maandag, mei 20, 2024
HomedistrictsbekerMeerburg heeft geen kind aan het Haagse WIK

Meerburg heeft geen kind aan het Haagse WIK

-

Districtsbeker- De laatste wedstrijd van het vorige seizoen speelde de ploeg uit Zoeterwoude Rijndijk voor de nacompetitie tegen het Haagse Quick Steps, de eerste serieuze wedstrijd van dit seizoen was wederom een ploeg uit de Hofstad de tegenstander. Willen Is Kunnen diende als speelbal voor de thuisploeg Meerburg, het werd uiteindelijk 8-0 waarbij de doelpunten gelijkelijk over beide helften werden verdeeld. Naast de grote uitslag was er nog ander positief nieuws uit Zoeterwoude te melden. De ziekenboeg met een aantal langdurig geblesseerden loopt langzamerhand leeg en de meesten zijn al op het trainingsveld te vinden of gaat dit komende week gebeuren. Minpuntje was het geblesseerd uitvallen van Max Glasbeek.

Uiteraard werd er nog stil gestaan bij het overlijden van oud trainer Ron de Roode. Na een indrukwekkende minuut stilte schoot de thuisploeg uit de startblokken, greep de tegenstander bij de strot om deze niet meer los te laten. Bij rust stond het 4-0, debutant en een van de exponenten uit de jeugd Kas van der Werf nam de eerste twee voor zijn rekening, de derde was van de voet van Max van Steen en de vierde kwam op naam van Luc Schade. Opvallend was dat Van Steen niet altijd even gelukkig was in de afwerking, maar wel betrokken was bij alle doelpunten in de eerste 45 minuten.

Na rust ging de ploeg van trainers Jelle Korbee en Ronald van Delft vrolijk verder en stopte de teller uiteindelijk bij acht. Opnieuw Schade, Van der Werf met zijn derde, Julian van Haaster en jonkie Otis Derksen waren doeltreffend. Vermeldenswaardig is nog keeper Rico van der Kroft van WIK, deze Haagse goalie was er in zijn eentje verantwoordelijk voor dat de score niet veel hoger uitviel. Daarnaast floot scheidsrechter Frank van Polanen met zijn ervaring en feeling een uitstekende wedstrijd.

Meerburg – WIK 8-0 (4-0). 9. Van der Werf 1-0, 16. Van der Werf 2-0, 23. Van Steen 3-0, 32. Schade 4-0, 49. Van der Werf 5-0, 60.Schade 6-0, 69. Van Haaster 7-0, 79. Derksen 8-0.

Basisopstelling Meerburg : Wagemaker, Verra, Glasbeek, Van Steen, Schade, Van Haaster, Weijers, Straathof, Jasperse, Van der Werf, Sierat.

Basisopstelling WIK : Van der Kroft, Maier, Visser, Van Vianen. Koning, Bannis, Henriques, Toker, Wezenaar, Queslati, Daleman.