zondag, april 28, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Grootste feest toch voor Foreholte in de Veen (plus nababbel)

Grootste feest toch voor Foreholte in de Veen (plus nababbel)

-

Tweede klasse (zaterdag)- De eerste derby van het seizoen tussen EMM’21 en Foreholte heeft een zege opgeleverd voor de roodwitten. De ploeg van Mario Koswal kwam in de extra tijd tot scoren via de ingevallen Stan Spies, op aangeven van Melle Rekvelt, en daardoor werd de brilscore voorkomen. Beide ploegen hadden zich al minder of meer verzoend met een puntje, maar de Voorhouters kregen alsnog meer en wellicht teveel. Zo zag Koswal het niet. Hij meende dat zijn ploeg voor de pauze al afstand had moeten nemen.

De gasten kwamen inderdaad wel sterk uit de startblokken, terwijl het leek of EMM’21 nog wakker moest worden. Al snel werd er door de aanwezigen van de thuisploeg verwezen naar de feestweek. Wellicht had dit er mee te maken, maar de roodzwarten herpakten zich al wel snel waardoor er meer balans kwam tussen de beide kemphanen. In de openingsfase prikte Lars Berg, tamelijk vrij, naast en even later kreeg Rekvelt het op miraculeuze wijze niet voor elkaar om de 0-1 aan te tekenen.

Geleidelijk aan begon de equipe van Jan de Koning zich meer te bemoeien met de tweestrijd en jongeling Stan Morits greep op tijd in bij een uitbraak van Joey van der Geest na geklungel bij Boyd van der Slobbe. Luke Bakker testte daarna de keeperskwaliteiten van Piet Meeuwissen. Aan de andere kant stond het vizier van Rekvelt niet op scherp bij mogelijkheden zijn team aan de voorsprong te helpen. De eerste helft was verder tamelijk vlak met veel lange ballen en slordig spel over en weer. Van der Geest werd overigens koppend nog eens gevaarlijk, maar het bleef bij 0-0.

Na de pauze werd het er niet veel beter op. Met alle bedoelingen was niets mis, maar tot grootse daden kwamen de ploegen niet. Het duel kreeg na ruim een kwartier een andere wending. Jimmy Voorn ging twee keer achtereen in de fout en de scheidsrechter van dienst vond dat twee gele kaarten waard. Vanaf dat moment moest Foreholte dus tegenhouden, maar in de praktijk viel dat nog wel mee. EMM’21 had op deze middag niet de brille om de tegenstander pijn te doen.

De thuisploeg kreeg wel wat mogelijkheden, maar de overtuiging ontbrak simpelweg. Zo leek dit duel doelpuntloos te eindigen, maar daar dacht Spies dus anders over. In die extra tijd ontvlamde het treffen meer, maar het was niet voldoende om tot de conclusie te komen dat het een wedstrijd werd die lang zal beklijven. Voor EMM’21 waren de druiven zuur, maar de spelers en staf van Foreholte glimlachten na het laatste fluitsignaal van oor tot oor.

Foto’s: met dank aan Patrick Roukema

EMM’21- Foreholte 0-1 (0-0). 90.+2 Spies 0-1. Rode kaart: 61. Voorn (Foreholte)

Emm’21: Van Veen; Huigsloot (70. Jansen), Van der Meer, Salomé, Kerkvliet (80. Hoogenboom); Van der Poel, D. Vermeer, Van der Geest; Rietbroek (80. Koek), Bakker (70. Nadal Wesselman), Z. Vermeer.

Foreholte: Meeuwissen; Van der Velde (80. Hogenhuis), Morits (64. Ligtvoet), Slobbe, Voorn; Berg, Autar (70. Van Gils), Noordermeer; Rekvelt, Koppe (70. Steendam), Jansze (80. Spies).

Beluister hier nog de interviews met beide trainers:

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read