donderdag, mei 9, 2024
HomeKickers'69Interviews Kickers'69Dubbel feest voor nu weerbaar Kickers'69

Dubbel feest voor nu weerbaar Kickers’69

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Ik had deze twee weken in Leimuiden na twee kansloze 7-0 nederlagen met Kickers’69 het liefst onder een steen gelegen. Het leek immers net of we er met deze best jonge selectie niets meer van konden. Dan komt ook nog vanmiddag nummer drie Zevenhoven op bezoek. Maar als je dan, na de reguliere speeltijd en tien minuten extra speeltijd, door al die ver weg geschoten ballen, een dik verdiende 2-1 overwinning kan noteren dan is er maar één zin voor die ik daaraan kan verbinden. ‘Het is de overwinning van de collectiviteit’, aldus Bas Witkop, de Kickers’69-aanvaller die halverwege de tweede helft binnen de lijnen kwam.

Kickers’69 stond stevig op een veertiende plek met 0 uit 2 waar de uitploeg Zevenhoven ongeslagen was met 6 uit 2 en op doelsaldo de derde plek innam. Kickers’69-trainer Dennis Bos had de afgelopen week zijn spelers bij de arm genomen en vooral gewezen op twee sleutelwoorden te weten ‘vertrouwen’ en ‘solidariteit’. Witkop: ,, We zetten nu direct hoog druk waardoor Zevenhoven wel de lange bal moest hanteren. Hun middenveld kwam totaal niet aan de bal en het leek net op de eerste ervaringen in de vorige eeuw bij Ipswich Town van de Nederlandse middenvelders Frans Thijssen en Arnold Mühren. Wat lekker is het dan om halverwege de eerste helft wel met 1-0 voor te komen door een terechte strafschop die spits Milan Otgaar onberispelijk binnenschoot.”

Maar tien minuten voor de thee kwam Zevenhoven toch op gelijke hoogte doordat men de losgelaten bal van doelman Jeroen Tent in het doel schoot. Witkop: ,,Wat een verschil was dat in de rust in de kleedkamers want waar trainer Bos rustig bleef en vooral wees op de kracht van het collectief, donderde het hoorbaar in de kleedkamer van Zevenhoven. Ze kwamen daardoor geladen uit de kleedkamer, zetten hoger druk bij ons waar we moeilijk onderuit konden spelen. Een uitval van ons belandde wel bij hen op de paal, maar halverwege de tweede helft was het wel weer Otgaar die scoorde, 2-1.”

De aanvoerder van Zevenhoven werd zelfs naar het front gestuurd, maar met de fysiek ingestelde Leimuidense verdedigers kon de thuisploeg het gelukkig goed oplossen. Reddingen van doelman Tent op meerdere momenten na de 2-1 voorsprong waren ook zeer belangrijk. Zo werd uiteindelijk met het collectief een verdiende maar zwaarbevochten 2-1 zege bereikt. De thuisploeg, Kickers’69, staat nu met deze zege een paar plaatsen hoger, elfde, met 3 uit 3 waar de uitploeg Zevenhoven, dat vorige week Meerburg nog klopte, vierde staat met 6 uit 3.

Witkop: ,,Het collectief heeft hiervoor gezorgd en dat moet komende zaterdag uit bij het ons zeer bekende Leidse Roodenburg toch ook weer lukken? Zij speelden vandaag uit bij Meerburg 1-1 zo begreep ik en staan nu negende met 4 uit 3. Wij gaan ervoor, maar het belangrijkste is om hier te melden dat we vanavond bij Kickers’69 een ‘Flugl-fest’ hebben waar diverse teams van Zevenhoven ook bij aanwezig zijn. Er zijn wel meer sportieve momenten en feesten dat we elkaar treffen als verenigingen en dat is gelukkig een heel ander geluid dan al die andere rampentoestanden langs de lijn.”

Kickers’69 – Zevenhoven 2-1 (1-1).  20. Otgaar 1-0 (strafschop), 35. Zevenhoven 1-1 en 70. Otgaar 2-1.

Basisopstelling Kickers’69: Tent, B. van Vliet, M. Straathof, De Rijk, R. Straathof, Hup, N. van Vliet, Mollers, Van der Hoorn, J. Straathof en Otgaar.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read