zondag, april 28, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 6Spektakelstuk bij EMM'21-LFC, winst voor thuisploeg

Spektakelstuk bij EMM’21-LFC, winst voor thuisploeg

-

In poule 6 was EMM’21 gastheer voor LFC. De Leidse ploeg won eerder al van Jong Katwijk, maar moest nu na een doelpuntrijk en aantrekkelijk duel het onderspit delven tegen de tweedeklasser. Bij rust was de eindstand al bepaald: 5-3. Door dit resultaat is LFC al wel door en heeft EMM’21 prima papieren. Bij een hele grote zege van Katwijk op EMM’21 kan de ploeg van Jan de Koning nog sneuvelen.

Mo el Abdellaoui (LFC): ,,We hadden de nodige wijzigingen ten opzichte van de laatste drie competitieduels. Veel jongens konden en wilden zich bewijzen, maar dat ging vooral gepaard met het idee vanuit het individualisme. Daardoor ging er erg veel fout in de eerste helft en gaven we regelmatig veel ruimte weg. EMM’21 profiteerde daar gretig van. In de tweede helft stond de organisatie beter, maar misten we stootkracht voorin om hen te achterhalen. Soufiane Boukhidous maakte de 1-1, Virgilio Hagens scoorde vanuit een vrije trap 4-2 en Yassine Ahmir was verantwoordelijk voor de 5-3 aan onze kant.”

Collega Jan de Koning zag Zico Vermeer, Luke Bakker (2), Joey van der Geest en Stijn Rietbroek de roos raken. ,,Dit was me het potje wel, zeg. Een goede tegenstander waartegen wij het prima gedaan hebben. Tegen Kagia en SHO 2, voor de beker die laatste, kregen we genoeg kansen maar we scoorden te weinig. Nu creëerden we ook weer zat, maar vlogen ze er wel makkelijker in. Zeker voor de pauze was het een dolle boel. Na 25 minuten stond het al 4-1. Ook na de rust hadden we nog meer goals kunnen maken, maar was in elk geval onze veldbezetting beter. Ik heb prima goals gezien waarbij jongeling Tijn Kerkvliet het onder meer weer uitstekend deed. Als team waren we zeker beter en dat moet vertrouwen geven voor zaterdag als we het ongetwijfeld niet cadeau krijgen tegen koploper VUC. Onder aan de streep een hele leuke voetbalavond en daar doen we het voor met zijn allen.”