zondag, april 28, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 4Oud-winnaar RCL uitgeschakeld door Ter Leede O23

Oud-winnaar RCL uitgeschakeld door Ter Leede O23

-

In de Bloemerd stonden gisteravond RCL en Jong Ter Leede tegenover elkaar. Beide clubs wonnen al een keer de LAV Cup. Voor RCL eindigde dit toernooi nu al. Na een 2-0 nederlaag op bezoek bij Alphia werd er nu weer verloren van de ploeg uit Sassenheim na een duel waarin de gasten voor de pauze het betere van het spel hadden en de thuisploeg vooral in de slotfase nogal wat kansen kreeg.

Trainer Riny Blankespoor namens Ter Leede: ,,In de 1e helft een voetballend beter Ter Leede. Terecht op 0-1 door een mooie aanval door de as, afgemaakt door Steven Waijer. Ter Leede bleef aan de bal sterker. RCL zocht het meer door opportunisme, wat tot redelijk wat corners leidde, maar geen echte kansen voor de Leiderdorpers. Tien minuten voor rust had Waijer de 0-2 op de schoen, maar mikte net naast. Na de rust een aanvallender RCL, waarbij Ter Leede goed weg kwam met een bal op de lat. Zelf kregen we nog tot drie goede mogelijkheden, maar we waren te slordig in de afwerking. Al met al ben ik tevreden over het spel en het resultaat.”

Het duo Hein van Heek en Renaldo Nagtegeller zag voor de pauze een flets RCL, maar na de onderbreking kwam er meer energie in het team. Dit leverde kansen op voor Roy Weenink, Jarne Kanbier en Michiel de la Mar. Zij konden de nederlaag en vroege uitschakeling echter ook niet voorkomen.”

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl