg uit Zoeterwoude met 4-1. Die overwinning werd destijds door beide trainers betiteld als geflatteerd. Koudekerk verloor tot nu toe twee keer op eigen bodem en wel van SJZ en Teylingen. Meerburg moest twee keer de punten achterlaten op verplaatsing. Dat was tegen Teylingen en onlangs SJC.

Warmunda-SJC

Een duel tussen twee subtoppers die nog even naar beneden hebben moet kijken, maar dat gevaar lijkt wel afgewend te zijn. Beide formaties hebben 24 punten enkel kwam SJC een keer meer tussen de lijnen. De achterstand op nummer vier, SJZ, is aanzienlijk en het heeft er alle schijn van dat deze twee ploegen gaan bepalen wie er vijfde of zesde zal worden. In Noordwijk werd het 1-2 voor de Warmonders, die afgelopen zaterdag voorbij gingen aan Kickers’69. SJC won nipt van Woubrugge en een week eerder knap van Meerburg.

SJZ-Roodenburg

SJZ heeft het de laatste weken niet en dat is tegen het zere been van trainer Arie van Duijn, die meent dat zijn ploeg niet ver achter de top drie zou hoeven te eindigen. Teylingen, Meerburg en Koudekerk zijn echter gedemarreerd en uit het zicht. De vierde plaats wordt stevig ingenomen, maar een nieuwe nederlaag zou kunnen betekenen dat er clubs uit het achterland aansluiten waarbij gedacht moet worden aan Warmunda of SJC. Roodenburg was hard onderweg om zich veilig te spelen, maar in de laatste duels liet het na de positieve curve vast te houden. De Leidse ploeg heeft dus nog steeds enkele zeges nodig en zal daar graag in Zoeterwoude mee beginnen. Morgen op deze website nog een interview met Marvin Bok van de brigade uit Leiden-Noord.

LSVV’70-Kickers’69

Net als Roodenburg is ook LSVV’70 nog niet veilig. Wel was de overwinning in de stadsderby afgelopen zaterdag bijzonder welkom. Na een 2-0 achterstand kwam de formatie van Freek Jansen en Jan Nonkes terug en won zelfs met 2-3. De laatste tijd staan er telkens oude vertrouwde gezichten in het veld. Wanneer ex-spelers die aardig konden ballen hun voetbalschoenen nog hebben, wordt het gevraagd om hulp aan te bieden. Zo stond laatst Alphert Christina binnen de lijnen en tegen Roodenburg maakte Alen Stjepanovic minuten en werd zelfs belangrijk. LSVV’70 wil hoe dan ook voorkomen dat er straks gespeeld dient te worden in de vijfde klasse en lijkt tijdig wakker geworden te zijn. Een overwinning op de Leimuidenaren zou in die zin wel handig zijn. De ploeg van Dennis Bos is ook nog niet geheel veilig, maar presteert de laatste weken beduidend beter en heeft in elk geval wat meer lucht gekregen.

Woubrugge-MMO

Beide ploegen staan op dit moment op degraderen. MMO is al een tijdje laatste en voor hen is de klus megagroot. Toch is er weer een sprankje hoop want in de voorbije speelronde werd koploper Teylingen in bedwang gehouden. De 1-1 werd gevierd, maar er zijn nu toch echt meerdere overwinningen nodig voor de ploeg van John van Berkel. Zo’n zege werd eerder geboekt op Woubrugge (3-1). De manschappen van Barry Buntsma zijn dus zeker uit op revanche, temeer omdat de klassering ondertussen zorgwekkend is geworden. Geruime tijd bivakkeerden de ‘Nolina Boys’ op de plekken vijf, zes of zeven maar door een reeks mindere resultaten staat het water nu echt tot aan de lippen (lees: plaats 11). Een heuse degradatiekraker dus waarbij de belangen groot zijn. En die staan nog los van het feit dat de min of meer buren er veel voor over hebben om vooral niet te verliezen in dit onderonsje.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read