zaterdag, december 3, 2022
HomeKickers'69Interviews Kickers'69Krakerrrr  van de Week: Kickers’69 - Woubrugge

Krakerrrr  van de Week: Kickers’69 – Woubrugge

-

Voor de Krakerrr van de Week is ditmaal gekozen voor de Kaag –en Braassemderby tussen Kickers’69 en Woubrugge in de vierde klasse A zaterdag. Dat beide teams een stroef competitiebegin kenden mag gerust een understatement worden genoemd. Kickers’69 behaalde uit de eerste vier wedstrijden drie punten en doelman Jeroen Tent moest in deze serie liefst 22 keer de bal uit het net vissen. Tegenstander Woubrugge staat na vier wedstrijden op nul punten en zelfs het produceren van een competitietreffer is de formatie van Willem Lok nog niet gelukt. Beide clubs snakken dus naar een succesje en samen met Tijs van der Hoorn (Kickers’69) en Sander Bandt (Woubrugge) blikten we vooruit naar het komende competitietreffen in Leimuiden.

Van der Hoorn: ,,In de wedstrijden die we tot nu toe verloren was dat inderdaad met grote cijfers en dat is ons vorig seizoen ook al een paar keer overkomen. We hebben een jonge ploeg en blijkbaar hoort dat er een beetje bij. Ik ben met mijn 33 jaar veruit de oudste speler van ons team. Na mij komt onze keeper Jeroen Tent, hij is 30 jaar, en daarna zijn het allemaal jonge jongens. Voor de balans in het team zou het mooi zijn als we ook spelers van 26/27 jaar in ons team zouden hebben, maar de jongens van die leeftijd hebben ervoor gekozen om in een lager team te gaan spelen of zijn zelfs helemaal gestopt. Daardoor zijn er vorig seizoen een aantal jongeren versneld doorgeschoven naar het eerste elftal. Het is trouwens ook bij ons een trend dat eerste spelers al op vrij jonge leeftijd stoppen met selectievoetbal en dat vind ik persoonlijk erg jammer.”

 

Of ik er ook aan denk om te gaan stoppen? Vooralsnog niet. Ik voetbal nog met veel plezier in het eerste en door twee keer te trainen en op zaterdag een wedstijd te spelen, hou ik mezelf ook fit. Er zijn een aantal clubs in onze klasse die voor ons een maatje te groot zijn, maar als we in goeden doen zijn dan kunnen we ons met de meeste teams in onze afdeling goed meten. We hebben tegen Zevenhoven, de huidige koploper, laten zien dat we het echt wel kunnen en dat moeten we zaterdag tegen Woubrugge ook laten zien. Een driepunter zou lekker zijn, want dan hebben we gelijk weer de aansluiting met de middenmoot gevonden’’, aldus de leraar op een basisschool in Langeraar.

Net zoals bij tegenstander Kickers’69 moet ook Woubrugge het dit seizoen doen zonder de steun van een aantal ervaren krachten. Door het stoppen van routiniers Chris Verhoef , Harry Buntsma en Thom Buntsma beschikt nieuwe trainer Willem Lok over een talentvolle, maar zeer jeugdige selectie. Centrale verdediger Sander Bandt is één van deze jongelingen. Bandt, in het dagelijks leven beroepsmilitair bij de Koninklijke Landmacht, gaf zijn visie op de moeilijke seizoenstart van zijn ploeg.

Bandt:,, Als je na vier wedstrijden nul punten hebt, en zelfs nul doelpunten hebt gescoord, is dat natuurlijk niet de start waar je op hoopt. De spelers die vorig jaar de lijnen bij ons uitzetten zijn er niet meer bij en het kost even tijd om die taken door andere spelers te laten invullen. Onze trainer is nieuw en ook voor hem was het even zoeken naar de juiste formatie. Ik denk dat iedereen nu wel zijn plekje heeft gevonden en verwacht dat het zich binnenkort ook gaat vertalen in onze resultaten. Door mijn werk bij Defensie kan ik zelf helaas maar één keer per week trainen. Op donderdag rij ik van Oirschot naar Woubrugge en na afloop van de training ga ik direct weer terug naar de kazerne. Een pittige reisafstand? Dat wel, maar dat heb ik er graag voor over. Woubrugge is mijn cluppie en wil er alles aan doen om mijn steentje voor het team bij te dragen. Kickers’69 is voor ons een tegenstander waar ik voor ons beslist mogelijkheden tegen zie. We vertrekken zaterdag in ieder vol goede moed naar Leimuiden en gaan voor een resultaat’’, aldus Bandt tot besluit.

Must Read