zaterdag, mei 4, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwingen derde klasse, zaterdag 26 maart

Voorbeschouwingen derde klasse, zaterdag 26 maart

-

Derde klasse A  

Aarlanderveen – TAVV 

Komende zaterdag staat de derby tussen subtoppers Aarlanderveen en TAVV op het programma. TAVV is dit kalenderjaar in goeden doen, uit de 5 gespeelde wedstrijden in 2022 werden 13 punten behaald (doelsaldo 17 voor en 0 tegen), en is bezig aan een stevige opmars op de ranglijst.  Aarlanderveen behaalde afgelopen zaterdag een 1-3 overwinning bij Blauw Zwart, maar verloor dinsdagavond bij FC Oegstgeest met opmerkelijke cijfers (5-1). Een slechte generale dus voor de formatie van Sander van Dijk, die derhalve extra gebrand zal zijn op een goed resultaat in het streektreffen. Het onderlinge verschil tussen beide teams op de ranglijst is slecht één punt in het voordeel van Aarlanderveen. Het eerdere treffen dit seizoen tussen beide teams eindigde in een 1-2 zege voor Aarlanderveen.

Gouda- Sporting Leiden

Sporting Leiden verloor dit weekend met 0-2 van TAVV en blijft door dit resultaat op de 10e plek van de ranglijst gestationeerd. Deze klassering is aan het eind van de seizoensrit voldoende voor prolongatie van het derdeklasserschap, maar de onderlinge verschillen onderin de ranglijst zijn erg klein. Sporting Leiden strijdt samen met Be Fair, Lugdunum en Gouda, om de plekken 10 en 11. De nr. 12 van de eindranglijst zal zich na de competitie moeten gaan opmaken voor p-d/wedstrijden, terwijl plaatsing  als nr. 13 of 14 rechtstreekse degradatie naar de vierde klasse betekent. Sporting Leiden treft komende zaterdag een directe concurrent, want de Morsbewoners gaan dan op bezoek bij Gouda. De Leidse ploeg kan tegen Gouda goede zaken doen, bij winst slaat de ploeg van Huig-Jan Heeringa een gaatje van vijf punten met de Gouwenaren. De heenwedstrijd dit seizoen tussen beide teams eindigde in een 1-2 zege voor de Goudse ploeg.

FC VVC – FC Oegstgeest

Na drie nederlagen op rij was er dinsdagavond eindelijk weer succes voor FC Oegstgeest, het sterke Aarlanderveen werd op de eigen Voscuyl met 5-1 verslagen. Door dit resultaat nestelde de formatie van Thijmen Kruider zich stevig in de middenmoot en de ploeg lijkt zich te kunnen opmaken voor een onbekommerde tweede seizoenshelft. Komende zaterdag gaat FC Oegstgeest op bezoek bij hekkensluiter FC VVC. De Nieuw-Vennepers verzamelden halverwege de competitie slechts twee punten en alleen een opmerkelijke revival lijkt de laagvlieger te kunnen behoeden voor degradatie naar de vierde klasse. Het eerdere treffen tussen beide teams dit seizoen eindigde in een 2-1 overwinning voor FC Oegstgeest.

VVSB – Lugdunum

Voor Lugdunum is er vooralsnog geen einde gekomen aan de vrije val op de ranglijst. De ploeg van Marco Harleman leed thuis tegen Nieuwkoop de zesde achtereenvolgende nederlaag op rij (1-3) en wacht derhalve nog steeds op het eerste competitiepunt van de dit kalenderjaar. Voor deze miserabele resultaten is overigens een goede verklaring, de kikkers kampen met een ongekende golf van afwezigen.  Er moest  zelfs een beroep moesten worden gedaan op veteraan-keeper Hans Edink, die overigens een zeer behoorlijke indruk tegen Nieuwkoop achterliet. Lugdunum gaat komende zaterdag op bezoek bij VVSB. De Noordwijkerhouters werden in de eerste wedstrijd van 2022 in eigen huis weggespeeld door TAVV (0-5), maar herpakten zich daarna knap met vier overwinningen op rij. De paarshemden stegen door deze opmars naar de zesde plaats op de ranglijst. De heenwedstrijd in Leiden tussen beide teams eindigde in een 0-5 zege voor de BAVO-mannen.

Overige wedstrijden in deze klasse: Nieuwkoop – Blauw Zwart, Be Fair – FC Oudewater, Alphia – CVC Reeuwijk

Must Read