HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV’70 pakt punt in wedstrijd met twee gezichten

LSVV’70 pakt punt in wedstrijd met twee gezichten

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Na de (verrassende) 1-2 winst van vorige week bij Teylingen wachtte er afgelopen zaterdag opnieuw een zware tegenstander (voor uw informatie, voor de Leidse studenten kan iedere opponent in principe zwaar zijn). Nicolaas Boys had net als LSVV’70 de laatste twee wedstrijden gewonnen en stond hierdoor keurig op een vierde stek en reisde hierdoor vol vertrouwen af naar de Kikkerpolder. Na een 2-0 voorsprong bij rust werd het uiteindelijk nog 2-2, echter door de winst van Woubrugge en SJC is het ook onderin zeer spannend al lijkt Kickers’69 inmiddels wel het kind van de rekening te worden.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Compact spelend vanuit een goede organisatie en opererend als een team was de eerste helft duidelijk voor de gastheer. Na een halfuur wedstrijd werd de score geopend. Het was Paulus Egberts die een indraaiende hoekschop met zijn hoofd verlengde. Niet heel veel later, en wederom uit een dood spelmoment, bracht Gerben Groenendijk de marge op twee en leken de Leidenaren bij rust op rozen te zitten.

Jos van Beuningen zag een hele andere tweede helft. ,,Een heel ander LSVV’70 na rust, er was geen organisatie meer, we verloren de duels en lieten de kaas van ons brood eten.” Gevolg was twee doelpunten achter elkaar van de bezoekers. De stand was daarmee weer in evenwicht met nog een ruim kwartier te spelen.

,,Dan wordt het natuurlijk billenknijpen en ook nog spannend maar op karakter hebben we het punt over de streep getrokken. Over de gehele wedstrijd gezien denk ik een terechte uitslag.” Op de vraag hoe lang Van Beuningen nog door denkt te gaan is hij vrij duidelijk en stellig. ,,Ik heb het heel erg naar mijn zin en ga door totdat ik niet meer kan lopen.” Dan wordt het gesprek abrupt beëindigd, de Goedheiligman staat bij de familie Van Beuningen voor de deur en daar kan natuurlijk geen verslaggever van LeidenAmateurVoetbal tegen op.

De laatste wedstrijd voor de winterstop voorwaar ook geen gemakkelijke opgave als Zevenhoven uit op het programma staat. In goeden doen en compleet kunnen de roodhemden voor iedere tegenstander een taaie zijn, het zou toch lekker zijn om voetbaljaar 2022 positief af te sluiten.

LSVV’70 – Nicolaas Boys 2-2 (2-0). 30. Egberts 1-0, 32. Groenendijk 2-0, 73. Nicolaas Boys 2-1, 75. Nicolaas Boys 2-2.

Basisopstelling LSVV’70 : D. Waasdorp, J. van der Meer, Leugering, Jansen, Van der Meij, T. van der Meer, Schade van Dooren, Groenendijk, Egberts, Doornenbal, Van Beuningen.