HomeMeerburgInterviews MeerburgMax van Steen weer goud waard voor Meerburg (plus LAV TV)

Max van Steen weer goud waard voor Meerburg (plus LAV TV)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na een lange winterstop speelde Meerburg zaterdagmiddag na ruim twee maanden rust haar eerste officiële competitiewedstrijd. Op een winderig sportcomplex in Zoeterwoude was SJC de eerste tegenstander. De koploper liep geen averij op met het oog op de koppositie en de eerste plaats in de eerste periodetitel, maar de Noordwijkers zullen het idee hebben gehad dat er meer in had gezeten dan de 2-1 nederlaag.

Nadat de wedstrijd stroef op gang kwam, stichtten de bezoekers het eerste grote gevaar na elf minuten. De defensie van de Rijndijkers kon maar net redding brengen. Meerburg kon het spel nog niet echt maken en speelde matig voetbal. Na 22 minuten was één van de eerste kansen echter gelijk raak voor de ploeg van Jelle Korbee en Ronald van Delft. Na een goede voorzet van Sam van Braak kon Max van Steen zijn 14e doelpunt bijschrijven en stond het 1-0 voor de de thuisploeg.

Meerburg begon in de tweede helft met een wissel nadat Luc Schade de eerste helft een tik had gekregen en uiteindelijk toch niet verder kon spelen. Hij was de tweede afvaller bij de koploper, want Sem Durve had zich ook al moeten laten wisselen. Het idee van SJC werd al snel duidelijk. Nadat de wind iets meer ging aanzetten, vielen de lange ballen veelal door en was SJC in het begin op zoek naar de gelijkmaker.

Joshua Steenvoorden werd aan de kant van Noordwijkers vaak gezocht en creëerde een paar kansen. Halverwege de tweede rondgang deed Meerburg ook weer van zich spreken via Tom Klumperman en Fabian Kolen. Met nog ongeveer een kwartier te spelen, was de tweede treffer van Meerburg een feit. Na een vrije trap van Ramon Weijers kon Van Steen vrij inkoppen bij de tweede paal (2-0).

Meerburg kwam daardoor nog beter in de wedstrijd en kreeg de wedstrijd onder controle. Toch werd het alsnog weer spannend. Richting het einde van de wedstrijd kwam na een afgeslagen hoekschop de bal voor de voeten centrale verdediger Juriaan van Duijn van SJC en die aarzelde niet en schoot het speeltuig hard in de bovenhoek.  SJC ging op zoek naar de gelijkmaker, maar moest daarbij ruimte weg geven. Meerburg speelde het een paar keer slordig uit en ook had de gelijkmaker zomaar kunnen vallen. Al met al bleef Meerburg aan de goede kant van de score, maar overtuigend was het niet. Ook de verdienste van de middenmoter uit de kustplaats.

Na afloop kwamen Sam van Braak en Ramon Weijers voor de camera en werd er gesproken over hun bevindingen.