donderdag, mei 2, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg voelt zich bestolen tegen Nicolaas Boys

Roodenburg voelt zich bestolen tegen Nicolaas Boys

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Roodenburg leek op rozen te zitten op bezoek bij Nicolaas Boys. Even voor de pauze leidde de Leidse ploeg met 0-3 en de thuisploeg had nog weinig van zich laten horen. Toch gingen de ploegen de rust in met 1-3 en in de tweede helft liet de ploeg van Nouri Essaoui zich van de wijs brengen door met name het optreden van de leidsman, zo luidde het verweer van de Leidse oefenmeester. Uiteindelijk eindigden de blauw-zwarten het duel met negen man en met een 4-3 nederlaag, waarbij de winnende treffer diep in blessuretijd tot stand kwam.

Essaoui kon op zaterdagavond weer wat relaxter adem halen na een enerverende middag. ,,Na de wedstrijd in Nieuwveen zijn we met de jeugd naar Sparta-Fortuna gegaan en dat was erg leuk en een prettig vervolg van een vervelende middag. We gingen voortvarend van start en waren ruimschoots de bovenliggende partij. Nicolaas Boys hanteerde veelal de lange bal en had weinig in te brengen. We liepen vrij eenvoudig weg naar 0-3 via Gökhan Yazici, Achraf Azarfane en Youssef Bensalah. Een paar minuten voor rust werd het vanuit het niets 1-3. In die situatie dachten wij aan buitenspel en daarnaast kwam de trekbal van achter de achterlijn. Ze konden inkoppen, maar deze zou afgekeurd gaan worden. Nee dus, en zo was het opeens weer een wedstrijd.”

Na de onderbreking kende Roodenburg weer een aardige start en Nordin El Hamami kreeg de kans om de 1-4 te maken, maar dat lukte niet. Essaoui: ,,Daarna ging Azarfane er vandoor. Hij werd neergehaald en we dachten aan rood. In plaats daarvan kreeg hij juist geel vanwege een schwalbe. De wereld op zijn kop. De scheidsrechter floot sowieso warrig en dat werd er niet beter op. Die kaart was de ommekeer in de wedstrijd. Wij vergaten langer te voetballen en de thuisploeg kreeg steeds meer controle. Youssef Er-Rabt kreeg een rode kaart vanwege onstuimig spel. In plaats van 10 tegen 11 werd het 11 tegen 10 en daarmee was de ellende nog niet voorbij.”

Een goede aanval van de ploeg van Mo Bougrine leverde de 2-3 op en na een onnodige overtreding buiten de zestien werd het uit een vrije trap 3-3. Tot overmaat van ramp kreeg Annass Bouchnafa zijn tweede gele kaart uit frustratie omdat hij het ook al een paar keer had moeten ontgelden.

Essaoui: ,,Je zou bijna zeggen dat het een schopwedstrijd was, maar dat was het juist niet. Tussen de ploegen was er niets aan de hand, maar de arbitrage drukte een stempel op de wedstrijd. Al helemaal in de laatste seconden van de extra tijd. Alweer was er sprake van buitenspel en wederom stond onze grens er voor Piet Snot bij. Je snapt dat de frustraties hoog opliepen. Ik ben zelden kwaad, maar nu heb ik me toch even gemeld bij de scheidsrechter. Dit kon echt niet en wij voelen ons zeker bestolen. Wel maak ik mijn ploeg het verwijt dat ze vergeten zijn om te blijven voetballen. Daarmee speelden we Nicolaas Boys in de kaart. We hadden goede zaken kunnen doen en moeten nu dus in de achtervolging en we gaan wat spelers missen. Een zure en vervelende middag en daar baalden we allemaal van.”

Ook nog een nababbel van Theo Leliveld met Bougrine (onder meer ex-ASC trainer)

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read