HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV`70 komt uit geslagen positie terug tegen Roodenburg

LSVV`70 komt uit geslagen positie terug tegen Roodenburg

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na vijfenveertig minuten voldeed Roodenburg volledig aan de statistieken, de laatste zes wedstrijden van de blauw-zwarten hadden een opvallend patroon, zo werd er gewonnen, verloren, gewonnen, verloren, gewonnen en vorige week verloren. De 2-0 ruststand was niet geflatteerd en de reeks leek te worden voortgezet, alleen was daarbij niet gerekend op de wilskracht van de bezoekers en zo werd de 2-3 eindstand bereikt. Een broodnodige zege voor LSVV’70.

Het is onderhand een structureel probleem op de Leidse grasvelden. Zo wijkt FC Boshuizen soms uit naar Lugdunum, maar het hoofdveld van de club uit Leiden-Noord zal niet veel onder doen voor het veld op de Boshuizerkade. Met de boterbloempjes op het hoofdveld zou je met gemak een praalwagen op de zaterdagmiddag gehouden bloemencorso kunnen opvrolijken.

Het kan onmogelijk met de reistijd te maken hebben, maar LSVV’70 begon heel matig aan de wedstrijd. Anass Er-rabt werd vrijwel direct vrijgespeeld en zijn verdekte schot gaf Dammes Waasdorp het nakijken: 1-0. De roodhemden kregen bijna aansluitend de kans op de gelijkmaker via Jiddo Doornenbal, maar die bleef uit. Roodenburg kreeg alle ruimte om in alle rust op te bouwen en schoot tweemaal voorlangs via Youssef en Anass Bardaa, de laatstgenoemde brak nogmaals door en hij leek onrechtmatig gestuit te worden. Het was dan ook verdiend dat de Kooiploeg tien minuten voor tijd de voorsprong verdubbelde. Net als na het openingsdoelpunt gaf de studentenploeg een teken van leven middels een kopbal net naast.

De cultclub kwam na de rust feller uit de startblokken en Doornenbal gaf een waarschuwing af, maar zijn kopbal kon nog van de doellijn gekeerd worden. Na ruim tien minuten schoot Jos van Beuningen de aansluitingstreffer binnen, al ging daar een vermeende overtreding aan vooraf en vlagde de grensrechter voor buitenspel, maar de leidsman negeerde dit (2-1).

Even later leek de gelijkmaker een feit, maar de scheidsrechter nam nu wel het signaal van de grensrechter over. De uitstekend spelende aanvoerder Younes Oulmoudem:  ,,Het was echt terecht dat die treffer werd afgekeurd, maar we hadden het al in de eerste helft moeten afmaken want de kansen hebben wij zeker gehad. Ook in de tweede helft kwamen we gevaarlijk door, alleen kwamen we een beetje stootkracht tekort.”

De absentie van Marvin Bok was daar hoogstwaarschijnlijk debet aan. De sinds de winterstop met succes teruggekeerde spits ontbrak door een opgelopen infectie.

Vijf minuten voor tijd bracht Doornenbal op aangeven van Van Beuningen nu wel de gelijkmaker op het bord. Beide ploegen gingen op zoek naar de winst. Het was de ingevallen Alen Stjepanovic die de winnende treffer binnenschoot, die als het binnenhalen van het kampioenschap werd gevierd. De dolblije en spontane Stjepanovic: ,,Ik heb eigenlijk sinds het begin van corona niet meer getraind. Ik heb een Noorse vrouw en kind in Oslo en heb daar het grootste gedeelte van die tijd doorgebracht. Ik ben ook wel wat kilootjes aangekomen en ben sinds kort weer gaan fietsen en dan wel tochten van tweehonderd kilometer. Ik heb gisteren nog als dispensatiespeler meegedaan aan een 35+ toernooi. Freek (Jansen, DR) vond dat ik ondanks mijn gebrek aan voetbaltraining van toegevoegde waarde zou kunnen zijn. Ik dacht daar trouwens anders over want had overal pijntjes, maar heb daar achteraf zeker geen spijt van. Ik heb altijd al een aardig schot gehad en na het doorkoppen van Jos aarzelde ik niet en haalde ik vol uit. Maandag komt mijn gezin weer naar Leiden en dan zal er van trainen weinig komen en zal het voorlopig wel bij deze invalbeurt blijven.”

De geboden vrijheid aan de opponenten in de tweede helft op het veld moet Roodenburg gauw veranderen voordat ze echt in de problemen komen, maar de gastvrijheid aan de bezoekers van sportpark Noord moet blijven zoals het is. Volgende week moet er uit tegen SJZ gespeeld worden en zullen de drie punten meer dan welkom zijn. De Kikkerpolderclub heeft na drie nederlagen eindelijk weer het genot van een overwinning geproefd en met een overwinning volgende week thuis tegen Kickers’69 zouden er wederom goede zaken gedaan kunnen worden met betrekking tot het lijfsbehoud.

Roodenburg-LSVV’70 2-3 (2-0). 2. A. Er-Rabt 1-0, 35. Y. Er-Rabt 2-0, 58. Van Beuningen 2-1, 85.Doornenbal 2-2, 90+2. Stjepanovic 2-3. Scheidsrechter: Frikken

Basisopstelling Roodenburg: Makkor, Oulmouden, Rijdsdam, Y. Er-Rabt, Belkhir, Matoug,, Mizab, Y. Bardaa, Serraj, A. Er-Rabt, A. Bardaa.

Basisopstelling LSVV’70: D. Waasdorp, Van der Meer, Van der Meij, Jansen, Leugering, Van Beuningen, Van der Graaf, Huisman, J. Doornenbal, Petersen, Groenendijk.