vrijdag, april 26, 2024
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenTeylingen kan na zege op SJC geur van kampioenschap ruiken

Teylingen kan na zege op SJC geur van kampioenschap ruiken

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Het kampioenschap voor Teylingen komt na de eenvoudige 5-0 zege op streekgenoot SJC steeds dichterbij. Met nog vier wedstrijden te spelen staan de Sassenheimers vijf punten voor op laatst overgebleven concurrent Koudekerk. Komende zaterdag wacht voor de koploper de beladen derby bij Warmunda. Indien de mannen van Rob Jonkman ook daar als de triomfator van het veld stappen dan lijkt het een kwestie van tijd totdat de kampioensvlag op sportpark De Roodemolen gehesen kan worden.

Teylingen trof dinsdagavond in SJC een tegenstander, waar iedere kampioenskandidaat van droomt. De Noordwijkers verzekerden zich recent van een verlengd verblijf in de vierde klasse en omdat het behalen van een ticket voor nacompetitie ook niet meer haalbaar is, kunnen de zwart-witten de competitie rustig uitspelen. Dat ‘rustig’ namen de bezoekers in Sassenheim overigens wel heel erg letterlijk, want de vermoedelijke kampioen in spé werd geen strobreed in de weggelegd.

Het competitietreffen had bij vlagen weg van een vriendschappelijk wedstrijdje in de voorbereiding en het dekken van de tegenstander op minimaal vijf meter afstand was bij de bezoekers eerder regel dan uitzondering. Het meest tekenend voor de goede onderlinge sfeer binnen de lijnen, was dat scheidsrechter Dirk Meijvogel na rust in totaal slechts 2 (!) keer hoefde te fluiten voor een overtreding. Dit soort omstandigheden zijn een kolfje naar de hand voor spelers als Martin van Eeuwijk, die van de vriendelijke gasten alle ruimte kreeg om zijn nog steeds aanwezige brille te etaleren.

Teylingen was van meet af aan de baas op het veld en het krachtsverschil werd al snel in klinkende munt omgezet. Tom van der Vlugt en Wesley Ritzen bezorgden hun ploeg een comfortabele voorsprong, waarna dezelfde Ritzen kort na rust de 3-0 op het scorebord zette. Opnieuw Ritzen en invaller Tom van Kesteren (uit een penalty) bepaalden de eindstand op 5-0.

De einduitslag had nog veel hoger kunnen uitvallen, maar SJC-keeper Roy Haasnoot hield met enkele fraaie reddingen de schade voor zijn ploeg nog redelijk beperkt. Teylingen-trainer Rob Jonkman over de wedstrijd: ,,Ik vond ons vandaag redelijk spelen, maar de score had wel veel hoger moeten uitvallen. Het is SJC  te prijzen dat ze ook na een ruime achterstand sportief bleven spelen en niet de botte bijl gingen hanteren. Met het oog op zaterdag heb ik sommige spelers na rust gewisseld en ik ben ook blij dat iedereen heel is gebleven. De  komende wedstrijd tegen Warmunda is voor beide clubs de wedstrijd van het jaar, daar gaan we ons nu op focussen. De geur van het kampioenschap wordt steeds sterker, maar we hebben nog een paar potjes te gaan’’, aldus de oefenmeester tot besluit.

Teylingen – SJC 5-0 (2-0) 9. T. van der Vlugt 1-0, 33. Ritzen 2-0, 46. Ritzen 3-0, 65. Ritzen 4-0, 88. Van Kesteren 5-0.   .

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, M. van der Vlugt, Van de Nouland, Van der Heijden, Heemskerk, , Prange, Van de Zon, Hoogkamer, T. van der Vlugt, Van Eeuwijk, Ritzen.

Basisopstelling SJC: Haasnoot, Broekhoef, Van Duyn, Veenvliet, Alkemade, Den Elzen, Vllasaku, Glasbergen, Brinkman, Altena, Dahler.

Foto’s: met dank aan Peer Compeer.

 

Must Read