woensdag, mei 1, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (aflevering 15), 10-17 november

Lopend Vuurtje (aflevering 15), 10-17 november

-

De competitie 2023-2024 is in ‘full swing’. Er zijn steeds minder clubs zonder puntverlies, clubs die door povere resultaten plan B overwegen. Hoe dan ook, tot en met juni volgend jaar praat Lopend Vuurtje bij over de ontwikkelingen op de groene mat en daarbuiten. De vorm van berichtgeving in deze rubriek is gevonden, die houdt LeidenAmateurVoetbal als richtsnoer aan. Dat hoeft niet in te houden, dat LeidenAmateurVoetbal niet open zou staan voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening weten, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw, nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle lezers belangrijk sportief, grappig of anderszins feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met als het kan een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

Aflevering  15 – seizoen 2023-2024 – 10-17 november

Laatste kans om sporters te nomineren voor Leidse Sportprijzen

De laatste week om sporters te nomineren voor de Leidse Sportprijzen is ingegaan. Hohoho: vandaag (vrijdag 17/11) is de laatste dag dat je nog van je kunt laten horen. Vanavond sluit de mogelijkheid om nog nominaties in te sturen. Doe dat. Laat weten welke voetballer volgens jou in aanmerking komt voor bij voorbeeld de titel Sportman of Sportvrouw van het jaar. Welke speler/speelster heeft op de groene mat een topprestatie geleverd? De prijzen worden uitgereikt tijdens het Sportgala op 17 december om 13.30 in Sportcomplex 1574. Vandaag kun je nog nominaties aanmelden op www.sportstadleiden.nl. De sporters moeten in Leiden wonen of lid zijn van een Leidse sportvereniging. De genomineerden worden na 1 december door de jury bekend gemaakt. Vanaf dan kan er op de website van mediapartner Sleutelstad ook gestemd worden voor de publieksprijs. De Leidse Sportprijzen worden georganiseerd door de Leidse Sport Federatie en Topsport Leiden, namens de gemeente Leiden.

Alleen vandaag (17/11) kun je nog nominaties aanmelden voor de Leidse Sportprijzen 2023. Doe dat. Surf naar sportstadleiden.nl.

FC Rijnvogels: Nieuwe tassen voor Heren 2

Afgelopen zaterdag werden teams van FC Rijnvogels op de foto gezet. Voor Heren 2 kreeg de photoshoot een gouden randje. De mannen werden aangenaam verrast met nieuwe, moderne tassen. Dit moment werd voor de eeuwigheid vastgelegd. Dank aan AAD CV @ ELEKTRA en BASTRANS HOLLAND, de gulle sponsors. Ze werden hartelijk bedankt. Met deze kwalitatief hoogwaardige tassen kun je voor de dag komen, ze gaan gegarandeerd jaren mee.

Heren 2 van FC Rijnvogels, trots en blij met de nieuwe tassen.

TAVV: ‘Bedankt Vomar en Rabobank’

Dankzij veel stemmen in de ‘Rabobank ClubSupport’-actie en veel ingeleverde clubmunten in de ‘Club is koning verdubbelaar’-actie van Vomar, ontving TAVV 2 mooie bedragen van bij elkaar bijna € 2.000,00. Het bestuur laat weten iedereen dankbaar te zijn die aan de acties hebben meegedaan. De club kan dankzij deze giften van de Rabobank en Vomar weer verder werken aan het verbeteren van de voetbalopleiding en bovendien aansprekende activiteiten voor de jeugd organiseren.

TAVV heeft reden tot juichen. Dolblij is men met de bedragen van Rabobank en Vomar. Samen bijna € 2.000,00 voor de jeugdopleiding en jeugdactiviteiten.

