dinsdag, mei 30, 2023
HomeSportiff LAV Cup 22-23Sportiff LAV Cup: Kagia na strafschoppen langs RCL

Sportiff LAV Cup: Kagia na strafschoppen langs RCL

-

Zaterdag tweedeklassers RCL en Kagia streden dinsdagavond in Leiderdorp voor een plek in de halve finale van de Sportiff LAV Cup. Dat een ontmoeting tussen beide clubs garant staat voor een lekker potje voetbal, de teams speelden enkele weken geleden in competitieverband tegen elkaar en deze wedstrijd eindigde in een spectaculair 3-3 gelijkspel, werd ook in De Bloemerd weer waargemaakt. De wedstrijd werd na 90 minuten spelen afgesloten met een 2-2 stand, waarna de bezoekers de sterksten bleken vanaf de strafschopstip (7-8).

Bij de bezoekers stond Nick Baars onder de lat. De talentvolle doelman is normaal gesproken tweede keus achter vaste doelman Aron Wijsman, maar Baars liet, net zoals in de kwartfinale tegen Katwijk O23, zien bepaald geen tweederangskeeper te zijn. Baars moest in het eerste half uur van de wedstrijd minimaal vijf keer zijn kunsten vertonen en behoedde in deze fase zijn ploeg voor een verdiende Leiderdorpse voorsprong. Geheel tegen de verhouding in kwamen de bezoekers , via een doelpunt van Ivo van der Vlugt, op voorsprong, maar nog voor de pauze zorgden treffers van Pascal Brasker en Jesper van Overloop voor een rood-witte marge (2-1).

Na de pauze was de wedstrijd meer in balans en werd het een leuke, open wedstrijd, die beide kanten op kon gaan. Kagiaan Nick Diels zorgde met een schitterende vrije trap van een meter of 25 voor de gelijkmaker (2-2) en hierna werd er niet meer gescoord. Uiteindelijk moesten penalty’s voor de beslissing zorgen. Na een extra reeks strafschoppen was het Jesper Imanse die Kagia naar de laatste vier van dit regionale voetbaltoernooi schoot.

Kagia ontmoet in de halve finale, te spelen in Lisserbroek, klassegenoot EMM’21. De winnaar van dit treffen mag zich opmaken voor de finale tegen Voorschoten ’97. De finaledag wordt gehouden op Sportcomplex De Voscuyl , alwaar FC Oegstgeest de gastheer zal zijn.

RCL – Kagia 2-2 (2-1) Kagia w.n.s. 25. Van der Vlugt 0-1, 35. P. Brasker 1-1, 42. Van Overloop 2-1, 65. Diels 2-2.

Basisopstelling RCL:Sloos, Bor, R.Brasker, P. Brasker, Van Heusden, De Kroon, De la Mar, Van Overloop, Van der Tak, Schouten, Langezaal.

Basisopstelling Kagia: Baars, Diels, Verdegaal, Lobbezoo, Van Dijk, Robelus, Hoeke, De Graaf, Mesman, Lamboo, Van der Vlugt.

Must Read