zaterdag, april 27, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 4Sportiff LAV Cup: RCL wordt verslagen door competitiegenoot Alphia

Sportiff LAV Cup: RCL wordt verslagen door competitiegenoot Alphia

-

In poule 4 van de Sportiff LAV Cup was Alphia thuis de baas over het ook in de tweede klasse uitkomende RCL. Na voorbereidend werk van Amine Guennaoui zorgde Ralph Zeilstra na acht minuten voor de fraaie 1-1. Ook de tweede treffer mocht er zijn en die kwam van de aangever van de eerste Alphense treffer.

Marcel Vondeling (Alphia): ,,In de eerste fase was het vooral aftasten, maar geleidelijk aan werd het een open wedstrijd met twee voetballende ploegen. De vroege 1-0 was lekker en dat stelde ons in staat om de controle te krijgen. Veel basisspelers kregen rust, maar dat kan ook prima. Er staat een brede selectie en het is voor een trainer prettig om ook nieuwe inzichten te krijgen. Die brede groep is ook een kracht van Alphia. Kort na rust stonden we wel onder druk, maar na wat wissels met spelers die meer uitkomen in 1 pakten we de regie en lag de 3-0 voor de hand. Pas in de slotfase kreeg RCL nog wat kansen. Al met al een prima zege voor ons na een nuttige wedstrijd. Ik ben vooral tevreden over de intensiteit waarmee gespeeld is. Dat moeten we meenemen naar de lastige ontmoeting van komende zaterdag bij Foreholte.”

Rob Engelse (staflid RCL): ,,Naar mijn mening hadden we er voor de rust twee of drie kunnen maken. Paal en lat stonden in de weg. Na de rust hadden we lang het beste van het spel, maar we kregen het juist in die fase niet meer voor elkaar om heel gevaarlijk te worden. Alphia heeft een aantal prima spelers lopen, zo eerlijk moeten we ook zien. We hebben nog wel een kans om ons te plaatsen over de rug van Jong Ter Leede.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read