Foreholte: Legende Willem verjaart, dus voor hem een taart

Wat raar, het is koffietijd en toch geen mens te bekennen. Daar keek Willem van der Ploeg wel van op. Had hij zich in de dag vergist? Kan niet, de lichten branden. Word ik voor de gek gehouden? Er ging van alles door het hoofd van de oudste vrijwilliger van Foreholte. Ze lieten hem niet lang in het ongewisse. Daar kwamen ze aangezet. De bassen, tenoren en sopranen hieven het ‘Lang zal hij leven’ aan en na de 3 hoeraatjes werden handen geschud. Willem werd 80 jaar. De kantine liep gezellig vol, de koffie geurde, de stemming was perfect, maar nog niet af. Dat laatste klopte. Er werd nog iets gemist. Dat ‘iets’ was de taart van kolossale afmeting, opgesierd met een foto (van marsepein) van Willem. Het mes erin en genieten van het beste van de banketbakker. Ja, Willem van der Ploeg is een absolute legende, goed voor tientallen jaren vrijwilligerswerk. Hij blies zelf de kaarsjes uit. ‘Mijn longen zijn nog prima,’ liet hij weten. ‘Dus je kunt zaterdag nog wel een wedstrijdje fluiten’,  werd adrem gereageerd.

.
• Een tevreden Willem, al ‘eeuwen’ vrijwilliger bij Foreholte. Koffie en taart met zijn vrienden en vriendinnen in de kantine van de club.

 

Selectie Diner Kagia in het teken van de Italiaanse keuken

Alleen al bij het zien van het menu loopt het water je in de mond. Kagia trekt dit jaar alle culinaire registers open om van het Selectie Diner een extra smakelijke ontmoeting te maken. De Italiaanse keuken wordt alle eer aangedaan. Voor wat de kookkunsten betreft is de bediening niet over een nacht ijs gegaan. Er werd proef gegeten (op eigen kosten) in diverse restaurants. De keuze viel, en dat zal niemand verbazen, op Guillauma ‘Gui’ Thissen. De vroegere 1ste elftalspeler van Kagia is de uitbater van Trattoria Panini in Leiden en Gion Borno in Rijnsburg. Inderdaad, etablissementen die in de Italiaanse traditie een hoge graad van kwaliteit heeft bereikt. In de keuken van de Kagia-kantine worden de gerechten door Guillauma en zijn brigade bereid, de voorbereiding vindt bij ‘Gui’ plaats. Aan de smetteloos gedekte tafels zullen 70 gasten plaats nemen. Per couvert hebben ze € 35,00 overgemaakt. Daarover zegt Micha Schoone, speler van het vlaggenschip, die avond ook actief in de bediening: ‘Ons eendaagse restaurant is volledig bezet. Mooi hè. De opbrengst van dit samenzijn is bedoeld om het trainingskamp in Benidorm mede mogelijk te maken.’ Het zijn de selectiespelers die de diverse gangen serveren, het werk achter de bar en het nodige afwaswerk verrichten. Een paar namen die zich inzetten? Michael de Bruijn, Gijs de Graaf, Melle Modderman, Rick Verdegaal en de reeds genoemde Micha Schoone. Of zij ook ‘Volare’, ‘Bueno Sera’ en andere meezingers uit het Italiaanse repertoire ten gehore zullen brengen, houdt Micha zich onder zijn pet.

vv Koudekerk: 1ste Presentatiegids voor Pupil-van-de-Week

De jeugd staat centraal in de Presentatiegids 2023/2024 van vv Koudekerk, die afgelopen zaterdag werd uitgereikt. Het 1ste exemplaar ging naar Olaf van Veen, de Pupil van de Week, die met veel gevoel voor dit belangrijke moment de fraaie gids uit handen van voorzitter Rick Winterink in ontvangst nam. De preses vertelde over de  gevarieerde inhoud van de Presentatiegids. Verhalen en interviews over en met de jeugd, over bij voorbeeld een clubicoon, een speelster van  AZ, bekende Koudekerkers die als prof actief zijn geweest. ‘Nee,’ lachte Winterink, ‘namen noem ik niet. Lees maar.’ Nieuwsgierig gemaakt werden tientallen exemplaren uitgereikt aan de vele aanwezigen. Rick bedankte met name de sponsors die de uitgave van dit vlagvertoon mogelijk hebben gemaakt. Hij deed meteen een klemmend beroep op mensen met een vlotte pen. Die zijn nodig om ook volgend jaar voor een interessante inhoud moeten zorgen. Deze vv Koudekerk-Gids wordt traditiegetrouw in het dorp verspreid. Wie buiten Koudekerk woont of een nee-sticker op de brievenbus hebben geplakt,  kunnen een exemplaar aanvragen. Even een mail aan gids@vvkoudekerk.nl en hij komt in de bus.

