zaterdag, mei 18, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgBernardus en Roodenburg in evenwicht

Bernardus en Roodenburg in evenwicht

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op deze heerlijke voetbalmiddag, waar Bernardus dit jaar haar 75ste verjaardag viert, werden we in de bestuurskamer getrakteerd op taart en buiten met een leuke pot voetbal. Met 1-1 kwam er geen winnaar bij de ontmoeting tussen de formatie uit Hazerswoude-Rijndijk en het Leidse Roodenburg.

In de eerste helft was het vooral Bernardus dat de toon zette. De ploeg van Ron Paling speelde aanvallend met veel positiewisselingen voorin als er balbezit was. Bij balbezit van Roodenburg probeerde de thuisploeg hoog druk te zetten. Roodenburg slaagde er af en toe in om er onderuit te voetballen, maar tot kansen creeren kwam Roodenburg nauwelijks.

Helaas voor de keeper van Roodenburg ging het in de opbouw mis. Hij speelde in de 34ste minuut de bal in voeten van de in de eerste helft sterk spelende captain Jeffrey van der Heijden. Hij ronde bekwaam af met een mooi schot over de sluitpost.

Roodenburg kwam in de eerste helft niet verder dan wat afstandsschoten, 1 corner en een enkele vrije trap die geen gevaar opleverde. Bernardus kwam vlak voor rust nog een keer gevaarlijk door over de linkerkant waarbij de voorzet van Rens Schakenbos precisie miste waardoor Nordin Oudshoorn niet tot een schot kon komen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Roodenburg kwam goed de kleedkamer uit en speelde nu wat aanvallender. Het spel ging wat meer op en neer. Beiden teams hadden gewisseld en vooral de jonge rechtsbuiten Annas Bardaa van Roodenburg zorgde met zijn snelheid voor diepgang.

Roodenburger Calvin Rijsdam was als back opgekomen en gaf in de 60e min een voorzet die door Aziz Mouchih met een halve omhaal naast werkt gewerkt. Roodenburg zocht vooral de zijkanten om tot aanvallen te komen maar Bernardus kwam er een aantal keren goed uit. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers toch op gelijke hoogte. Na een teruggetrokken voorzet vanaf rechts ontstond er een scrimmage waar bij de spits van Roodenburg, Annas Er-Rabt, scoorde.

Bernardus kreeg even later een vrije trap aan de rechterkant. Vanuit de voorzet leek de bal in het doel te gaan maar via de goed verdedigende actie van Younes Oulmoudem, met behulp van de lat, werd dat voorkomen. Beide teams probeerden nog wel wat te forceren maar tot echte kansen leidde dit niet meer. De 1-1 was een goede verhouding van het wedstrijdbeeld onder leiding van de sterk fluitende scheidsrechter Berkleef.