zondag, april 28, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 5Sportiff LAV Cup: spektakel op 't Duyfrak, Lugdunum komt sterk voor de...

Sportiff LAV Cup: spektakel op ’t Duyfrak, Lugdunum komt sterk voor de dag

-

Gisteravond zijn de eerste twee wedstrijden gespeeld in het kader van de Sportiff LAV Cup. In poule 5 maakten Valken’68 en Noordwijk 2 er een boeiend duel van zonder dat er een winnaar uit de bus kwam (3-3). In poule 8 hield Lugdunum stand tegen ARC O23 en won uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil.

Assistent-trainer Erwin van der Nagel over het treffen in Valkenburg. ,,Zij kenden een bliksemstart (treffer Sem van Oosten) na een foutje aan onze kant. We herstelden ons daarna goed en na een half uur werd het gelijk uit een strafschop van Samet Arikan. Kort voor de pauze kwam Noordwijk toch weer op voorsprong via Ruben Marbus. Ik denk dat we na de pauze de bovenliggende partij waren, maar helaas werkten we een bal in eigen doel. Na de 1-3 leek het gedaan, maar opnieuw toonden we veerkracht en via Bas van Delft en Dunke Lagerberg kwamen we kort voor tijd toch nog op gelijke hoogte. De toeschouwers en wij op de bank hebben genoten van een heerlijke, open pot voetbal. Enige smet was de in de blessuretijd opgelopen blessure van Lagerberg. Zijn enkel klapte dubbel en we moeten afwachten wat de ernst van de blessure is.”

Derdeklasser Lugdunum was Jong ARC de baas (1-0). Volgens de Leidse oefenmeester Marco Harleman moest zijn ploeg wel diep gaan. ,,ARC nam direct het initiatief en vooral in de eerste fase moest Jeffrey Loozen zijn doel schoon zien te houden. Dat lukte, maar we moesten wel vol aan de bak vanwege het hoge tempo. Zij speelden met snelle buitenspelers en een enkeling die tegen 1 aan zit of erin speelt. Wel waren we een aantal keer gevaarlijk in de tegentoot en Renaldo van den Berg leek de 1-0 te kunnen maken. Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld, maar we kregen wel meer grip. Daarnaast werd de ploeg uit Alphen niet heel gevaarlijk meer. Een minuut of tien voor tijd had Tim Daramy de assist in huis voor de winnende van Tom Dijkhuizen. Een lekker begin van het toernooi voor ons.”

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read