zondag, april 28, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 6EMM'21 schakelt ex-finalist Jong Katwijk uit

EMM’21 schakelt ex-finalist Jong Katwijk uit

-

EMM’21 is winnaar geworden van poule 6 in de Sportiff LAV Cup. De ploeg van Jan de Koning hield Jong Katwijk op De Krom op 1-1 en dat was genoeg voor de fusieclub om eerste in de poule te worden. LFC was al zeker van plaatsing. Het gelijke spel betekende voor de oranjehemden een vroegtijdige uitschakeling. In 2022 werd nog de finale bereikt.

De Koning: ,,Onze doelstelling was tweeledig. We wilden graag door en we wilden bepaalde jongens een kans geven om zich te laten zien. Dat zijn jongens die minder aan spelen toe komen bij ons, maar die er wel aan zitten te komen. Ik noem bijvoorbeeld Levi Bokhorst en Jouke Kooistra. Zij deden het goed, maar ik ben sowieso tevreden over het resultaat en ons optreden. We hebben een zware poule overleefd en zijn zelfs eerste geworden. Dit geeft vertrouwen voor het vervolg van de competitie en we gaan zien wie we nu treffen in deze cup. Kort over de wedstrijd, wij kregen al vroeg de kans de score te openen. Dat gebeurde niet en kort daarop viel de treffer aan de andere kant. Voor de pauze waren zij meer in balbezit en kregen iets meer kansen, maar na de rust deden we het beter en scoorde Joey van der Geest een minuut of tien voor tijd de 1-1. Daarmee was het wel gedaan, want om door te gaan hadden zij veel meer goals moeten maken.”

Collega Nino Hoogervorst die voor Katwijk Levi Veesaert zag scoren met zijn bevinding. ,,Een prima spelend Katwijk voor de pauze waarin we genoeg kansen afdwongen. Na de pauze was er meer balans, maar nog hadden we deze pot moeten winnen. Wellicht was dat ook niet genoeg geweest, maar we hadden het kunnen halen. Al met al toch een leuke voetbalavond en we hebben twee nuttige duels kunnen spelen in dit toernooi.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read