HomeZaterdagVierde klasseSterk Warmunda vloert koploper Zevenhoven

Sterk Warmunda vloert koploper Zevenhoven

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Wie van te voren de ranglijst bekeek, had niet kunnen bevroeden dat na negentig minuten voetbal er een uitslag van 4-1 voor de thuisclub op het scorebord zou staan. De nummer tien ontving immers de nummer één in Warmond, niettemin was het over de gehele wedstrijd bezien een meer dan terechte afloop. Zevenhoven is nooit in de wedstrijd gekomen en dat is de verdienste geweest van een fel en hardwerkend Warmunda.

Vanaf minuut één trok Warmunda hard van leer op deze mooie voetbalmiddag, waar het goed toeven was voor de toeschouwers langs de kant in het zonnetje. Met de zwaar bevochten overwinning vorige week tegen buur Teylingen nog vers in het geheugen was er duidelijk geen sprake van bescheidenheid tegen de koploper, ook hier zou gewonnen kunnen worden zo was het uitgangspunt. De fanatieke en vooral jeugdige supporters op de tribune hadden er alle vertrouwen in.

Het overwicht op het middenveld was voor de Warmonders, waarbij ze druk bleven zetten richting het doel van de tegenstander. In de dertigste minuut leidde een uittrap van de doelman van Zevenhoven tot balverlies. Via Sohrab Safi en Kevin van Bentem belandde de bal bij Doran Schiferli, die vervolgens genadeloos de 1-0 binnen schoot. Warmunda rook duidelijk meer kansen en deed er nog een tandje bij.

Maar toch was het in de 43e minuut Zevenhoven dat iets terugdeed. Middenvelder Maurits Splinter gaf een mooie pass richting Nick Mooren en hij schoot de bal uit het niets schitterend in het doel. Lang juichen over de gelijkmaker zat er echter niet in, de aftrap van Warmunda ging over het veld links naar Van Bentem en met een werkelijk leep balletje verschalkte hij een minuut later doelman Connor van Heertum en zo was het vlak voor rust 2-1 voor de thuisploeg.

Na de rust kwam Zevenhoven met duidelijk meer elan uit de kleedkamer en de bezoekers hadden even veldoverwicht en toch leidde dit niet tot hele grote kansen. Er werd steeds slordiger gespeeld en daar waar Zevenhoven niet doordrukte, werd Warmunda weer sterker. Met enorme werklust en een houding van ‘altijd blijven gaan voor de tweede bal’ kantelde de wedstrijd en gaf de thuisploeg de lijstaanvoerder niet de kans om beter in hun spel te komen.

Een kwartiertje voor tijd beloonde opnieuw Schiferli die werklust met een onverwacht schot op doel, waar de doelman niet meer aan kwam: 3-1. Daarmee was al het verzet van Zevenhoven gebroken en in de 83e minuut rondde de snoeihard werkende Thomas van Kesteren een mooie pass van Menno van Noort af op het doel en was de terechte uitslag een feit.

Met deze uitslag is Warmunda inmiddels van de 10e naar de 7e plek in de competitie gestegen, waarbij ze samen met drie andere clubs elf punten in totaal hebben. Na de zeges op Teylingen en Zevenhoven doet de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer dus weer volledig mee gezien de geringe verschillen in de rangschikking. Volgende week wacht in Leiden-Noord Roodenburg dat eveneens een fraaie zege boekte op de zevende speeldag (0-4 zege op Hazerswoudse Boys).

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Witkamp, Van Leeuwen, Stoter, Van Noort, Safi, Kortekaas, Schiferli, Van Bentem, Van Kesteren, Bito.