Het 1ste exemplaar van de Presentatiegids van vv Koudekerk overhandigt voorzitter Rick Winterink aan Olaf van Veen, de Pupil van de Week.

‘Hé scheids’, formidabel Spelregelroulette van/voor clubscheidsrechters

Er is iets nieuws bedacht om spelregel- en voetbalkennis te testen. Een spel dat iedereen kan meespelen, verzonnen en ontwikkeld door Fons Cornelisse en Jeroen Tillekens, clubscheidsrechters van FC Oegstgeest. ‘Hé scheids’ is de aansprekende naam van het voetbalspel. Een ideaal spel voor elke voetbalvereniging, die haar leden iets volkomen origineels wil bieden. ‘Hé scheids’ hoort op de jaaragenda Evenementen een vaste plaats te krijgen. ‘Hé scheids’ speel je met elkaar en is niet alleen interessant en spannend voor de deelnemers, de toeschouwers zullen er minstens evenveel plezier aan beleven.

Eerder deze maand werd de Spelregelroulette gespeeld bij waar het allemaal begonnen is, bij FC Oegstgeest. Mede door het populaire 35+ toernooi was het druk in de Voscuyl. Na de wedstrijden druppelden de voetballers het clubgebouw binnen en werden uitgenodigd mee te spelen met ‘Hé scheids’.

De deelnemers krijgen via videobeelden of beschrijvingen een aantal spelsituaties voorgelegd. Zij hebben vervolgens 1 minuut de tijd in teamverband te overleggen wat de scheidsrechter moet beslissen: is er sprake van een overtreding en zo ja welke en welke straf past erbij en wat moet de spelhervatting zijn?

Op een grote roulettetafel, waarop alle mogelijke overtredingen, straffen en spelhervattingen staan, kunnen de teams fiches zetten op wat zij denken of gokken wat de goede antwoorden zijn. Vervolgens worden de juiste antwoorden gegeven en verdubbelen of verliezen de teams hun inzet. Uiteraard leidt dit niet alleen tot discussies en hilariteit tijdens die 1 minuut overlegtijd. Maar zeker ook als de antwoorden zijn gegeven.

Uiteindelijk bleek Sporting Leiden de meeste spelregelkennis te hebben en het meeste geluk bij het gokken. Zij wonnen de ‘Hé scheids’ Spelregelroulette en kregen een mooie wedstrijdbal, ter beschikking gesteld door Winner Voetballen. (Bron FC Oegstgeest).

Rob Braun, voorzitter Scheidsrechters Vereniging Leiden e.o. reageert:

‘Ik was zeer onder de indruk van het idee en ook over hoe het idee is uitgewerkt tot een mooi professioneel spel, waarmee veel kennis is te vergaren. Kennis voor spelers, trainers en ook scheidsrechters. Complimenten aan de ontwerpers.’

Reactie op de website van Kickers ’69:

‘Een gezelschap van 20 leden speelden het Spelregelroulettespel ‘Hé scheids’. Een leuk en goed doordacht spel van 2 clubscheidsrechters van FC Oegstgeest. Aan de hand van beelden en beschrijvingen kwamen allerlei spelsituaties voorbij, die door 5 teams beoordeeld moesten worden. Is er sprake van een overtreding? Wat is de maatregel? Hoe ziet de spelhervatting eruit? En alsof we in het Casino waren, konden we met fiches op een grote roulettetafel inzetten op verschillende keuzes. Naarmate de avond vorderde nam het fanatisme toe, net als de waardering voor de scheidsrechters. Verrekt lastig om een situatie één keer te zien, alles wat gebeurt te beoordelen en de spelregelkennis paraat te hebben om de juiste conclusie te trekken. Het team dat met de meeste fiches eindigde won de mooie Winner bal. Al met al een hele leuke en leerzame avond. Iets dat wij graag nog eens herhalen bij de Kickers, wellicht met andere teams. Fons Cornelisse en Jeroen Tillekens, bedankt. Jullie hebben een mooi spel bedacht en een gezellige avond verzorgd!’

