vrijdag, mei 3, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zondag 6 maart

Voorbeschouwing derde klasse A, zondag 6 maart

-

Sporting Leiden-ODB

Vrijgevigheid versnelde de ondergang van Sporting Leiden bij AVV Alphen. Zo bleef de club op vijf punten staan. De groep zat niet in zak en as, zo verklaarde Lucas Varga, want daarvoor is de spirit en het spelplezier te groot. Een goed resultaat neerzetten zou desondanks wel eens tijd worden. Of dat tegen ODB zal gebeuren is twijfelachtig. Ons Doel Bereikt is een kampioenskandidaat, met onder meer Giovanni Koelink in de gelederen (ex-FC Rijnland), en staat met de indrukwekkende doelcijfers van dertig voor en zes tegen op de tweede plek. De Hagenaars komen de drie punten ophalen, niet meer en niet minder. Als Koos Habraken en Mark Cerdijn kunnen beschikken over een complete groep kan er goed weerwerk geboden worden, is dat niet het geval dan wordt het een ontaard moeilijke middag in de Mors.

Stompwijk’92-AVV Alphen

De ‘tien’ haalde Stompwijk net niet vorige week tegen het arme HWD. Een formidabele ploeg dat Stompwijk zou je zeggen als je naar de indrukwekkende uitslag kijkt. Nadere observatie leert echter dat HWD wekelijks een grote nederlaag te slikken krijgt. AVV Alphen zal zich dat ook realiseren en gewoon uitgaan van eigen kracht. Die lijkt, op de cijfers afgaand, niet op het defensieve vlak te liggen. 29 tegendoelpunten uit tien wedstrijden is gewoon veel te noemen. Stompwijk ver van eigen doel proberen te houden lijkt dan ook een wijze tactiek van trainer Rob de Lange en zijn equipe. En laat Nizar Ahalli de vrije trappen in de buurt van het vijandelijk doel nemen. Bij Sporting Leiden weten ze waarom.

Voorschoten’97-SEP

Op 31 oktober won Voorschoten’97 voor de vijfde keer op rij en stond bovenaan. Daarna haalde de brigade van Dennis Luhulima slechts drie puntjes uit vijf wedstrijden. Dat onlangs van ploegen uit de top drie verloren werd zoals van Kethel Spaland en DHL is natuurlijk geen schande, maar het tekent wel de verhoudingen. Is Voorschoten’97 een ploeg die thuishoort in de subtop of in de middenmoot? De wedstrijd tegen SEP kan een indicatie zijn. Ook deze club kende een goede start van de competitie, maar moest drie nederlagen achter elkaar verwerken met een zevende plaats tot gevolg. Vanzelfsprekend hoopt men bij de bezoekers op een ommekeer zodat men wat hoger in de middenmoot terecht zou komen. Voorschoten’97 denkt meer aan een plekje in de subtop. Winst op SEP zou een fraaie stap in die richting zijn.

Overige wedstrijden: WIK-DHL, Taurus-Kethel Spaland, HWD-Madestein.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read