HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Warmunda en LSVV’70 in evenwicht

Warmunda en LSVV’70 in evenwicht

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Voor een slordige honderdvijftig toeschouwers sloten Warmunda en LSVV’70 het onderlinge treffen af met een 1-1 gelijkspel. Het aantrekkelijke en meeslepende duel verdiende geen verliezer. Toch kende de wedstrijd een jammerlijk einde voor een speler. Warmunda voetballer Nick van Riessen kwam na een uur spelen in botsing met Neal Petersen zo ongelukkig ten val dat Van Riessen per ambulance richting ziekenhuis moest worden vervoerd, waar een elleboog uit de kom werd vastgesteld en nader onderzoek nodig is. Wij van LAV wensen hem beterschap.

Doordat beide ploegen direct voor de aanval kozen, ontstond er een boeiend duel met een hoge amusementswaarde. Beide doelmannen moesten in de openingsfase handelend optreden. LSVV’70 doelman Thomas Waasdorp had de nodige moeite met een pegel van Doran Schiferli. Kort daarvoor kreeg een sterke actie van Jiddo Doornenbal, die op snelheid de zestien in slalomde, geen passend vervolg. Daarna kwam de fase van doelman Rens van der Zwet, de absolute uitblinker van de wedstrijd. Eerst redde hij voortreffelijk op een geplaatst schot van Jos van Beuningen om kort daarop een tweetal schoten op grandioze wijze te keren en zijn ploeg voor een achterstand behoedde.

,,Als zij een vierde en niet een eerste klasse keeper op doel hadden staan hadden wij gewonnen”,  sprak Freek Jansen vol lof over de sluitpost van Warmunda. Vijf minuten voor de rust kwam Van Riessen een teenlengte te kort om de fraaie assist van Kevin van Bentem om te zetten in een voorsprong. De 1-0 kwam er op slag van rust toch. Van Bentem snelde over de vleugel langs enkele roodwitten en bood vervolgens Stan van Rijn een niet te missen kans. Waasdorp voorkwam de 2-0 in de extra tijd. Net op het moment dat een rustsignaal werd verwacht sloeg de studentenclub toe: Van Beuningen werd in de zestien onreglementair gestopt en schoot zelf feilloos de 1-1 op het scorebord via de toegekende strafschop.

Ook na de rust bleef het duel boeien, waarin Waasdorp gelijk aan de bak moest. Het hoge tempo van de eerste vijfenveertig minuten ging een stempel drukken op de nauwkeurigheid in het vervolg van de wedstrijd, maar die bleef nog altijd amusant. Kansen bleven zich aandienen. Een vlijmscherpe counter van de gasten werd rakelings naast geschoten, gevolgd door een sterke actie van sterkhouder Van Beuningen, en een even fraaie redding van de uitblinkende Warmunda doelman.

Doornenbal had na een fraaie passeeractie weinig geluk met de afronding. De onderbreking door de al gememoreerde blessure (twintig minuten) had zeker invloed op het vervolg waarbij de bezoekers nog het meest aanspraak mocht maken op de drie punten. Al met al toch wel een terecht gelijkspel met de toeschouwers als de winnaar.

Uitblinker Van der Zwet: ,,Bij vlagen vond ik ons goed spelen. Soms was het te onrustig ,maar ik kan met het gelijkspel wel leven. We doen aardig mee. De doelstelling dit seizoen is de eerste vijf, maar ik zou ook best wat hoger willen inzetten.’’ Jansen was meer dan tevreden over de wedstrijd en zijn ploeg. ,,De uitslag is terecht, wij hebben er een hoop energie tegenaan gegooid. Er zit momenteel veel drive in de ploeg met veel wisselmogelijkheden.’’

Warmunda-LSVV’70 1-1 (1-1). Van Rijn 1-0, Van Beuningen 1-1.