dinsdag, april 30, 2024
HomeLangs 't LijntjeLangs ’t Lijntje, deel 7 (week 39) 

Langs ’t Lijntje, deel 7 (week 39) 

-

Ditjes en datjes, nieuwtjes, jubilea, huwelijken, afscheid, transfers, berichten die iedereen behoort te weten. Er is ruimte binnen Langs ’t Lijntje voor alles wat er leeft bij verenigingen. Kortom, lief, leed en leuk. Laat die weten aan de volgers van LeidenAmateurVoetbal. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Stuur je weetjes naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Langs ’t Lijntje, deel 7  (week 39)

  • Onder leiding van Piet van der Klugt, Rob Jonkman en Bob van der Vlugt kunnen jongens/meisjes van 4 t/m 6 jaar bij rkvv Teylingen kosteloos het plezier van voetballen leren. 1 en 8 oktober. Ga naar de club-facebookpagina.
  • Afgelopen zaterdag heerlijke muziek van 100-jarig Laurentius op het veld van Voorschoten ’ Met Amigo, Flora- en Euroband, Jong DVS. Elke thuiswedstrijd zou met een muziekkorps moeten worden opgeluisterd.
  • A.s. vrijdag 29 september Algemene Ledenvergadering sv Warmunda. Drie belangrijke agendapunten: contributie en verplichte taken vrijwilligers  ’24-’25, en Rookbeleid.
  • Ruud Fortman (wie kent hem niet?) is neergestreken bij RCL. Ruud coacht RCL JO18-1. Een belangrijke groep qua doorstroming. ‘Een goede groep,’ zegt hij, ‘die bereid is voor elke grasspriet te knokken.’
  • Jeugdtrainers JO 8/9/10 van Roodenburg krijgen tijdens Studiebijeenkomsten oefeningen mee voor een volgende week. Waarna evaluatie volgt en thema’s worden meegegeven voor nieuwe periode.
  • Hier sind wir wieder. Prachtige aankondiging voor Oktoberfest, dat zaterdag 23 oktober in de Bierstube op Sportpark De Kooltuin. Knallen op de Bierbanken, hossen in Lederhose. Jodela Hietie! bij FC Rijnvogels.
  • Bij Bernardus wordt vrijdag 29/9 i.s.m. de businessclub een quizavond De EHBO-ruimte wordt binnenkort omgebouwd tot spreek-/vergaderkamer.
  • LeidenAmateurVoetbal leeft mee met Bep de Lange (oud-doelman SVLV, RCL, Meerburg) bij de dood van zijn vrouw Rietje.
  • Ricardo van Rhijn (DoCoS, Ajax, Club Brugge, AZ, Heerenveen, Emmen, Karlsruhe FC) overweegt carrière af te sluiten bij FC Lisse. Maar het kan ook nog elders in de regio zijn.. Tegelijk kan de 8-voudig international bij Ajax in een functie aan de slag.
  • Stoeltjesactie van Meerburg is een Gouden Sponsoridee dat navolging verdient. Voor € 25,35 per seizoen, je eigen zitplaats, met je eigen naam of logo. Al 10-tallen supporters/sponsors haakten in.
  • Samen voetballen, klaverjassen, sjoelen zorgen voor een hechtere band en het verstevigen het clubgevoel. Dat doet bingo ook. Op 6 oktober gaan ze dat doen bij Hazerswoudse Boys.
  • Gevonden bij Foreholte: Voetbalschoenen, sweaters, horloge, sleutels, zonnebrillen en nog meer. Verloren/vergeten kleding/spullen ophalen in de kantine. Bellen/appen met Paul Jochemsz kan ook.
  • Op 6 oktober: VriendenCup JM08-09 bij FC Oegstgeest, voor leden/niet-leden, geboren in 2015/2016. Prijzen zijn er voor beste team, team met gekste naam en team met het meest originele tenue.
  • ‘Wees er snel bij’, roept de Evenementencommissie van FC Rijnvogels. 30 december Oudejaarstoernooi. Formeer team (10 m/v), verzin naam. € 75,00. Daar krijg je muziek voor, snert, oliebollen en consumptiekaart.
  • Omroeper gezocht, staat op de website van rkvv Teylingen. Je laat voor aanvang de opstellingen weten, informeert over de pupil van de week en balsponsor en meer. Meld je aan: technischezaken@rkvvteylingen.
  • Succes voor Topsport Leiden en Leidse Sport Federatie. Het ziet er naar uit dat de Vijf Meihal open blijft. Zeker 10 verenigingen willen er sporten.
  • De groep van 40 voetballende meisjes bij Roodenburg worden begeleid door 5 trainsters. Voor hen geldt ook het eigen jeugdplan, dat up-to-date wordt gehouden.
  • Bij NSV ’46 is spits Robin van Koert de beste voorspeller-van-het-seizoen 22-23 geworden. Hij gaat er vandoor met een prachtige prijs: Geheel verzorgde reis voor 2 personen naar een wedstrijd in de Engelse Premier League.
  • ‘Voetbal lééft in Leiden’. Tal van voetbalverenigingen nemen deel aan de parade op 2 oktober. DoCoS is al vaak in de prijzen gevallen. Roodenburg zegt met een verrassing te komen.
  • Aan jubilea geen gebrek dit voetbaljaar: vv Zwammerdam bestaat 75 jaar, rkvv Teylingen een eeuw en rksv Meerburg 95 jaar. Komen er ook recepties, met ballen en vlaggen als cadeaus?
  • SJZ-Warmunda 2-0. Droomdebuut bij SJZ van Jay Loomans: zijn 1ste doelpunt in het 1ste, de openingstreffer van het seizoen en de 1ste zege voor SJZ. Prachtige start, ook voor trainer Kevin Bos.

Dineren bij A.S.C.

Daar zitten ze, klaar om in de aanval te gaan. Zie de tevreden gezichten. Het 5-tal, in het dagelijks leven al ontelbare jaren bevriend, op maandagmorgen present om het clubgebouw spic ’n span te maken en inzetbaar bij alle voorkomende technische problemen. Nu zijn ze aangeschoven voor een première. Namelijk voor een ‘eenvoudige, doch voedzame maaltijd’, zoals Ollie B. Bommel zo raak culinaire hoogstandjes weet te verwoorden. De nieuwe horeca-manager van de rood/zwarte, traditierijke voetbalvereniging van Oegstgeest – Markus Rooijakkers –  heeft iets geheel  nieuws bedacht: eetclubjes! ‘Kom gezellig bij mij tafelen,’ adviseert de chef kok, ‘de drempel is laag, de ambiance ontspannen, de kaart gevarieerd en de prijs vriendelijk.’  Markus Rooijakkers ontvangt niet alleen gasten met een A.S.C.-hart, eenieder van welkom. Van harte zelfs. Het is verstandig om via de website even contact op te nemen met Markus.

De smakelijke schotels zijn opgediend. V.l.n.r.: Rien Bergers, Chris Zweistra (de beste belijner van de Randstad), Markus Rooijakkers (gastheer/meesterkok) Klaas van Welzen, Phlip Bavelaar en Leo Steinmetz. De foto is gemaakt door de altijd goedlachse, charmante Trude. Na de maaltijd trommelden de heren op de goedgevulde buikjes en klonk het in koor: ‘Het heeft heerlijk gesmaakt, Markus. Bedankt.’

Must Read