vrijdag, april 26, 2024
HomeTweede klasseForeholteForeholte viert feest op Walcheren (plus nababbel)

Foreholte viert feest op Walcheren (plus nababbel)

-

Nacompetitie 1e/2e klasse- Voor Foreholte is het nog steeds geen vakantie, maar die stellen de Voorhouters ook graag nog uit. Op het Zeeuwse Walcheren won de ploeg van Mario Koswal met 1-2 van SVOD’22 en daardoor mogen de roodwitten volgende week aantreden tegen Nieuwerkerk dat Berkel klopte. Na negentig minuten was er met 1-1 nog balans, maar in de verlenging bracht de ingevallen Stan Spies de zege.

Op sportpark Duinhelm was het gezellig druk. De aanhang van Foreholte hield zich vooral op achter de dug out van de gastheer en zong er flink op los. De pitchers bier waren niet aan te slepen en het zou slechts een voorbode zijn van het feest dat zich later ontspon. De fans van de thuisploeg stonden voor de kantine en de jeugd had zich een plekje op de (grotendeels) staantribune verworven.

Al die fans konden niet genieten van een erg beklijvende wedstrijd. Het beroerde speelveld liet goed voetbal niet toe en dus was het zaak om vooral de rust aan de bal te houden en de meest simpele oplossingen te zoeken. Van meet af aan liet Foreholte zien iets beter om te kunnen gaan met de lastige omstandigheden, het kurkdroge en hobbelige veld en de temperatuur van tegen de 24 graden aan, hoewel de gastheren ook weer niet heel veel onder deden voor hun opponent.

Na een aarzelende start deelde Foreholte de eerste speldenprikken uit, maar veel gevaar leverde dat aanvankelijk niet op. Toch kwam de 0-1 na veertien minuten op het scorebord. Linksback Jimmy Voorn was meegekomen naar het front en kreeg vanaf rechts de bal voor de voeten. Met enig fortuin werd doelman Bart Wuyckhuyse geklopt. Een minuut later was het echter al weer gelijk na een succesvolle doelpoging van Salim Achoui.

Halverwege de eerste helft had de doelman veel moeite met een kopbal van Rick Brabander, die ook kort voor rust nog eens gevaarlijk werd met een inzet in de korte hoek. Voor wat betreft de eerste helft was dat het wel, ook al omdat het verdedigend vrij goed stond bij de formatie van Koswal.

Na de rust werd het spelniveau niet veel beter, maar er kwam wel meer leven in de brouwerij tussen de lijnen. Swen Veenstra werd na een minuut of vijf spelen goed weggezet, maar de puntspeler moest het afleggen tegen twee verdedigers. Joost Jansze schoot een bal niet ver naast, maar Piet Meeuwissen moest aan de andere kant in actie komen bij een probeersel van Bas van der Wel.

Foreholte greep meer en meer de regie, maar kon niet doordrukken. De doelman van de thuisploeg had moeite met een schuiver van Ivo Smits en een kopbal van Sam Lemmers ging over het Zeeuwse doel. De middenvelder had kort voor tijd de 1-2 op de schoen na een combinatie met invaller Spies, maar het schot verdween naast de voor hem verkeerde kant van de paal.

Zo kwam er geen winnaar en moest de verlenging beslissen over welke ploeg de langste adem had. Dat werd niet ten onrechte Foreholte. Kort na de start van het extraatje ging Spies er vandoor en de buitenspeler bracht zijn ploeg voor de tweede keer op voorsprong. Ook in het extra halve uurtje waren de bezoekers beter en lag de 1-3 meer voor de hand dan de 2-2, hoewel Meeuwissen alert moest blijven en dat deed de goalie met verve.

Foreholte had het nodige moeten investeren, maar kon uiteindelijk opgelucht adem halen en vervolgens kon het feestje worden gestart met de supporters. Dat er daarna nog een lange terugreis volgde, daar zat achteraf niemand mee in het Voorhoutse kamp. Koswal en de zijnen gaan zich nu opmaken voor de volgende horde. Hopelijk kan er dan worden gespeeld op een beter veld zodat het aanvalsspel van Foreholte beter uit de verf kan komen.

SVOD’22- Foreholte 1-2 (na verlenging) (1-1). 14. Voorn 0-1, 15. Achaoui 1-1, 90.+1 Spies 1-2.

Foreholte: Meeuwissen, Van der Velde, Ligtvoet, Slobbe, Voorn (106. Noordermeer), Smits (114. Hogenhuis), Lemmers, Berg (110. Kooi), Brabander (73. Spies), Veenstra (80. Admiraal), Jansze (73. Roffelsen).

Beluister hier twee interviews met respectievelijk Mario Koswal en Boyd Slobbe:

 

Must Read