zondag, april 28, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 12Bernardus maakt het TAVV lastig in Sportiff LAV Cup

Bernardus maakt het TAVV lastig in Sportiff LAV Cup

-

In poule 12 won TAVV gisteravond met 0-1 in Hazerswoude van Bernardus. Dat doelpunt kwam pas laat tot stand. Yoeri Bakker mocht zich de matchwinnaar noemen. In oktober wordt deze poule vervolgd met een duel tussen Sporting Leiden en Bernardus.

Serge den Os: ,,Ik kan als trainer van Bernardus tevreden zijn na dit optreden. Tot nu toe onze beste wedstrijd tegen een ploeg die toch twee klassen hoger speelt. Van twee kanten werd er in een hoog tempo gespeeld. Wel moesten we na een kwartier spelen meer terug, maar we verdedigden best solide. TAVV kreeg wel wat kansjes, maar wij waren ook niet geheel ongevaarlijk. Mijn ploeg heeft veel arbeid geleverd. Ik denk dat de 0-0 ruststand terecht was. Halverwege de tweede helft moesten zij meer risico’s gaan nemen en pas laat moesten we zwichten. We hebben in de voorbije tijd het accent gelegd op de verdedigende organisatie en het voetballen in de omschakeling. Daarin is veel progressie geboekt. Wel moeten we nu met andere voetbalaspecten aan de slag, want we scoorden tot dusverre pas eenmaal. Maar dit was zeker een hoopvol optreden en dat schept vertrouwen.”

Collega Ludo Pistorius: ,,Ik vond wel dat je kon zien dat de ploegen op een ander niveau gaan acteren dit seizoen. TAVV had veel balbezit maar doordat zij goed stonden en regelmatig met veel druk speelden, konden wij maar moeilijk tot kansen komen. We kwamen veelal tot aan de zestien. In de eindfase was het vaak te slordig.Toch heb ik een hoop energie gezien bij mijn ploeg en de zege was zeker verdiend te noemen, maar viel wel wat magertjes uit. Bernardus is mij wel alleszins meegevallen. Zij hebben het ons lastig gemaakt. Het is hoe dan ook lekker om met een winstpartij te beginnen in dit toernooi, altijd goed voor het vertrouwen.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read