Eén van de aanwezigen:

‘Elke voetbalvereniging zou in de loop van het seizoen een avond moeten inplannen om dit roulettespel te spelen. Het is nieuw, het is anders en het verbindt. Iedereen binnen de club kan komen kijken en er een gezellige en leerzame avond beleven. Hoeveel voetbalclubs telt ons land? Ik denk 100-den, dan heb ik het nog niet over België. Wanneer dit spel onder de paraplu van de KNVB uitgerold kan worden, is er werk aan de winkel voor Fons Cornelisse en Jeroen Tillekens, de bedenkers van ‘Hé scheids’.

Op een groot scherm wordt een spelsituatie uitgelegd. In 1 minuut moet een beslissing worden genomen, of een gok gewaagd.

 

InstallatieBalie heeft hart voor Valken ’68-jeugd

Na de wedstrijd Valken ’68 – RKDEO heeft Arjen van der Leeden namens InstallatieBalie.nl een handtekening gezet onder een 3-jarige overeenkomst. Het bedrijf kiest specifiek voor jeugdsponsoring en hun reclamebord is achter de kantine goed zichtbaar. Joost Franse, PR-voorzitter Valken ’68: ‘InstallatieBalie.nl is een elektro groothandel, die zich richt op de regionale en zelfstandige installateur, werkzaam in de elektrotechniek. Met diverse vestigingen in het land is InstallatieBalie.nl zowel fysiek als online uitstekend bereikbaar.’ Dat Valken ’68 trots en tevreden is met de langdurige samenwerking, komt op de foto wel tot uitdrukking.

De samenwerking is met een handtekening beklonken. InstallatieBalie.nl is 3-jaar goed zichtbaar bij Valken ’68. Links op de foto: Arjen v/d Leeden (Head of Operations InstallatieBalie.nl; rechts Joost Franse (PR-voorzitter Valken ’68).

Voorschoten ’97: ‘Stop dat gerook op de club’

Voorzitter Pieter van Dijken van Voorschoten ‘97windt zich nogal op. In zijn streven naar ‘een rookvrije generatie’ doet hij er alles aan om die slogan tot iedereen te laten doordringen. Samen met het bestuur is er een rookbeleid vastgesteld. Daar werd in de eigen ledenvergaderingen een agendapunt van gemaakt. De overgrote meerderheid steunde (en steunt) de oproep niet te roken. Dat is verheugend. ‘Bij een jeugdledenvergadering van een naburige club,’ zo vertelt Van Dijken, ‘kwam als wens nummer 1 naar voren: stop dat gerook op onze club.’ Een niet nader genoemde sponsor wil de niet-roken-boodschap extra uitdragen op sportpark Adegeest en liet een opvallend bord maken, dat bij de entree van het sportpark een strategische plek heeft gekregen. LeidenAmateurVoetbal gaat verder: niemand van ons team rookt. Wordt iemand  betrapt met een rokertje, moet er € 5,00 in de pot gedaan worden. Spreek elkaar aan wanneer er gerookt wordt. Doe dat vriendelijk, maar wel beslist.

‘Roken is op het hele sportpark verboden’ is bij Voorschoten ’97 te lezen. Zie je dergelijke borden ook elders? Maak er een foto van en stuur die naar de redactie.

Vroege Sinterklaas bij Meerburg JO11-1

De spelers van Meerburg JO11-1 zitten, lopen en fietsen er deze winter warmpjes bij. Vertel! De JO11-1 van de Zoeterwoude-Rijndijk club worden kanjers genoemd. Dat is mooi, maar ga door! De afgelopen seizoenen waren de boys perfect gekleed in mooie trainingspakken. Maar een trainingspak in de winter? Daar dacht Ralph Lek (iedereen kent hem) over na. ‘Dat kan toch anders,’ mompelde hij. ‘Heel anders.’ Ralph bedacht een heuse trainingswinterjas, dat is weer eens iets nieuws, leuk en heel functioneel.’ Zo gezegd, zo ook gedaan.  LEK Makelaardij (inderdaad van Ralph), Meijmat B.V. en Activum staken de hoofden bij elkaar, trokken de knip en zie daar: de trainingswinterjas voor spelers, trainers en de teammanager werd werkelijkheid.

