woensdag, mei 8, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg met Marvin Bok: na de complimenten nu ook de punten

Roodenburg met Marvin Bok: na de complimenten nu ook de punten

-

Vierde klasse A- Het klinkt als een romantisch jongensboek: een club zit in de problemen. Het elftal speelt goed, maar er is niemand die doelpunten maakt. De trainer weet wel wat: in het vijfde speelt een voetballer die vroeger furore maakte in het vlaggenschip. Zou hij niet een keertje mee willen doen? De speler, laten we hem voor het gemak Marvin Bok noemen, begrijpt de problemen, helpt zijn kameraden. Hij scoort in het eerste half uur twee keer in zijn eerste wedstrijd en helpt zijn cluppie over het dode punt heen. Dat het uiteindelijk nog 3-0 wordt maakt het alleen maar mooier. Dit scenario ontvouwde zich in de door Roodenburg gewonnen wedstrijd tegen Kickers’69.

Het verhaal van de club uit Leiden Noord is inmiddels bekend: de ploeg werd dit seizoen alom lof toegezwaaid, speelde vaak prima, maar scoorde te weinig en kreeg regelmatig niet wat het verdiende. Tot grote vreugde van het uitgelaten publiek stond Bok, geheel onverwacht, dinsdagavond in de spits tegen concurrent Kickers’69. Zijn superieure balvaardigheid, handelingssnelheid en inzicht bezorgde de defensie van de opponent met name in het eerste half uur hoofdpijn. Boks twee doelpunten gaven het weer prima voetballende Roodenburg het nodige zelfvertrouwen. Kickers’69 had deze avond weinig in te brengen. Doelman Khalid Makkor zag de paar schoten die op zijn domein werden afgevuurd meestal hoog over het vanghek verdwijnen. De 2-0 ruststand was een tot dusver ongekende luxe voor de blauwzwarte brigade van trainer Youssif Bourizma.

Het eerste kwartier na de thee werd de ploeg uit Leimuiden volkomen zoek gespeeld. Roodenburg sneed door de linies als een warm mes door de boter, maar eenmaal voor het doel trad het aloude euvel weer aan het licht: gebrek aan doeltreffendheid. Hier stak Bok ook de hand in eigen boezem: ,,Ja, in die periode hadden we moeten uitlopen naar vier of vijf nul. Ook ik had er twee moeten inprikken. Toen die doelpunten uitbleven bleef Kickers’69 geloof houden. Toen de storm wat was geluwd trokken de bezoekers het initiatief wat naar zich toe, maar geen moment kwam Roodenburg serieus in gevaar, integendeel: de met regelmaat langs de lijn opstomende Younes Oulmoudem en de technisch zeer vaardige Fouad Bour brachten Kickers in de problemen. Uiteindelijk scoorde invaller Hakim Bouhchlaf de derde treffer als kers op de taart.

Wordt Bok de redder van Roodenburg? De hoofdpersoon is even laconiek als bescheiden: ,,Ach ik heb een keertje meegedaan. Het was best leuk, ik miste het prestatieve voetbal wel een beetje. Als de trainer me nodig heeft wil ik best nog wel een keertje meedoen. Als ik tijd heb dan he. Met twee kinderen kun je je niet altijd vrij maken. Ik heb het druk zat joh. Verwacht niet van me dat ik er wekelijks sta, maar vandaag was het wel weer leuk. Ik ben blij dat ik de jongens heb kunnen helpen.”

Als het aan de Roodenburg aanhang ligt staat de immens populaire Bok weer wekelijks op het wedstrijdformulier. En wie goed tussen de regels doorleest krijgt het idee dat de speler misschien niet elke wedstrijd mee zal doen, maar immer bereid lijkt zijn club te helpen. Jeroen van Hooydonk, eveneens oud eerste elftalspeler hervat de training, eveneens met het doel indien nodig de helpende hand toe te steken. Mogelijk zorgt de (tijdelijke) terugkeer van Bok en Van Hooydonk voor nieuwe impulsen dat de club punten gaat bezorgen. Bok tot slot: ,,Het is mij een raadsel dat Roodenburg zo laag staat. Er lopen toch best knappe voetballers rond. Volgens mij gaat het wel goed komen dit seizoen.”

Winst zaterdag op het bezoekende Woubrugge kan Roodenburg voorlopig uit de gevarenzone helpen. Op dit moment wordt de elfde plaats ingenomen. MMO en Football Factory komen daar nog achter.

Roodenburg-Kickers’69 3-0 (2-0). 18. Bok 1-0, 30. Bok 2-0, 90. Bouhchlaf 3-0. Scheidsrechter: Jansen.

Basisopstelling Roodenburg: Makkor, Oulmoudem, Rijsdam, Belkhir, Mizab, Maatoug, Bardaa, Serraj, Bok, Bhour, Er-Rabt.

Basisopstelling Kickers’69: Mollers, Van Vliet, Mike Straathof, De Rijk, Tent, Van Vliet, Otgaar, Van der Hoorn, Jeroen Straathof, Van Vliet, Rick Straathof.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read