vrijdag, april 26, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70De eerste echte lentedag en LSVV’70 wint met 3-1 van SJZ

De eerste echte lentedag en LSVV’70 wint met 3-1 van SJZ

-

Vierde klasse A (zaterdag) – In de Kikkerpolder waren alle ingrediënten aanwezig voor de Leidse studenten om er een lekkere wedstrijd van te maken. Het zonnetje scheen en het voorjaar komt langzamerhand ook weer in zicht en dan kan de thuisclub altijd net iets meer. Zo ook deze middag en SJZ werd een gewillig slachtoffer: 3-1.

Voordat de wedstrijd begon was er een indrukwekkende minuut stilte, aangezien de moeder van speler Neal Petersen deze week werd begraven. Misschien waren de spelers nog onder de indruk, want in de eerste twintig minuten gebeurde er werkelijk niets. Beide ploegen werden geteisterd door vele blessures en mede daarom had trainer Freek Jansen zichzelf maar weer eens opgesteld en dit niet zonder gevolgen. De speler/trainer daarover: ,,Door de vele blessures en corona ontkwam ik er niet aan om mee te spelen, maar zo’n hele wedstrijd ga ik nog wel drie dagen voelen. Vanaf het moment dat ik de vrije trap met mijn wreef raakte, wist ik al dat het de 1-0 zou worden en hij vloog heerlijk in de bovenhoek.”

Jiddo Doornenbal werd nog een keer gevaarlijk namens de roodwitten. Na een individuele actie schoot hij in de korte hoek, maar Gijs Brinks kon nog redden. Daarna namen de Zoeterwoudenaren het heft in handen en dat resulteerde in twee kansen voor Marc Griffioen. Eerst kopte hij een voorzet buiten bereik van Dammes Waasdorp tegen de lat en even later werd een voorzet doorgekopt en strandde hij op Waasdorp vlak voor de doellijn.

Er waren nog wat mogelijkheden voor de ploeg van trainer Arie van Duijn, die ook volgend jaar weer trainer is van SJZ. De Leidse ploeg speelde afwachtend en probeerde met uitvallen gevaarlijk te worden. Uit één van die counters kreeg Joost Wijnakker de bal van Doornenbal en gedragen door de wind vloog de bal fraai in de kruising (2-0).

Na de pauze gebeurde er in het eerste kwartier weinig tot niets. Vroeger kon je dan nog kijken of het gras nog een beetje wilde groeien, maar met het huidige kunstgras heeft dit weinig nut. Vervolgens werd Doornenbal binnen vijf minuten twee keer gelanceerd en maakte hij gebruik van zijn snelheid. Eerst kon Brinks nog via de paal redden en even later schoot de rappe spits naast.

De “best of the rest” bleef onmachtig en hield het bij gebrei tot de rand van het strafschopgebied. Tien minuten voor tijd brak Doornenbal op het randje van buitenspel door en scoorde beheerst de 3-0. Dat Griffioen vijf minuten voor tijd de stand tot 3-1 terugbracht leek voor de statistieken. De aanvaller: ,,Laat ik beginnen dat we een hele matige wedstrijd hebben gespeeld en natuurlijk misten we enkele belangrijke spelers, maar dan nog moet we tot meer in staat zijn. Na mijn frommeldoelpunt schoot ik even later weer raak, maar deze werd ten onrechte afgekeurd. Zelfs Jansen van LSVV zei dat ik achter de laatste man stond. Zonde van mijn kansen in de eerste helft, want er had meer ingezeten en. We wilden graag nog naar boven kijken, maar dat lijkt er niet meer in te zitten.”

Jansen nog over de slotfase: ,,Je maakt in het amateurvoetbal vaak de raarste clubgrensrechters mee, maar nu gebeurde aan beide kanten het tegenovergestelde. Ik ben blij met deze belangrijke overwinning, maar ben ook trots op de jongens. Ze komen zeker niet altijd trainen, maar waren deze week voltallig present op de begrafenis en ik weet ook zeker dat we met zijn allen een stap harder hebben gelopen voor onze Neal en zijn pa.”

Dat SJZ  bekend staat als een gezellige dorpsvereniging is bij velen bekend. De ranglijst oog minder prettig voor de Zoeterwoudenaren. SJZ staat moederziel alleen op de vierde plaats op ruime afstand van de nummers drie en vijf. LSVV’70 heeft weer wat meer speling op de gevaarlijke elfde plek.

LSVV’70-SJZ 3-1 (2-0). 20. Jansen 1-0, 38. Wijnakker 2-0, 80. Doornenbal 3-0, 85. Griffioen 3-1. Scheidsrechter: Isri

Basisopstelling LSVV’70: D. Waasdorp, Flippo, Van der Meij, Jansen, Huisman, Gloerich, Wijnakker, Leugering, Doornenbal, Loos, Van Koeverden.

Basisopstelling SJZ: Brinks, Van Hoorn, Van der Hoeven, Versteegen, Plooij, De Boer, Hensing, Berg, Griffioen, Warmenhoven, Rietkerken.

Must Read