Jeugdig Meerburg een maatje te klein voor Haagse ervaring

Promotie/degradatie derde-vierde klasse – Na het behalen van de eerste periodetitel eindigde Meerburg het seizoen op een derde plek, Teylingen en Koudekerk bleken iets constanter en de eerder door enkele spelers uitgesproken doelstelling van promoveren moest via de nacompetitie behaald worden. Eerste horde was het Haagse Quick Steps, dit seizoen uitkomende in de derde klasse. Op het wedstrijdformulier staan de geboortejaren van de spelers, in de basis bij de thuisploeg een achttal spelers van 29 jaar of ouder. De ploeg uit Zoeterwoude Rijndijk heeft in Ramon Weijers de enige dertiger, oftewel een wedstrijd van de mannen tegen de jongens. Behoudens het eerste kwartier van de wedstrijd en een dominante fase vlak na rust was de gastheer feller en scherper en won ruimschoots met 3-0, een zege waar eigenlijk niets op viel af te dingen.

In het eerste kwartier kon de verslaggever van dienst de pen met rust laten. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en volop bezig met aftasten zonder voor gevaar te zorgen. Jesse Jasperse dacht zijn ploeg op voorsprong te schieten maar scheidsrechter Meuwese had terecht een duwfout geconstateerd, de stand bleef dus in evenwicht. De wedstrijd kantelde wat meer in de richting van de thuisploeg en de Zoeterwoudenaren mochten hun doelman Mike de Rooy bedanken want die leek vooralsnog onpasseerbaar.

De ploeg van Jelle Korbee en Ronald van Delft blafte nog wel via Julian van Haaster en Jasperse, maar het gevaar kwam vooral van de andere kant en het wachten was dan ook op een voorsprong van de equipe van trainer Eki Korte. Vlak voor rust kwam die er ook, een voorzet van oud Haaglandia- speler Jordi Versteeg werd volledig ongehinderd ingekopt door Jermey Keus. Opvallend bij dit doelpunt maar ook in de fase hiervoor was de gelatenheid in de achterhoede en het niet meedogenloos genoeg zijn op de momenten dat het moest.

Direct na rust volgde een 100% kans voor Jasperse, een uitstekend door Weijers genomen vrije trap kon niet worden verzilverd. Het initiatief lag vlak na rust bij de vierdeklasser, het uitvallen met een ogenschijnlijk ernstige knieblessure van rots in de branding Desley Rodenburg was hier zeker debet aan. Topscorer Max van Steen bleef deze middag droog staan, een schot van Nigel Henssen werd geblokt, Jasperse zijn vizier stond duidelijk niet op scherp want miste weer een 100% kans en de ingevallen Boudewijn Meijles was doeltreffend maar deed dit helaas vanuit buitenspelpositie.

Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de Hagenezen, risico hiervan is de ruimte achter de verdediging. Halverwege de tweede helft moest Max Glasbeek bij een omschakelmoment aan de noodrem trekken, met een tweede gele kaart kon hij voortijdig naar de kant en stond de ploeg in de jacht op de gelijkmaker in ondertal. Vlak hierna scoorde de geheel vrijstaande Keus zijn tweede en leek de wedstrijd gespeeld. Ricardo van Ballegooijen schoot een strafschop nog over, maar Keus met zijn derde gooide de wedstrijd definitief in het slot. Het seizoen eindigt hierbij voor, het door vele blessures geteisterde, Meerburg in de eerste ronde van de nacompetitie en wordt de doelstelling een jaar uitgesteld.

Weijers was een dag na de ruime nederlaag realistisch in zijn analyse. ,,Toen wij naar Den Haag afreisden hadden wij een verwachting hoe Quick Steps ons zou bestrijden, met veel (verbale) strijd en dat bleek uiteindelijk mee te vallen. Wel duidelijk een ploeg met veel meer ervaring, spelers die door die ervaring ook wat slimmer zijn en dat zag je ook terug in de wedstrijd. We verliezen verdiend, maar er waren wel fases in de wedstrijd waarin wij onze kansen hebben gehad. Het is jammer, zeker als we completer waren geweest dan had het seizoen ook zomaar anders kunnen eindigen maar daar kopen we nu niets meer voor. Feit is dat we komend seizoen weer beginnen in de vierde klasse met dezelfde groep, er komt nog wat jeugd door en wellicht nog een paar nieuwe spelers en dan gaan we zeker weer meedoen om de prijzen”.

Op de vraag of er sprake is van een mislukt seizoen is Weijers stellig. ,,Nee, absoluut niet. Wij hebben een aantal goede wedstrijden gespeeld, veel jeugd heeft ervaring kunnen opdoen en dat je het dan net niet haalt is jammer maar van een mislukt seizoen is zeker geen sprake. Ik ben trots op deze groep, ondanks de vele blessures hebben wij laten zien dat we behoorlijk kunnen ballen en volgens jaar gaan we zeker weer een rol van betekenis spelen. En ja, ondanks eerdere twijfel heb ik besloten om er toch nog een jaartje aan vast te plakken dus ze zijn nog niet van me af.”

Quick Steps – Meerburg 3-0 (1-0). 44. Keus 1-0, 75. Keus 2-0, 83. Keus 3-0.

Opstelling Quick Steps :Plugge, Van den Berg, Rodenburg (Brouwers), Versteeg, Aref Burnet), Boere, Staal, Keus (Weibolt), Van Ballegooijen (Van Goudzwaard), Van der Spek, ’t Hart.

Opstelling Meerburg : De Rooy, Sierat, Straathof, Glasbeek, Henssen, Van Steen (Van der Werf), Jasperse (Durve), Van Zijp (Van Gessel), Barthen (Meijles), Van Haaster (Doeven), Weijers.