zondag, mei 26, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgVoorbeschouwingen vierde klasse A,  zaterdag 2 april

Voorbeschouwingen vierde klasse A,  zaterdag 2 april

-

Bernardus – Meerburg

Meerburg moest na de nederlaag van vorige week bij Teylingen de koppositie afstaan aan de rood-zwarten, maar die plek hebben de Zoeterwoudenaren inmiddels weer heroverd. Door de twee overwinningen van afgelopen week staat Meerburg weer aan de kop van de ranglijst. Dinsdagavond werd met 1-0 van Warmunda gewonnen, waardoor de Rijndijkers en passant beslag legden op de eerste periodetitel, en afgelopen weekend werd Woubrugge met 6-1 verslagen. Teylingen volgt op één punt achterstand, maar de formatie van Rob Jonkman heeft nog wel de inhaalwedstrijd bij Koudekerk tegoed. Komend weekend staat voor Meerburg de Rijndijk-derby bij Bernardus op het programma. De boys van Ron Paling kwamen afgelopen weekend niet in actie en staan met 13 punten uit 13 wedstrijden op de 10e plaats van de ranglijst. De heenwedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een vrij eenvoudige 5-0 overwinning voor de formatie van Jelle Korbee.

MMO – Kickers’69

Voor MMO wordt het komende treffen tegen Kickers’69 een absolute ‘must win game’. Afgelopen zaterdag leek de ploeg van John van Berkel, op bezoek bij eveneens degradatiekandidaat Roodenburg, op weg naar een zege, maar in de slotfase van de wedstrijd ging het, net als vorige week bij SJC, opnieuw mis voor de hekkensluiter. Door deze nieuwe nederlaag is de situatie voor de Hoogmadenaren onderaan de ranglijst penibel geworden en moeten er nu echt punten worden gepakt. Tegenstander Kickers’69 staat vier punten voor op MMO, waarbij aangetekend moet worden dat de Leidmuidenaren één wedstrijd minder hebben gespeeld. Wellicht kan MMO moed putten uit het resultaat van de  heenwedstrijd tegen Kickers’69, toen waren de groen-witten met 2-3 te sterk.

LSVV’70 – Koudekerk

Voor LSVV’70 is het tot nu toe een seizoen van hollen of stilstaan. Na de knappe thuiszege van vorige week tegen SJZ volgde een nederlaag tegen Football Factory (2-1). Midweeks kwamen de roodhemden ook nog in actie voor de Sportiff LAV Cup tegen Ter Leede O23. De dapper strijdende Leidenaren zagen na de 1-4 nederlaag dit  bekeravontuur in de kwartfinale eindigen. Komende zaterdag wacht de formatie van Freek Jansen  en Jan Nonkes opnieuw een pittige klus, want dan komt Koudekerk op de bezoek. De Koudekerkers zijn samen met Teylingen en Meerburg verwikkeld in een spannende strijd om het kampioenschap en kunnen zich in de Kikkerpolder geen misstap veroorloven. Waar Koudekerk de punten hard nodig heeft om mee te blijven doen met de bovenste ploegen, daar moet LSVV’70 vooral naar de clubs onderaan de ranglijst kijken. De Leidenaren staan momenteel op de tiende plaats, maar de ploegen daarachter volgen op geringe afstand van de roodhemden. Het eerdere treffen in Koudekerk tussen beide teams eindigde in een 4-1 overwinning voor de Gruttolaan-mannen.

Teylingen – Roodenburg

Teylingen zag  afgelopen zaterdag haar wedstrijd bij Koudekerk worden afgelast en kan zich daarom in alle rust voorbereiden op de komende wedstrijd tegen Roodenburg. De Leidenaren zijn bezig aan een fraaie opmars op de ranglijst (uit de laatste vier wedstrijden werden negen punten behaald) en staan inmiddels op de zevende plaats. Het nog ongeslagen Teylingen (11 keer winst en 2 keer gelijk) zal derhalve de blauwzwarten beslist niet onderschatten, maar moet wel in staat worden geacht om ook nu weer de drie punten op de Roodemolen te houden. In Leiden eindigde het treffen tussen beide teams in een 0-2 zege voor de formatie van Rob Jonkman, maar dat ging wel met de nodige moeite.

SJC- Football Factory

Volgers van de vierde klasse zullen bij het zien van de ranglijst van de tweede periode zich vast een paar keer flink in de ogen wrijven, maar het staat er echt: Football Factory is koploper van het laatste deel van de competitie. Weliswaar zijn er in dit tijdvak slechts twee wedstrijden gespeeld, maar helemaal toevallig is deze opmerkelijke klassering van de Leidenaren, die de laatste jaren een abonnement hadden op de laatste plaats in de vierde klasse, niet. De Factorians beschikken met spitsen Gökhan Yazici en Tolga Karpuz momenteel over een aanvalsduo die het elke verdediging in de vierde klasse lastig kan maken, dus ook komende tegenstander SJC zal gewaarschuwd zijn. De Noordwijkers speelden dit weekend met 2-2 gelijk bij Kickers’69 en bevinden zich in de brede middenmoot van de vierde klasse. De heenwedstrijd tussen beide teams in Leiden eindigde in een 2-5 overwinning voor de kustbewoners.

Woubrugge – SJZ

Woubrugge kreeg dit weekend bij Meerburg een flinke tik op de neus (6-1 verlies) en glijdt langzaam maar zeker af naar de onderste regionen van de ranglijst. Na een voortvarende competitiestart (3 gespeeld en 9 punten) lukte het de formatie van Barry Buntsma daarna nog slechts één keer om te winnen, waardoor de rode streep nu angstig dicht in de buurt komt. Voor komende tegenstander SJZ zijn deze (degradatie)zorgen niet aan de orde. De ploeg van Arie van Duijn, in het verleden werkzaam bij Woubrugge, staat stevig in de subtop van de ranglijst en hoopt zich te kunnen mengen in de strijd om de tweede periodetitel. Na het teleurstellende verlies tegen LSVV’70  herpakten de groen-witten zich afgelopen zaterdag en wonnen op Haasbroek met 4-2 van Warmunda. De heenwedstrijd tussen Woubrugge en SJZ eindigde in een 6-2 overwinning voor de groenwitten.

Warmunda is vrij

Must Read