 

Bij Foreholte is het terras aangevuld met tafels

‘Wij vonden het vernieuwde Martin Weijers-Terras al mooi,’ laat het bestuur van Foreholte weten, ‘maar het is nu nog mooier geworden. Er zijn een aantal houten statafels geplaatst aan de kant van het hoofdveld. Waaraan je ook behoorlijk comfortabel kunt zitten.’ Daar blijft het niet bij: er zijn nog extra plekken om je glas neer te zetten op het terras zelf.

Het is goed staan en zitten op het terras van Foreholte. Met direct zicht op de matadors-in-actie.

Meiden MO13 FC Rijnvogels in de spotlights

Onlangs werden de meiden MO13 van FC Rijnvogels goed in het zonnetje gezet. Dat gebeurde toen ACV uit Assen op bezoek kwam. Los van de sprankelende ontmoeting van Vrouwen 1 uit het verre Assen, was er een meet&greet met Jeannette van Belen en Kelly Steen. Deze toppers maakten via FCR de stap naar de Eredivisie, het betaalde voetbal. Jeannette en Kelly zijn nu steunpilaren bij Telstar. De Commissie Vrouwen & Meiden regelde ook een heuse persconferentie, waarbij  gretig gebruik werd gemaakt om vragen te stellen. De MO13-ers liepen even later mee het veld op met Vrouwen 1. Na deze topmiddag werden de meiden vertroeteld met broodjes hete kip en een drankje naar keuze.

Een feestelijke middag voor de meiden van FC Rijnvogels MO13.
Kelly Steen verruilde FC Rijnvogels voor betaald voetbal bij Telstar.
Ook Jannette van Belen vloog uit bij FC Rijnvogels en is nu eveneens een waardevolle kracht bij Telstar.

 

Alleen vandaag (17/11) kun je nog nominaties aanmelden voor de Leidse Sportprijzen 2023. Doe dat. Surf naar sportstadleiden.nl.

Op 25 november kun je dineren bij ASC

Op zaterdag 25 november is het clubhuis van ASC weer het centrum van smakelijk smullen en smikkelen. Dat betekent: weer een editie van het ASC-Pop-Up-Restaurant. De selectie heeft het al gezellige clubhuis omgetoverd tot een sfeervolle ambiance, waar het elkaar ontmoeten en samen genieten van een 3-gangendiner (met bijpassende wijnen) tot een aangenaam samenspel komen. De ontvangst wordt versierd met een welkomstdrankje en een verfijnde amuse. Het restaurant is voor iedereen toegankelijk, reserveren bij Ralph (06 102 54 151) is wel een vereiste. De kosten bedragen € 42,50 per couvert. Zondagmorgen kijkt u elkaar aan en zegt: ‘Wat een heerlijke avond was het hè. die hadden wij toch niet willen missen. Wat was de selectie goed op dreef.’

Bij ASC: 25/11 – Intiem restaurant, met smakelijke schotels.

Veiling Foreholte: Kavels voor iedere portemonnee

De Veiling van Foreholte is al jaren een traditie binnen de club en in het dorp. Dit jaar gaat er op 24 november geveild worden. Aanvang 20.00. De veiling van 24/11 is iets anders van opzet. Om aantrekkelijk te zijn voor een zo breed mogelijk publiek, is gekozen voor doelgroepenaanpak. Dat is terug te zien in de samenstelling van kavels en de invulling van de avond. De basis: meer beleving, minder kavels en ruimte voor entertainment. Voorzitter Rogier Hoeijmans vult aan: ‘Bij binnenkomst gaat het al anders. Spelers, supporters, vrijwilligers, sponsors en wie het leuk vindt mee te bieden, komen over de rode loper, een echte Foreholte-ontvangst, een gratis garderobe, muziek van de DJ, een drankje en een illusionist neemt iedereen mee in trucs, tricks en illusies.’ Over  de ‘spetterende openingsact laat de voorzitter zich niet uit. Hij voorspelt een ‘waanzinnige avond’, een laagdrempelige veiling. Ook raadt Rogier aan al om 19.30 uur binnen te zijn. Bij voorkeur met partners en vrienden.

Must Read